Serie A är tillbaka under fredagen då omgång 28 ska inledas och det gör den i Sardinien där vi hoppas att mjölkbönderna fått något uppskov från sin strejk, jag har åtminstone inte hört något mer om det så tummarna hålls att de fick vad de önskade. Men det är en fotbollsmatch som ska spelas och det är det lila laget från Florens som kommer på besök, ett möte mellan två lag i nästan ingenmansland, när Cagliari och Fiorentina går upp emot varann.

Cagliari

Cagliari befinner sig på en fjortonde plats i ligan där man har 6 poäng ned till Bologna på den första nedflyttningsplatsen utav tre. Inte helt är man säkrade ett kontrakt och det är mycket kvar som ska avgöras, när då Cagliari har en besvikelse till säsong så ska man verkligen inte andas ut. Hemmaspelet har åtminstone kommit igång och senast man stod som värd slog man ett formsvagt Inter med 2-1, samma siffror man hemmamatchen dessförinnan vann över Parma med.

Men fortsatt så åker man på däng när laget är på resande fot, inte är man heller ens nära att kunna sno åt sig en poäng utan man är fullständigt utspelade. Det kanske låter irrelevant men även om man nu under en kort period presterat bra på hemmaplan så är det många frågetecken kring Cagliari anno 18/19 och dess tränare Maran. Han får även klara sig utan Bradaric som är avstängd samt ett gäng gamla skador på spelare som tex Lucas Castro, man kan åtminstone spela ett ordinarie lag såsom det sett ut på sistone.

Fiorentina

Fiorentina fortsätter att visa stor potential, åtminstone framåt medans ett av höstens bästa defensiva lag under 2019 tappat in mål i en ganska oroande takt. Man snittar över två mål bakåt under året och även om offensiven taktat upp så uteblir fortsatt resultaten vilket lämnat laget på en tionde plats i ligan och sju svårinhämtade poäng upp för en Europaplats.

Pioli får inte till mittfältet trots att svaret finns framför näsan på honom (Dabo!) och han har börjar mixtra i försvaret, oavsett så måste man nu gå all in varje match för att försöka hämta ikapp poängen innan man går på tidig semester. Veretout har man avstängd vilket inte direkt hjälper mittfältsproblematiken, men vi lär få se unge Norgaard spela fotboll i hans ställe vilket är en fin spelare. Chiesa som gick av senast mot Lazio ska vara tillbaka, redo för spel. Något man däremot rynkade lite på näsan var när Pioli på presskonferansen nämnde att målvakten Lafont som stått hela säsongen antagligen börjar på bänken, efter att Terracciano gjort det så bra mot Lazio.

Speltips

Vi kan förvänta oss ett ganska ihåligt bortalag som med enbart vilja kommer att försöka forcera matchen, Cagliari å sin sida kommer att som alltid släppa till farliga ytor och hoppas att Cragno i målet är med på noterna. Det är två ganska formsvaga försvar som ställs emot formstarka offensiver, med Cagliari's Pavoletti som gjort tre mål på de sista två hemmamatcherna. Jag värderar chanserna höga att man även hittar nätet mot Viola, samtidigt som jag är ganska övertygad om att man får svårt att vinna matchen. Viola har en sådan spets där fram att jag har svårt å se framförallt Cagliari's ytterbackar kunna hänga med, vilka jag identifierar som stora akilleshälar i laget. Jag tycker det finns spelvärde i både överspelet och bortalaget, men för att inte åka dit för hårt på ett 1-1 resultat viktar jag mina insatser.

Fiorentina -0.5 spelas till 2.35 och det oddset finns både hos Coolbet samt Bethard. Sedan väljer jag även att investera i Ö2.75 till oddset 2.43 som hittas hos Bethard och andra "SBtech"-sidor.

Kika runt efter bästa odds, på 1x2 har vi en otroligt vass oddsjämförelse som du hittar här. Kolla gärna in matchen då det lär bli både underhållande men framförallt en otrolig och känslomässig stund då Kapten Davide Astori lär hyllas efter sin bortgång under förra året, då han var verksam under lång tid hos båda klubbarna. Det kommer att vara otroligt vackert.

Alla rekar
ACF Fiorentina -0.50
2019-03-15 20:30
Cagliari Calcio - ACF Fiorentina
1.50 u
-1.50 u
Över 2.75 mål
2019-03-15 20:30
Cagliari Calcio - ACF Fiorentina
1.50 u
1.07 u
Ett inlägg av
Redlineer Redlineer