Speltips: IF Elfsborg vs IK Sirius - Kan Elfsborg ta sin tredje raka seger?

Boll

Det blev ytterligare en vinst för bloggen när målspelet BLGM rättades grönt mellan GIF Sundsvall och IF Elfsborg. Det betyder att 9 av 11 inlägg har gått vinnande under Augusti månad, siffror som självklart är rolig läsning. Innan Augusti rundas av så ska bloggen välja utt ett spel i matchen mellan Elfsborg och IK Sirius. Kan det bli ytterligare ett målrikt möte mellan dessa två lag?

IF Elfsborg

Det blev tillslut ytterligare en seger för Elfsborg uppe i Sundsvall på NP3 Arena. Per Frick och Jesper Karlsson vardera mål räckte mot en GIF Sundsvall som inte alls störde laget från Borås. Just Jesper Karlsson har sett otroligt bra ut de senaste matcherna och har nu gjort 8 poäng i årets Allsvenska upplaga med sina 5+3. De siffrorna gör honom till den spelare som producerat flest poäng för de gulsvarta. I och med segern mot Giffarna så ligger man fortsatt på 8e plats i tabellen, 2 poäng före Örebro SK. Det gör att man är “bäst” på den nedre halvan av tabellen. Kan Elfsborg ta sin tredje raka seger?

IF Elfsborgs 5 senaste Allsvenska matcher:

  • GIF Sundsvall - IF Elfsborg 1-2
  • IF Elfsborg - Östersunds FK 4-1
  • IFK Norrköping - IF Elfsborg 2-0
  • IF Elfsborg - Djurgårdens IF 0-1
  • IF Elfsborg - Kalmar FF 2-1

Följande spelare är uttagna i matchtruppen: Kevin Stuhr-Ellegaard, Tim Rönning, Frederik Holst, Jon Jönsson, Alejandro Portillo, Stian Rode Gregersen, Rami Kaib, Simon Strand, Sivert Heltne Nilsen, Simon Olsson, Samuel Holmén, Deniz Hümmet, Stefan Ishizaki, Jonathan Levi, Simon Lundevall, Marokhy Ndione, Jesper Karlsson, Rasmus Alm.

Per Frick, Robert Gojani och Gustav Henriksson är inte tillgängliga.

IK Sirius

Pulsen har stigit, ångesten krypit allt närmare och så även nedflyttningsstrecket. Det skiljer i skrivande stund bara 2 poäng mellan Sirius och Falkenberg när omgång 22 ska spelas. Trots stundtals bra spel för Sirius del så har resultaten uteblivit och därmed är man i allra högsta grad indragna i bottenstriden, speciellt efter Helsingborgs seger över Östersund. För att summera det som bäst: 3 gjorda mål på hemmaplan senast mot Örebro gav 0 poäng. Det är en “bedrift” som är “imponerande” ur ett negativt perspektiv. Kan Sirius studsa tillbaka och vinna en Allsvensk match igen när man beger sig till Borås?

IK Sirius 5 senaste matcher:

  • IK Sirius - Örebro SK 3-4
  • IK Sirius - IFK Norrköping 0-2
  • Djurgårdens IF - IK Sirius 4-0
  • BK Häcken - IK Sirius 4-1
  • IK Sirius - AIK 0-2

Följande spelare är tillgängliga för spel: Lukas Jonsson, Karl Larson, Kebba Ceesay, Niklas Busch Thor, Tim Björkström, Jonas Lindberg, Elias Andersson, Henry Offia, Ian Sirelius, Sam Lundholm, Axel Björnström, Adam Ståhl, Christer Gustafsson, John Junior Igbarumah, Philip Haglund, Abdul Razak, Mohammed Saeid, John Alvbåge.

Analys och speltips

Det är två lag i olika tabelläge, form och självförtroende som tar sig an varandra på Borås Arena under lördagen. För 5 omgångar sedan låg Sirius före Elfsborg i tabellen. 5 matcher senare ligger Elfsborg på 8e plats i tabellen och Sirius på 13e plats med 9 poäng mellan lagen. Faktum är att Sirius inte vunnit sedan bortamatchen mot IFK Norrköping i slutet på Juni månad. Men, jag tror inte att Sirius kommer vara med i bottenracet när säsongen summeras. Som jag skrev tidigare så har Sirius stundtals, trots uteblivna resultat, leverat en bra fotboll. Truppen är bättre än bottenkonkurrenterna och man kan skapa oreda mot vilket lag man möter. Så även mot “guliganerna”.

Faktum är att senast lagen möttes så slutade det 4-2 till Elfsborg på Studenteras. Förra säsongen så slutade det med samma siffror på Studenternas, men då vann Sirius. Jag tror att vi kommer få se en liknande matchbild som den vi fick se i våras. Elfsborg kliver in till den här matchen med högt självförtroende och en vision om att vinna ytterligare matcher för att dels säkra Jimmy Thelins plats som huvudtränare, men även för att visa sina supportrar att man kan så mycket mer än vad man presterat under säsongen. Till matchen mot Sirius så saknar man formstarke Per Frick som är avstängd. Men, det finns gott om ersättare i det offensiva spelet med Jesper Karlsson som den största skinande stjärnan i truppen. Här blir det inget annat än “plattan i mattan” för Elfsborgs del. För Sirius del handlar det om att inte gå ifrån sin spelplan och fortsätta våga spela fotboll. Något som jag tror att Henrik Rydström och co är alldeles för envisa för att göra. Det kommer innebär att vi får en svängig matchbild med en hel del målchanser. Jag tror på en öppen affär här, något som i slutändan kan vara fördel för Sirius. Spelet blir därför följande:

Över 2,5 mål och BLGM till oddset 2 gånger pengarna hos bet365 med 3 units.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.