Speltips: AIK vs Sirius - Dags för mästarna att vinna!

Lahne 4/14

De regerande svenska mästarna AIK får besök av serieledarna från Uppsala, Sirius. Hemmalaget från två raka 0-0-matcher och Sirius med segrar mot både Kalmar och AFC Eskilstuna.

AIK

Skadeläget i AIK är bra, sedan tidigare saknas Jesper Nyholm och på väg tillbaka är också högerspringaren Robert Lundström. Detta ger lyxproblem till Rikard Norling som återigen behöver sätta en eller två profiler på läktaren. Mot Norrköping fick inte ens Rashidi plats på bänken. Spelet i de två första matcherna har sett okej ut men offensiven skriker efter mål. Norling har satsat på samma elva i båda matcherna men mot Sirius kommer förändringar att ske. Tarik Elyounoussi flyttas ner på mitten på bekostnad av Ylätupa och Henok Goitom, som bänkats i första matcherna, bör få chansen från start bredvid Obasi. Dessutom finns vindsnabbe Jack Lahne tillgänglig, supertalangen gjorde ett bra inhopp borta mot IFK Norrköping. Det som har imponerat är Linnér i mål och backlinjen med Panos, Karlsson och Mets som ser hur stabil ut som helst. Nu på söndag blir AIK spelförande och har pressen på sig att leverera och vinna. Gnaget vann båda matcherna förra säsongen, i Uppsala efter stora bekymmen men på Friends helt överlägsna. Hemmaspelet för AIK 2018 var som bekant urstarkt med raden 10-5-0 på 15 hemmamatcher och en målkvot på 27-7.

(3-5-2): Linnér, Dimitriadis, Karlsson, Mets, Lindkvist, Sundgren, Larsson, Adu, Elyounoussi, Goitom, Obasi

Intern skytteliga: -

Saknas: Nyholm, Lundström

SIRIUS

Uppsala-gänget har fått en drömstart på Allsvenskan och har som enda lag full pott efter två omgångar. Premiären inleddes starkt med bortaseger mot svårspelade Kalmar och därefter en bra seger hemma mot AFC även fast det blev onödigt spännande på slutet. Henke Rydström har inför 3-4-3 som system och det tycks passa truppen bra. Högerbacken Karl Larsson målskytt i båda omgångarna och som vanligt är Philip Haglund ett hot med sitt skickliga huvudspel. Skadeläget är bra, det var ju närmast parodiskt 2018, men tilltänkte förstamålvakten John Alvbåge kommer inte till spel på ett bra tag framöver. Sirius vann tillslut fem bortamatcher 2018 och kan man addera några poäng till på det denna säsong bör man kunna undvika en direkt bottenstrid.

(3-4-3): Jonsson, Björkström, Åhman-Persson, Ceesay, Larsson, Sirelius, Andersson, Busch Tor, Saeid, Haglund, Lundholm

Intern skytteliga: Larsson 2, Saeid, Haglund, Lundholm

Saknas: Alvbåge, Razak, Ståhl, Jarl

SPELTIPS OCH ANALYS

Till denna match väljer jag ett klassiskt AIK-spel. Hemmalaget att vinna + hålla nollan skickar upp oddset fint i motsats mot att spela den raka segern.

https://1x2.se/odds/96LTxeHAhE/aik-ik-sirius






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt