Speltips: Öster vs AIK - Dags för kvartsfinaler!

AIK 3/10

Tävlingssäsongen börjar ta sig ordentligt nu när kvartsfinalerna i svenska cupen går av stapeln i helgen. Klockan 4 idag lördag tar Öster emot AIK på Myresjöhus arena i den andra i ordningen och där tror jag mig ha hittat ett fint underspel trots en ganska låg mållina.

Öster

Öster gick vidare från den väldigt svåra grupp 3 trots att man till och med torskade den första matchen mot det lägst seedade laget J-Södra. För er som läste mitt inlägg inför cupen med oddsen på alla grupper vet då att Öster stod i som högst 20 gånger pengarna att vinna gruppen, så det ger ju en bra indikation hur stor skräll det var att MFF inte tog hem den gruppen. En av de största anledningarna till avancemanget får man dock säga är att man mötte MFF inne i tipshallen, det är rätt kassa förutsättningar att spela bra fotboll därinne främst p.ga den riktigt kassa konstgräsmattan bollen studsar som en studsboll på. Denna helg är tipshallen upptagen p.ga rubgy, vilket gjorde att Öster försökte flytta denna match till måndagen. Det sa SvFF tillslut nej till och tvingade istället Öster spela denna match på de bestämda speldagarna (lör/sön) och på deras förstaarena Myresjöhus med hybridgräs på.

Öster kom 8:a i superettan ifjol men har trots det inte förändrat speciellt mycket i truppen, om truppen är tillräckligt bra för att utmana i toppen om den bara får den kontinuitet man behöver eller om den helt enkelt är för dålig återstår att se. Öster är dock en av många lag i superettan som är väldigt sugna på att gå upp till allsvenskan inom kort då man vill åt det fördubblade tv-avtalet som kräver i kraft nästa säsong. Tobias Andersson från Värnamo, Carl Johansson permanent från Kalmar efter att ha varit i Öster förra säsongen på lån och Jonathan Larsson från Helsingborg är de nyförvärv man har tagit in utifrån än sålänge.

AIK

AIK har liksom förra årets cupspel inte imponerat alls hittills. Det tog 85 minuter i sista matchen innan Henok Goitom skickade in målet som gjorde att man blev gruppsegrare. 1-0, 1-1, 1-0 mot J-Södra, Norrby och Örgryte där insatserna knappast gett mersmak ska nog göra AIK-fansen lite oroliga. Men fjolåret slutade ju rätt bra ändå trots knackigt gruppspel, men jag kan inte undgå att höja ett lite varningens finger för AIK detta år. Man kommer garanterat ha ett mycket bättre MFF som utmanar denna säsong och ser man till förra säsongen är marginalerna för AIK att gå från ett stabilt lag med uddamålssegrar till ett lag som kryssar alldeles för mycket ganska småa.

En sak som kan fälla dem marginalerna över åt fel håll denna säsong är att man tappat Kristoffer Olsson och hittills ersatt med Anton Saletros och den lovande finske 19-åringen Saku Ylätupa. Fina lovande spelare men Kristoffer Olsson hade hela 2017 års säsong att spela in sig och dominerade mycket därför till och från förra säsongen, det hade varit tryggare med ett starkare namn där. Sen har vi försvaret där man tappat Milosevic till Championship och nu förmodligen även Robin Jansson till MLS. De norska nyförvärven i backlinjen är enligt norgekännare knappast från den högsta hyllan av norska mittbackar i inhemska ligan och det hade även där känts lite tryggare med starkare namn. Forwardssidan är också ett frågetecken numerärt med en skadedrabbad Obasi tillsammans med Goitom och Tarik. Nu kommer Stefan Silva i frysboxen försvinna och man lär ta in en ny spelare istället för honom. Men frågan är vilken spelare du kan övertyga ska komma in som 4:e anfallare bakom Tarik, Goitom och Obasi. För att AIK ska orka dubbla toppen i AS med europaspel i höst tror jag det behövs några förstärkningar, men det ska också sägas att det är en månad kvar av detta fönster och ett fönster kvar i sommar också.

Slutsats och Speltips

AIK har inte spelat nån skönfotboll hittills och Öster lär knappast gå in i AIKs fälla och gå full fart framåt här. Lägg därtill att det förmodligen är en ganska kass hybridmatta det kommer spelas på som lär bli sämre och sämre ju längre matchen går. Öster har till och med uttryckt oro för att den kommer förstöras för mycket till deras premiär i superettan en knapp månad bort. Underspelet lockar här trots den låga linan, vill man spela nån högre lina för lite mer säkerhetsbälte går det såklart också bra.

Jag tar under 2 mål @2.28 hos Unibet med 1u(medel).

Bästa odds och statistik till denna match hittar du här här.

Bästa odds och statistik till samtliga kvartsfinaler hittar du här.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.