Speltips: Lazio vs Roma - Derby Della Capitale!

Dzeko 3/1

Lördagen bjuder på en hel del godbitar och en utav matcherna jag ser fram emot mest är givetvis derbyt i Rom, Derby Della Capitale som det kallas, mellan Lazio och Roma. De befinner sig på plats 5 och 6 i tabellen, men Roma har ett försprång på hela 6 poäng och vill Lazio öka sina chanser för Europaspel nästa säsong är en vinst här ytterst nödvändig, för man har även fyra lag bakom sig som utmanar om sjätteplatsen och kval till Europa.

Lazio

Men det är ett Lazio som inte mår särskilt bra, 2019 har inte bjudit på mycket att glädjas åt förutom det faktum att man är semifinalister i Coppa Italia. Där står man dock inför en tuff returmatch efter 0-0 hemma mot Milan och en finalplats är långt ifrån säker. Man har varit väldigt skadedrabbade under året dessutom, som såklart kan förklara en hel i resultaten man haft. Men det är fortfarande mer som oroar där spelare är formlösa, varken Immobile, Milinkovic-Savic eller Luis Alberto färgar - Dessa tre som bar laget under fjolåret.

Den underliggande statistiken för laget över säsongen ser bra ut och mer poäng borde absolut ha tagits, men tittar vi på samma statistik under bara detta är kan man uttyda att något definitivt har hänt och man har stora problem att skapa chanser i den storleksordning man tidigare gjort. Många anser att Inzaghi har kört fast och att en formationsändring är på sin plats, men något sådan radikal ändring lär inte ske inför lördagen.

Till matchen återfår man åtminstone lite spelare från skador i form utav Radu och Luiz Felipe, den sistnämnde dock högst osäker till spel ännu och det spås att Bastos spelar brevid Radu och Acerbi i Lazio's trebackslinje. Luis Alberto är tveksam till start men Correa har varit en frisk fläkt i ett vindstilla Lazio och lär knappast bänkas. Innermittfältet är intakt medans nyförvärvet Romulo kommer att fortsätta peta fjolårets formstarka ytterback Marusic.

Oddsjämförelse för matchen hittar du här

Roma

Romas år har varit något bättre, åtminstone senaste månaden. Man höll visserligen på att floppa rejält borta mot Frosinone senast och vore det inte för Dzeko's mål i sista sekund så kanske det hade låtit annorlunda. Tränare Di Francesco har dock fler liv än katten och lyckas klara sig ur dessa situationer på löpande band.

Man ska även komma ihåg att Roma mött beskederligt motstånd på sistone och ändå haft någorlunda problem, men det handlar främst om lagets bakre delar som ofta ställer till det för sig. Vad som faktiskt funkar är offensiven och Dzeko har äntligen vaknat, som tillsammans med stjärnskottet Zaniolo och El Shaarawy av alla börjat producera. Den mest underskattade biten i pusslet är dock att Pellegrini börjat hitta rätt igen, han är nyckeln för offensivens vara eller inte vara med sin förmåga att kunna ta och föra bollen framåt i banan istället för att man står och stampar med den i någonform av slowmotion-anfall. Han sätter fart på grejerna och spelarna runt omkring honom mår otroligt bra utav det.

På skadefronten är livsviktige Manolas tillbaka i träning och högst sannolikt redo för spel. Di Francesco förväntas spela sin 4-3-3 med De Rossi, Cristante och Pellegrini på mittfältet vilket jag tycker är optimalt för ett fungerande anfallsspel. Bakåt kommer det alltid att läcka i Roma denna säsong, det handlar helt enkelt för offensiven att göra mål i plural om man ska vinna sina matcher.

Speltips

Vi kan förvänta oss en match med nerverna utanpå och spelbolagen har överspelet här som kraftig favorit, vilket upplevs som korrekt med båda lagens försvarsspel, om det nu kan kallas för det. Det drälls otroligt mycket kan vi iallafall konstatera. Roma lär bli spelförande med ett Lazio som försöker att implementera en medelhög press och hoppas på att vinna mittfältskampen. Ett problem jag ser i Lazio dock är den 3-5-2 uppställning man har, man kommer att hamna med 5 backar i en låg linje allt för ofta och skulle man försöka trycka uppåt eller tappar boll i anfall så kommer det finnas groteska ytor längst kanterna för Roma, som är väldigt duktiga därifrån. Jag tror det blir svårt för Lazio att hantera detta om man inte helt går över till en fyrbackslinje, vilket man visserligen kan - men då slutar man också med en innermittback vid namn Bastos och det är inte en fördelaktig position för honom.

Det finns defintivt en hel del att utnyttja för Roma i Lazios försvarsspel och i en match som enligt spelbolagen förväntas att bli målrik tycker jag definitvt att vi hittar spelvärde i Romas mål-laglina. Roma Ö1.5 betalar 2.19 hos Svenska Spel och blir mitt spelobjekt i derbyt, ett odds jag anser med gällande förutsättningar borde ligga mycket närmare 2.0-strecket än såhär. Tittar ni runt finns det dessutom högre odds än så att hitta. Lycka till!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.