Speltips: Ukraina vs Serbien - Kan Serbien störa Ukraina i Lviv?

Fotboll 22/10

Den svenska nationaldagen blev en rolig historia. Utöver att det levererades fint väder så började vi först med att pricka in målspelet BLGM i Division 1 Södra och matchen mellan Lindome och Tvååker. På kvällen stannade bloggen till i Portugal och mötet mellan England och Nederländerna. Den största spaningen därifrån är att inte bara jag hade svårt att bestämma mig för om man skriver Nederländerna eller Holland, även TV4 hade det tufft. Nåväl, Bägge lagen gjorde till slut mål efter att ruggigt starke Matthijs de Ligt stångat in 1-1 på en hörna. Vi rullar vidare och tar oss an mötet mellan Ukraina mot Serbien i Lviv.

Ukraina

Ukraina fick minst sagt en optimal start på sin inledning i detta stundande EM-kval. Man är tippade att få kriga om andraplatsen i gruppen tillsammans med Serbien, bakom Portugal. Man började med att få med sig ett oavgjort resultat borta mot storfavoriten Portugal för att sedan bortaslå Luxemburg med 2-1. Detta betyder att man har 4 poäng och leder för närvarande gruppen. Ukraina, som genomgått en mindre spelaromväxling, spelar en fotboll som är väldigt bollskickligt och med snabba omställningar. Kreativiteten flödar på ytterfältarna/forwards. De två klarast skinande spelarna i den Ukrainska truppen är Evgen Konoplyanka, till vardags i Schalke 04 samt Manchester Citys truppspelare Oleksandr Zinchenko. En spelare är att hålla koll på i detta lag är också Dynamo Kievs fröjdige ytter Viktor Tsygankov. Han är född 1997 och spottade in 18 mål i den Ukraniska ligan denna säsong. Kan han hitta nätet även mot Serbien?

Ukrainas 5 senaste tävlingsmatcher: Luxemburg - Ukraina 1-2 Portugal - Ukraina 0-0 Slovakien - Ukraina 4-1 Ukraina - Tjeckien 1-0 Ukraina - Slovakien 1-0

Serbien

Efter att ha åkt ur VM förra sommaren redan i gruppspelet så trodde åtminstone jag att Serbisk landslagsfotboll skulle åka på en mindre dipp. Istället så har man samlat ny kraft och samtidigt fått in några nya intressanta spelare i truppen. Man vann sin UEFA Nations League grupp framför Rumänien, Montenegro och Litauen. Detta innebär att man kvalificerade sig till B-ligan. Man har inför aftonens match spelat endast 1 match i sin kvalgrupp. Det gjorde man borta mot Portugal, den matchen slutade 1-1. En klart imponerande insats och något som gör att man kan gå ut mot Ukraina ikväll och nöja sig med ett oavgjort resultat. Spelare som Adem Ljajic, Aleksandar Mitrovic, Sergej Milinkovic-Savic, Dusan Tadic och den här säsongens stora utropstecken samt Real Madrids nyförvärv Luka Jovic är alla skickliga offensiva spelare som kan klara av att bemästra Ukrainas försvar. Kan man tysta publiken i Lviv?

Serbiens 5 senaste tävlingsmatcher: Portugal - Serbien 1-1 Serbien - Litauen 4-1 Serbien - Montenegro 2-1 Rumänien - Serbien 0-0 Montenegro - Serbien 0-2

Analys och speltips

Det är en match av mycket stor betydelse mellan Ukraina och Serbien. Visst, Portugal kan få en direktplats till EM 2020 om man besegrar Nederländerna i UEFA Nations League finalen. Men, det är inget vi vet i nuläget. Jag tror att vi, trots mycket på spel, kommer att få se en matchbild som inledningsvis är relativt stängd men som successivt kommer att öppnas upp. Samtidigt som Ukraina är väldigt svårslagna på sin hemmaplan så är Serbien inte heller den lättaste motståndaren.

Jag tror att ett offensivt balanserat Serbien kan få det svårt att hålla tätt bakåt i 90 minuter mot ett spelskickligt Ukraina som är skickliga i sitt omställningsspel. Ukraina som spelar med en 4-2-3-1/4 - 5-1 uppställning kommer kunna såra serbernas backlinje som inte är så samspelta. Det är inte heller enkelt att bege sig till öststaterna och spela fotboll, det är tufft såväl fysiskt som psykiskt. Men, jag tror att Serbien har goda chanser att kunna såra Ukraina också. Dusan Tadic kommer ifrån sin klart bästa säsong i ryggen och har medspelare som besitter hög kvalitet. Här tror jag att vi får se två lag som är relativt nöjda med ett oavgjort resultat men som kommer att gå framåt för att rycka i tabellen.

Spelet blir därför följande: BLGM, Båda lagen gör mål, till oddset 2,08 hos Unibet med 2 units.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.