Speltips: GIF Sundsvall vs AFC Eskilstuna - Kan nattmatchen bli underhållande på NP3 Arena?

giffarna 6/29

Matchen mellan GIF Sundsvall och AFC Eskilstuna är inte den allra hetaste eller roligaste fotbollsmatchen på förhand. Men “Giffarna” har fått igång en aktivitet runt matchen ändå. Avsparkstiden är nämligen 23:00. Detta för att dels kunna marknadsföra sig själva som stad men också för att sprida vidare den stolthet som finns i Norrland. Jag tror att denna “Jippo-match” kan bjuda på en del smällkarameller.

GIF Sundsvall

Jadu, Joel Cedergren. Det blir ingen lätt uppgift att skaka liv i din trupp efter att lagkaptenen och skyttekungen Linus Hallenius packat sina väskor och flyttat till Cypern. Tappet av Hallenius är signifikativt för den usla ekonomi som man besitter för tillfället. Dessutom riskerar man att tappa David Batanero denna sommaren. Giffarna har inte råd att tappa poäng längre, speciellt inte hemma mot en bottenkollega. Kan spelare som Maic Sema, Peter Wilson och Jonathan Tamimi kliva fram och producera poäng?

GIF Sundsvalls 5 senaste matcher:

  • Östersunds FK - GIF Sundsvall 1-1
  • Malmö FF - GIF Sundsvall 2-1
  • GIF Sundsvall - AIK 1-1
  • IFK Norrköping 2-0
  • IK Sirius - GIF Sundsvall 1-0

Man ställde upp på följande sätt i sin senaste Allsvenska match: Eskelinen; Myrestam, Moreno, Moros Gracia; Tamimi, Ciercoles, Eriksson, Konate; Wilson, Hallenius, Sema.

Följande spelare är avstängda mot AFC Eskilstuna: Pol Moreno och Juan Ciercoles.

AFC Eskilstuna

6 poäng, 9 gjorda mål och 23 insläppta mål. När AFC Eskilstuna gick på ledighet så gjorde man inte det med “flaggan i topp”. Det faktum är att man inte vunnit en Allsvensk match sedan premiären mot IFK Göteborg i Mars. Ska man ha någon som helst chans att spela i Allsvenskan 2020 och där med ta del av de nya TV-intäkterna så krävs det en ordentlig uppryckning från svensk fotbolls “fula ankunge”. Man behöver kliva ut mot GIF Sundsvall redan från avspark och visa sig själva, sina motståndare och alla runt omkring att AFC inte är ett lag som har gett upp. Kan vi få se en uppryckning ikväll runt midnatt?

AFC Eskilstunas 5 senaste matcher:

  • AFC Eskilstuna - IFK Norrköping 0-2
  • BK Häcken - AFC Eskilstuna 3-0
  • Malmö FF - AFC Eskilstuna 5-0
  • AFC Eskilstuna - Helsingborgs IF 1-1
  • IF Elfsborg - AFC Eskilstuna 1-0

Följande spelare är uttagna till matchtruppen: Söderberg, Levchenko, Kojic, Hodzic, Jarl, Björkman, Camara, Avdic, Miljanovic, Dresevic, Loeper, Miljevic, Leon, Nnamani, Lushaku, Michel, Kouyate och Rashkaj.

Saknas i truppen gör Luka Mijalevic, Robert Åstedt, Adi Nalic, Ferid Ali och Jacob Lackell.

Analys och speltips

Det är inte normala förutsättningar för något av lagen ikväll/natt. Att sparka av en fotbollsmatch med vetskapen om att den kommer att hålla på över midnatt är ett upplägg som har en “jippo”känsla men som jag ändå tycker är rimlig och ett roligt initiativ. Bägge lagen har självklart förberett sig på ett annorlunda sätt och spelarna i till exempel AFC Eskilstuna beordras att sova på hotellrummen mellan klockan 16-19. När fotbollsmatcher spelas under annorlunda förutsättningar brukar det oftast ge effekten av en händelserik matchbild. Det är något som jag spinner vidare på.

Bägge lagen behöver gå för seger idag. GIF Sundsvall tappade i tabellen efter att bottenkollegan Helsingborgs IF igår bortaslog Örebro SK. Det behövs ingen större förklaring till varför AFC behöver börja vinna matcher igen. Därför tror jag på en öppen första halvlek med målchanser åt bägge håll. Så här ser statistiken kring mål i första halvlek för bägge lagen:

  • GIF Sundsvall har i 3 av sina 5 senaste matcher haft ett resultat på 2 mål i första halvlek.
  • GIF Sundsvall har i samtliga 5 senaste matcher haft ett resultat på minst 1 mål i första halvlek.
  • AFC Eskilstuna har i sina 4 av 5 senaste matcher haft ett resultat på 1 mål i första halvlek.

Jag tror att vi minst får se ett mål i första halvleken. GIF Sundsvall har, trots tappet av Linus Hallenius, spelare som kan kliva fram och producera poäng. David Batanero kan gör mål själv men också spela fram exempelvis Maic Sema eller Peter Wilson. AFC å sin sida har Nnamani och Denni Avdic som kan hota Giffarnas trebackslinje.

Jag spelar därför följande spel: Över 1,0 mål AH första halvlek till oddset 2,20 hos bet365 med 2 units.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.