Speltips: Liverpool vs. Bayern München - Showtime på Anfield

Liverpool 22/11

Det är en otroligt härlig match som väntar oss under tisdagskvällen då Champions League är tillbaka och Liverpool ställs emot Bayern München. En högintensiv match att se fram emot, en match som har fantastiskt många variabler att ta hänsyn till och jag ska här försöka ta er igenom det mesta så gott jag kan.

Liverpool

En sak att ta i beaktning är avstängningar och skador som båda lagen innehar, där vi även under måndagen haft en varsin nyckelspelare som inte kunnat fullfölja träningen inför matchen ordentligt. I Liverpools fall handlar detta om Firmino som åkt på någon förkylning men även Lovren som får anses viktig, i avstängde Van Djiks frånvaro. Joe Gomez är även han skadad sedan en tid och det finns definitivt frågetecken kring en Liverpool-backlinje såfort "VVD" är borta, men nu är alltså båda förstavalen out. De som spås ersätta på mittbacksplatserna är Fabinho som faktiskt gjort det dugligt som vikarie där tidigare samt Matip, som har sina kritiker.

Om Firmino skulle missa, vilket jag uppriktigt inte tror att han gör, så är det Sturrigde som sägs vara ersättaren även om jag själv vill tro att Shaqiri längst en kant vore mer naturligt. Vad vi kan konstatera är däremot att Liverpool har en bra bredd på sin trupp och att förra årets CL-mittfält med Henderson, Milner och Wijnaldum är intakt, där den senare har stått för en hel del bra prestationer på senare tid.

Man har inte heller spelat en match på tio dagar, så truppen är utvilad och har kunnat haft full fokus på den här matchen ett bra tag, en vila som garanterat varit nödvändig sett till den energibrist man verkat haft i sina senaste matcher i ligan - det i sig borde ge bästa möjliga chans att pressa livet ur Bayern Munchen.

Bayern München

Bayern spelade i fredags och det mot Augsburg, en match där man redan efter 14 sekunder släppte in ett självmål. Man tog tag i matchen och lyckades reducera, innan det var dags för Augsburgs andra skott för dagen som även det hamnade i nät. Bayern vände tillslut och vann med 3-2, ett resultat som troligtvis borde varit med större marginal, men när man inte fick in den där fyran och Augsburg började pressa med 10-15 minuter kvar såg det allt annat än stabilt ut och jag satt där och då och undrade hur man ska kunna hantera ett högt presspel mot Liverpool om man inte ens lyckas mot Augsburg, small samplesize men ändå relevant.

Man valde även att i princip spela den bästa elvan, något som även Rummenigge kommenterade före matchen att han tyckte det var och det var ett försvar och mittfält som ännu inte klaffat. Bayern har defintivt sett bättre ut efter vintervilan, men när man ställdes emot Leverkusen och nye tränaren Bosz så blev man sammantaget ganska överkörda och mot Ajax hade man extrema problem i båda matcherna, man har otroligt svårigheter mot lag med ett högintensivt presspel och lag som inte anpassar sig efter Bayern.

Jämför spelbolagen odds inför matchen för att få bästa pris genom att trycka här.

En del vill påstå att detta är en match när Kovac kan utöva det han gjorde som bäst i Frankfurt, att sitta lågt och ställa om på kontring. Men kan han ens det ur ett symboliskt perspektiv, det vill säga att stora Bayern åker till Anfield och ställer en buss, jag vet inte men jag tvivlar på det. Min nästa fråga är dock mer relevant: Klarar ens Bayerns backlinje och den bristande uppbackningen från sitt innermittält det? Det tvivlar jag hårt på.

Man lär få hjälp av Javi Martinez, som var förre tränaren Heyncks "go-to"-gubbe men som inte alls färgat med Kovac som tränare. Han ihop med Thiago lär kampera framförbacklinjen där Goretzka tar nummer tio-rollen, men även Goretzka missade träningen under måndagen och är tveksam, vilket då skulle ge James chansen - men den lilla balans man har i laget skulle rubbas vilket inte är optimalt mot ett lag som Liverpool. Goretzkas förmåga att komma in i offensivt straffområde är vital för Bayerns chanser under morgondagen, utan dessa löpningar blir man helt enkelt alldeles för lättlästa och det vore ett stort avbräck om han missade.

Slutsats och speltips

Men med eller utan Goretzka så blir detta en extremt tuff uppgift för Bayern München som jag i ärlighetens namn inte tror att man är redo för, inte som det är nu. När dessutom Bild varit ute och rapporterat om gnäll inifrån spelartruppen efter Augsburg-matchen så är frågan om man ens har moralen eller sammansvetsningen för att kunna förmå sig att ge sig själva en chans. Visst, det är ett rykte från en tidning som älskar att skriva negativt om Bayern, men det är inte första eller den sista gången vi läser om något sådant den här säsongen.

Liverpool må ha avbräck på sina mittbackspositioner, men mer positivt är då att Alexander-Arnold och Robertson är redo på sina kanter - där Bayern till stor majoritet kommer att försöka spela sig framåt i banan. Med arbetshästarna på mittfältet som i första hand lär få i uppgift att terrorisera Thiago från att spela sig ur kommer det att krävas enormt arbete och flexibilitet från Bayern för att komma framåt i banan - ännu en gång är jag inte riktigt säker på att de har det i sig.

Lägg då till att jag enbart nämnt Bayern egna backlinje en gång, men det borde nämnas i varannan mening - den kommer att få enorma problem. Till sist så har Neuer överlägset sämst statistik bland Bundesligamålvakterna och stackarn är långt ifrån sitt forna jag efter sina skador, han är både trög och har överraskande svårt att stoppa skott som kommer emot honom. Nej det räcker inte till en kväll som denna och för mig har Liverpool en överväldigande god chans att ta täten i det här dubbelmötet.

Liverpool -0.5 spelas till 2.18 hos Svenska Spel.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.3
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt