Champions League är tillbaka under veckan och det är dags för returmöten i kvartsfinalerna. Under tisdagen har vi mötet i Turin som det mest öppna, dit Ajax rest för möte med Juventus. Har vi ännu en dominant Ronaldo-show att vänta, eller kan sensationslaget störa den gamla damen?

Juventus

Juventus gjorde en hyffsat godkänd insats under mötet i Amsterdam, Ajax var spelförande och skapade mest men sett till skadan på Chiellini och det stora frågetecknet kring Rugani så var 1-1 absolut ett godtagbart resultat. Nu är tanken att man ska avgöra det här på hemmaplan och under helgen formerade man en ren b-elva i mötet mot SPAL för att vara 100% redo.

Fortsatt saknas dock Chiellini och så gör även Mandzukic, en Mandzukic som kanske inte briljerat på slutet men som är otroligt viktig när det kommer till avlastning, defensivt presspel och hans otrolig inställning i matcher likt detta. Det kommer att vara kännbart, vill jag tro iallafall och som ersättare har det pratats om Moise Kean - men mer troligt är att Dybala spelar i nummer 9-rollen där Kean nog kan förvänta sig ett inhopp. Mycket kommer att ligga på Ronaldo's axlar, men även Bernadeschi och Dybala måste prestera på en hög nivå här för mittfält och defensiv är långt ifrån vad det en gång var. Emre Can är tillbaka från skada och kanske kan slängas in och agera mellan mittbackarna likt mot Atletico Madrid, vilket var lyckat.

Ajax

Ajax värmde upp inför mötet med en 6-2 seger mot Excelsior där man tvärtemot Juventus inte vilade särskilt många spelare, man har ju kommit i kapp PSV och således ganska ovilliga att riskera något bakslag. Många Ajaxfans höll dock andan tidigt i den första halvleken när Frenkie de Jong haltade av, men han har tränat under gårdagen och är redo för fight.

Ajax saknar däremot Taglifico som är avstängd, i hans frånvaro kommer duktige Veltman att ersätta, däremot högst sannolikt som mittback medans Blind flyttas ut på kanten. Det bör vara en defensivt solidare lösning, även om man tappar en offensivt duktig ytterback. Man kommer som alltid vara totalt respektlösa och första prioriteten blir att ta kontroll över matchen genom att lägga vantarna på bollen och utgå därifrån.

Speltips

Det är aldrig lätt att möta Juventus i Turin när det vankas Champions League-kväll men nog är det lätt att förblindas utav Atletico Madrid-matchen nyligen. Där ska man dock komma ihåg att det var en rejäl underprestation ifrån bortalaget och även om Juventus höjer sig under möten som dessa tycker jag laget ser långt ifrån 100%-igt ut. Två tunga avbräck och frågetecken kring mittfält samt backlinjen är påtagliga och när nu Ajax kommer på besök kommer man få något att bita i. Ajax kommer att trilla boll vilket kräver en extrem diciplinerad insats från båda ytterbackarna Sandro/Cancelo, något de inte sett ut att ha i sig på länge. Mittfältskampen har Ajax en otroligt stor chans att vinna, det glömmer man lätt bort men Matuidi/Pjanic/Bentancur (eller Emre Can) lär stöta på problem när man själva försöker att dra ned på tempot och skapa någon form utav kontroll över händelserna. Dubbelchansen på bortalaget till 2.30 hos Svenska Spel är definitivt en tiondel, om inte mer, för högt sett till förutsättningarna och hur jag ser på detta möte - Det blir också spelobjektet jag väljer till kvällen. Lycka till!

Jämför oddsen inför matchen här

Alla rekar
AFC Ajax +0.50
2019-04-16 21:00
Juventus FC - AFC Ajax
2.00 u
2.60 u
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00
Ett inlägg av
Redlineer Redlineer