Speltips: Djurgårdens IF-Frölunda HC - Guld i Globen för Frölunda?

Frölunda HC 4/21

Efter segern med 6-2 hemma i den senaste matchen har nu Frölunda chans att bärga guldet i Globen där kvällens match utspelar sig och som är den sjätte i denna matchserie. Tar man chansen att lyfta Le Mat-pokalen redan ikväll, eller ska Djurgården återigen kunna studsa tillbaka i finalserien via en hemmaseger?

Här hittar du alla odds och all statistik för SM-slutspelet!

Djurgårdens IF-Frölunda HC, 2/5, 19:30.

Kommer Frölunda upp i samma nivå ikväll som man gjorde i den senaste matchen kommer Djurgården gå en tuff uppgift till mötes då man inte hade särskilt mycket att säga till om. Faktum är dock att Frölunda haft en växel till att lägga in i sina hemmamatcher och där varit det klart bättre laget i samtliga av de tre matcherna som spelats hittills. Nu är det spel på bortaplan, i Globen, där Djurgården vann senast med klara 5-1. Frölunda har generellt varit starkare på isen hittills och jag tycker att man har vad som krävs för att kunna vinna i Globen ikväll och således säkra SM-guldet.

Frölunda är bättre

Man ”borde” ha vunnit på Hovet i lördags men släppte in Djurgården billigt i matchen via att man gav bort initiativet och släppte på sin press som tidigare varit vägvinnande. Återgick till det i den senaste hemmamatchen vilket gav resultat både spel- och resultatmässigt för Göteborgarna. Nyckeln för dem är att upprätthålla den press som man satt i fyra av fem matcher hittills. Den match där man inte gjort på det viset var senaste matchen här i Globen då Djurgården var pigga och lyftes fram av publiken, vilket man också förväntas göra ikväll. Frågan är om det räcker, då jag tycker att Frölunda är det klart bättre laget när man väl är noggranna både med och utan puck. Djurgården har i långa stunder av matcherna inte mycket att säga till om och inte mycket av något eget offensivt spe vilket var vägvinnande för bloggspelen i den senaste matchen.

Djurgården skärpa från start?

Djurgården var i den senaste matchen hyfsat skärpa från start vilket var min tro och förhoppning. Samma sak bör och måste gälla ikväll då man är i Globen och har kniven mot strupen. Detta kan mycket väl vara säsongens sista match och då tror jag inte att man kommer ”sitta kvar i omklädningsrummet” vilket man gjort i ett par av de bortamatcher man spelat hittills mot Frölunda. Disciplinen är även den en nyckel för Djurgården då vi verkligen sett hur bra Frölunda är i powerplay samtidigt som Djurgården är otroligt ihåliga i boxen.

Målfest eller målsnålt?

Vi har fått se målfester under hela denna matchserie vilket varit underhållande för publiken och för tv-tittarna. Nu tror jag dock att det kan bli en del mer återhållsamhet än tidigare. Förvisso kommer säkert Djurgården att försöka driva upp tempot tidigt och göra det första målet, men samtidigt vet man om hur sylvassa Frölunda är när chanserna ges. Frölunda å sin sida kommer inte vilja gå all-in här och riskera att det blir en Game 7. I en Game 7 kan allt hända med tanke på att det är ishockey som spelas, och tillfälligheter kan avgöra matchen. Frölunda vill stänga denna matchserie ikväll, det är jag helt övertygad om. Bästa sättet att göra det på är inte att blåsa på alltför hårt, utan jag tror på en viss återhållsamhet från båda lagen och att vi får en match där lagen följs åt resultatmässigt hela vägen.

Slutsats och speltips

Inför finalseriens sjätte match har jag med mig följande punkter:

  • Frölunda är det klart bättre laget på isen och har visat sin kvalité matchserien igenom.
  • Djurgården behöver vara mer disciplinerade - Frölunda sylvassa i powerplay.
  • Återhållsamt i matchen - lagen har respekt för varandra och vill inte ge bort för många chanser.

Med dessa tre faktorer med mig in i matchen blir mitt första spel Inget lag att nå 4 mål inklusive övertid till 2.09 då jag tror att lagen kommer följas åt resultatmässigt långt in i denna match och där jag inte tror på någon målexplosion från något håll.

Inget lag att nå 4 mål (inklusive övertid)

2.09 NordicBet, 3/10 Units

Mitt andra spel i matchen är Frölunda +0 Asian Handicap till 2.14 då jag tycker att man har kvalitéerna för att stänga denna säsong ikväll. Man har varit nära Djurgården i alla matcher hittills förutom senast i Globen då det rann iväg till 5-1. Att Frölunda vinner ikväll tycker jag det finns goda möjligheter till, och vid oavgjort efter 60 minuter ger det insatsen tillbaka.

Frölunda +0 Asian Handicap (insatsen tillbaka vid oavgjort efter fulltid)

2.14 Bethard, 3/10 Units






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.