Strålkastarna är tända i den eviga staden – men om ni förväntar er ett Roma som går ut och visar var skåpet ska stå har ni fel. Det är min känsla. I stället tror jag att Porto åker hem till Portugal med en relativt bekväm seger i det blåvita bagaget.

Håll koll på Sveriges bästa bettingsidor här (https://1x2.se/spelbolag)

Läget i Roma

Varje gång fotbollsfantasterna får för sig att Eusebio Di Francescos dagar är räknade svingar tränaren sitt lilla trollspö och plockar tillräckligt många poäng för att inte få sparken. Ändå går det inte att låta bli att betrakta årets Roma som ett misslyckat lag, trots att sportchef Monchi grävde fram den dolda pärlan Nicolo Zaniolo från djupet av Inters talanggruvor.

Utöver den värvningen har Roma varit en besvikelse. Laget som nådde semifinal i CL förra säsongen sålde stommen i Radja Nainggolan och Kevin Strootman samt målvakten Alisson Becker, och efter en stabil inledning ser Robin Olsen svajig ut framför ett ännu svajigare försvar. Olsen saknas i kväll, så även Cengiz Ünder och kanske Kostas Manolas. Med krävande supportrar på Olimpico och med ett DNA som knappast skriker ”seger när det gäller” tror jag inte på Roma i kväll.

Form: V-O-F-O-V

Skador och avstängningar: Cengiz Ünder, Patrik Schick, Robin Olsen, Diego Perotti

Läget i Porto

Visserligen var gruppen med Schalke 04, Lokomotiv Moskva och Galatasaray inte den svåraste, men ett obesegrat Porto inledde med att spela oavgjort först och sedan vinna de fem resterande matcherna. Samtidigt toppar man den portugisiska ligan. Där har man förvisso slirat lite på sistone med två oavgjorda bataljer, men förmodligen ligger fokus på detta stundande dubbelmöte med Roma.

Porto saknar här Vincent Aboubakar och Moussa Marega, samtidigt som Jesus Corona är avstängd, men har ändå tillräckligt med kvalitet för att ge Roma en kalldusch framför de rödgula hemmafansen. Mellan stolparna finns dessutom Iker Casillas, med mängder av rutin från den här typen av sammanhang.

Form: O-O-V-F-V

Skador och avstängningar: Vincent Aboubakar, Moussa Marega, Jesus Corona

Slutsats & speltips

Roma får gärna motbevisa mig, men jag tror att det här blir italienarnas första steg mot uttåg. Därför spelas den raka tvåan till 3,90 gånger pengarna på Unibet. Jag testar även slutresultat 0-2 till 19,00 på bet365.

Roma och Porto möttes i CL-kval säsongen 2016/17. Då vann Porto med 3-0 borta efter två röda kort för Roma. Med det i bakhuvudet och med ett frustrerat hemmalag vid den möjliga ställningen 0-2 spelar jag att Roma får rött kort till 9,00 på Unibet.

Innan du spelar – ta en titt på vår oddsjämförelse här

…och håll ögonen på: Nicolo Zaniolo. Romas 19-åring vill alltid mest – oavsett lagets prestation eller matchens resultat.

Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00
Ett inlägg av
Nemrud Kurt Nemrud Kurt