Torsdagens bloggspel gav inte mycket att hurra över när RoPS sov i 90 minuter och förlorade finska cupmatchen med 2-0 mot KPV. Behövs en rejäl väckning av dem nu till söndagens sista match mot KuPS om man vill ta sig till kvartsfinalen. Nog om det, var väl kännetecknande för februari månad att avsluta den med ett missat bloggspel. Får hoppas att mars månad går bättre med bloggspelen (behövs dock inte mycket för det om vi nu skall vara helt ärliga). Lämnar nu Finland och Kajana bakom mig och flyttar över fokus igen till Cypern var det nu på fredagen kommer att spelas den andra omgången i Cyprus Women’s Cup och matchen mellan Finland – Tjeckien.

Finland Damer

Finland inledde årets turnering med att spela 2-2 mot Sydafrika i onsdags. Bloggade om den matchen och spelade då Sydafrika DNB, även om vi slog marknaden rätt så bra oddsmässigt i den matcher så hade vi megaflyt med att få med oss en push från den matchen.

Matchen mot Sydafrika var spelmässigt en väl genomförd match av det finska landslaget. Man var det spelförande laget och pressade ner Sydafrika som fick stora delar av matchen ställa in sig på att försvara. Matchen borde ha avgjorts i början av andra halvlek när Linda Sällströms 2-0 mål blev underkänt på ytterst tveksamma grunder (läs felaktigt).

Efter matchen mar Finlands förbundskapten Anna Signeul nöjd med det som man spelmässigt visade upp men besviken med resultatet när hon ansåg att man borde ha vunnit matchen. Inför matchen mot Tjeckien säger hon att hon vill att Finland skall vara effektivare i sina avslut och försöka komma snabbare in i straffområdet till avslut. Mot Sydafrika blev man tvungen att ta rätt så många avslut från långt avstånd. Finland kommer att rotera en del i truppen jämfört med matchen mot Sydafrika, Signeul vill ta tillfället i akt och se alla spelarna spela matcher under turneringens gång. Mot Tjeckien kommer Finland att starta med två snabba anfallare i Kaisa Collin & Sanni Franssi. Finland åkte inte på några skador mot Sydafrika men kommer till matchen mot Tjeckien fortfarande att sakna Tuija Hyyrynen & Heidi Kollanen när båda inte ännu är helt återställda från att ha varit sjuka i början av veckan.

Tjeckien

Tjeckiens damlandslag ligger för tillfället på en 31:a plats på FIFAs världsranking för damlandslag, 3 placeringar efter Finland som ligger på en 28:e plats. Tjeckiens damlandslag har såhär långt aldrig lyckats med att kvala in till ett internationellt mästerskap. I kvalet till sommarens fotbolls VM slutade man på en tredje plats i sin kvalgrupp med 5 lag efter Tyskland & Island, dom två övriga lagen i gruppen var Slovenien & Färöarna. Från 8 spelade kvalmatcher vann man 4, spelade 2 oavgjort och förlorade 2 med målskillnaden 20-8, dubbelmötet mot Färöarna gav förövrigt en målskillnad på 12-1 för Tjeckien.

Truppen som Tjeckien har tagit med till Cypern består till stora delar av spelare som håller till i den inhemska ligan. Enligt Finlands förbundskapten är Tjeckien ett fysiskt starkt och välorganiserat lag. Lagets stora stjärna är lagkaptenen, Bayern München spelaren, Lucie Voňková, som förövrigt fyllde 27 år den 28 feburari. Lucie spelade 72 minuter mot Nord-Korea så anser det lite tveksamt om hon i matchen mot Finland kommer att finnas med i öppningselvan.

Tjeckien inledde sin turnering med att förlora 4-2 mot Nord-Korea. I den matchen tog Nord-Korea tidigt en 2-0 ledning som man höll till halvtid. I den andra halvleken kom Tjeckien bättre med i matchen och kunde reducera till både 2-1 och 3-2. Liksom Finland så förväntas Tjeckien rotera en hel del i truppen till den andra matchen. Mot Nord-Korea hade man 7 spelare på bänken som inte fick alls speltid i den matchen.

Speltips och analys

Finland och Tjeckien möttes senaste 2016, då också på Cypern, i en match som Tjeckien vann med 3-1. I den matchen gjorde Tjeckien en rivstart och ledde med 3-0 efter 18 minuter och Voňková gjorde då två av lagets mål. Förväntar mig till denna match att Finland skall vara mera vakna under inledningen av den. Ser vi på det som Finland visade upp mot Sydafrika så skall man ha enligt mig goda möjligheter att fortsätta turneringen på ett positivt sätt mot Tjeckien. Viktig för Finland är att man kan dra nytta av sina två snabba anfallare och komma snabbare till avslut än vad man gjorde mot Sydafrika. Kan man bara bli ännu effektivare i anfallsspelet så skall Finland ha alla möjligheter att spela om gruppvinst i den sista omgången när man möter Nord-Korea inkommande måndag. Mitt spel i denna match kommer att vara Finland Draw No Bet till oddset 1.80 hos bet365 med 3/5 u. Samma odds finns bland annat hos ComeOn och Bethard medan Unibet ligger några punkter lägre med 1.76.

Oddsjämförelser och statistik för Finland - Tjeckien

Alla rekar
Finland (DNB)
2019-03-01 12:00
Finland - Tjeckien
3.00 u
-3.00 u
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00
Ett inlägg av
TWistbacka TWistbacka