Speltips: BK Häcken vs Djurgården - Tidig seriefinal i Allsvenskan

Paulinho 4/20

I den fjärde omgången får vi en tidig seriefinal mellan hemmalaget Häcken och gästande Djurgården. Göteborgarna får gälla som favoriter då bortalaget har många spelare i sjukstugan.

BK HÄCKEN

Andreas Alm-ledda BK Häcken är definitivt en guldkandidat denna säsong, laget toppar serien med sina sju inspelade poäng efter tre omgångar (samma som Djurgården). Senast borta mot Falkenberg fick även Paulinho briljera och Alm fortsätter att ha rena rama lyxproblemen i sina laguttagningar. Utöver brassen Paulinhos tre mål hittills har även skickliga spelare som Ekpolo, Irandust och Jeremejeff hittat rätt med varsitt mål. Andreas Alm har på skadelistan bara Erik Friberg uppsatt. 2018 var Häcken absolut ett av seriens bästa hemmalag och det är ytterst sällan laget går mållöst. Men redan på onsdag väntar AIK på bortaplan så det gäller för Alm att få med sig en 3-poängare till Friends Arena.

(4-3-3): Abrahamsson, Andersson, Lindgren, Toivio, Ekpolo, Faltsetas, Irandust, Yasin, Nasiru, Paulinho, Jeremejeff

Saknas: Friberg

Många hemmafans minns så klart mötet från förra säsongen då Häcken hade lekstuga på hemmaplan mot DIF och vann med hela 5-0.

DJURGÅRDEN

Allt borde vara frid och fröjd i bortalaget men så är inte fallet. Trots segern senast mot IFK Göteborg var både tränare och fans missnöjda med lagets insats. Trots en utvisning och spel en man mer hade DIF stora problem med Blåvitt och 3-poängaren var inte särskilt rättvis sett till matchbild och målchanser. Till söndagens match har laget dessutom drabbats av en mängd frågetecken. Sista träningen inför avresan till Göteborg innehöll bara 15 spelare, förstemålvakten Bråtveit tränasde på sidan av övriga spelare. Avbräcken syns också i matchtruppen där exempelvis U19-spelaren Anthonio Sanjairag tar en plats. Till att börja med saknas troligtvis båda ordinarie ytterbackarna i norrmannen Witry samt Käck. Till just Witry finns ingen naturlig ersättare i truppen, något som sportchef Bosse Andersson fått kritik för. Käck reser med till Göteborg men får bedömas vara en chansning, även Augustinsson saknas vilket gör att tillgängliga försvare utöver chansningen Käck är Berg och Danielsson. Alternativ kan därmed vara Ulvestad och Karlström som eventuellt får vikariera i backlinjen.

(4-3-3): Bråtveit, Käck, Berg, Danielsson, Ulvestad, Walker, Karlström, Ajdarevic, Bärkroth, Turay, Radetinac

Saknas: Chilufya, Witry, Une Larsson, Augustinsson

SPELTIPS OCH ANALYS

Djurgården är ett för osäkert kort nu med sina defensiva avbräck. Häcken ser livsfarligt ut och jag vidhåller Andreas Alms mannar som en klar guldkandidat denna säsong. Det kryllar av offensiv kompetens i BK Häcken och det kan bli extra kul mot ett Djurgården som definitivt måste spela en eller två spelare i backlinjen som normalt sett inte är försvarare.

Jag tycker marknaden har satt för höga odds på BK Häcken och finner spelvärde på den raka ettan hela vägen ner till 1.70.

https://1x2.se/odds/8JBck9urhV/bk-hacken-djurgardens-if






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt