Det senaste blogginlägget handlade om fotboll i Sveriges lägre divisioner, närmare bestämt Division 3 Norra Svealand. IK Franke lyckades med sitt bolltempo och skicklighet trötta ut ett Brottby SK, som jag var inne på, inte skulle orka hålla uppe fokus i matchens alla 90 minuter. Därmed rättades raka ettan på Franke samt -0,75 med vinst. Under måndagen så spelas Superettans sista matcher under vårsäsongen. Vi ska stanna till i Borås och på Borås Arena. Topplaget Norrby tar sig an nedflyttning hotade Syrianska.

Norrby IF

Det har inte undgått de flesta att Norrby har bevisat för hela fotbollssverige att det var fel att tippa klubben i botten av Superettan. Man har efter 12 matcher spelat ihop 20 poäng, det ger idag en 6e plats i tabellen. Noterbart är att man spelat 2 matcher mindre än de flesta lagen. En vinst ikväll skulle innebära att man endast har 2 poäng upp till andraplatsen i tabellen vilket innebär en Allsvensk plats 2020, detta med en match mindre spelad. Något som bäddat för den här “succén” är att man är oerhört svåra att besegra efter 90 minuter. Man har endast förlorat 2 matcher denna säsong, förlusterna har kommit mot topplagen Jönköping Södra och senast borta mot Varbergs BOIS. Kan man studsa tillbaka och avsluta vårsäsongen med tre poäng?

Norrby IFs 5 senaste matcher: Varbergs BOIS - Norrby IF 3-2 Norrby IF - Dalkurds FF 0-0 Västerås SK - Norrby IF 1-3 Norrby IF - IK Frej 3-0 Degerfors IF - Norrby IF 0-0

Följande spelare är uttagna till matchen mot Syrianska FC: Mergim Krasniqi, Abbas Mohamad, Jonathan Azulay, Didric Andersson, Jesper Brandt, Dijan Vukojevic, Nicklas Savolainen (K), Hugo Svensson, Alen Krasnici, Robin Strömberg, Dardan Rexhepi, Nino Osmanagic, Jasin Khayat, Adam Eriksson, Edafe Egbedi, Alexander Henningsson och Erik Ekström.

Syrianska FC

Efter den tråkiga inledningen på säsongen med skral poängutdelning så har nykomlingen, för säsongen, från Södertälje visat att man kan störa samtliga lag i serien. Syrianska har de senaste säsongerna pendlat upp och ner mellan de tre högsta seriesystemen i Sverige och behöver ha trygghet såväl på planen som utanför. I skrivande stund ligger man på 14e plats i tabellen med Östers IF och Brommapojkarna bakom sig. Man snittar en poäng per match, ett snitt som inte kommer räcka för att rädda kontraktet. Men, man har som sagt börjat visa levnadstecken. Man har på sina 5 senaste matcher tagit 7 poäng, alltså 58% av lagets poäng den här säsongen på färre antal matcher. Kan man störa Norrby ikväll?

Syrianska FCs 5 senaste matcher: Syrianska FC - Jönköping Södra 2-1 Örgryte IS - Syrianska FC 2-0 Syrianska FC - Brommapojkarna 1-0 Brage - Syrianska FC 1-0 Västerås SK - Syrianska FC 0-0

I senaste matchen slog man alltså topplaget Jönköping Södra. Då startade man med följande spelare: Garaca; Olafsson, Diarra, Cahais, Falkeborn; Nwosu, Rajalakso, Demte, Ahmed; Stadler, Naser.

Analys och speltips

Det är som sagt lagens sista match innan ett välbehövligt uppehåll på nästan 3 veckor. Men, precis som för vilken klubb som helst så vill man lämna med tydliga klartecken inför sin ledighet. För Norrbys del handlar det om att man kan visa sig själva och sina motståndare i Superettan att man är ett lag som ska utmana hela säsongen. Den offensiva kraften i Norrby håller hög nivå med Rexhepi, Yarsuvat och Savolainen i spetsen. Kan någon annan fylla Rickard Yarsuavats skor nu när han är avstängd? Norrby kommer dessutom till spel utan Abdulrahman Saidi som även han är avstängd efter att ha fått sitt tredje gula kort senast mot Varbergs BOIS.

För Syrianskas del handlar det om att bryta sin negativa trend på bortaplan. Man har 3 förluster på sina 4 senaste matcher. Jag tror att vinsten hemma mot Jönköping Södra senast stärkte moralen och självförtroendet i truppen rejält. En sådan vinst gör att man som bottenlag kan gå in med inställningen att man kan störa vilket lag som helst i serien. Om spelare som Rajalakso, Stadler och inte minst duon Ammar Ahmed och Albornoz kommer upp i nivå ikväll så kan man mycket möjligt få med sig minst en poäng från Borås Arena. Men, jag tror att man får svårt att stoppa Norrbys offensiv.

Det här är två lag som gärna går framåt och hellre gör fler mål än sin motståndare snarare än att man försöker hålla nollan. Jag tror att Norrby, som tvingas till en del förändringar i startelvan idag, kommer att vinna matchen. Men, det kommer inte vara säsongens lättaste match. Jag tror att Syrianska kommer få hål på Norrbys 3-backslinje. Jag väljer därför att spela överspelet. Spelet blir alltså följande:

Över 2,5 mål till oddset 2,25 hos Betfair med 2 units.

Alla rekar

Över 2.50 mål

Norrby IF - Syrianska FC

Betfair 2.25
2.00 u
  • 2.50 u
    Resultat

Ett inlägg av