Så var man ikapp. Så var man jämsides. Manchester City, som kunde ha varit tio poäng efter Liverpool om man förlorat hemmamatchen mot de röda i januari, siktar nu in sig på att visa även Chelsea var skåpet ska stå. Det lär man göra.

Håll koll på Sveriges bästa bettingsidor här

Läget i Manchester City

Låt oss tala om högstanivåer. Inför den här matchen har Chelsea slagit Huddersfield med 5-0 och Gonzalo Higuain har gjort två mål. Manchester City kontrar med 2-0 mot Everton och 3-1 mot Arsenal. De båda lagen är i fin form – men om City lägger i högsta växeln har jag svårt att se Chelsea stoppa dem. Pep Guardiolas mannar ser nämligen precis så skrämmande ut som nästan bara de kan.

Guardiola förväntas mönstra en elva där Kevin De Bruyne och Raheem Sterling tar plats, samtidigt som Leroy Sané och David Silva också bidrar till en fruktansvärd offensiv där formstarke Sergio Agüero fungerar som spets. Bakåt får City fortsatt klara sig utan lagkapten Vincent Kompany, men firma Otamendi-Laporte går liksom inte av för hackor.

Form: V-V-F-V-V

Skador och avstängningar: Claudio Bravo, Vincent Kompany

Läget i Chelsea

Det är ett Chelsea med mer eller mindre fullt manskap som kommer på besök, fast beslutna att stå i vägen för regerande mästarnas jakt på ännu en ligatitel. Maurizio Sarri och nämnde Higuain är alltså återförenade och den argentinske anfallaren lyste av självförtroende när han smällde in en dubbel mot Huddersfield. Han kanske inte levererar i finaler – fråga Leo Messi – men är en målgaranti i alla andra sammanhang.

Därtill finns Eden Hazard, som fortsatt flyter fram på planen, och förmodligen också Gary Cahill, trots att Sarri meddelat att mittbacken har lite problem med ryggen. Den italienske tränaren betonade dock att han räknar med att ha alla spelare tillgängliga till den här matchen. Chelsea, fyra för närvarande, har Arsenal och framför allt Manchester United flåsande i nacken.

Form: V-F-V-V-F

Skador och avstängningar: Jamal Blackman, Marco van Ginkel

Slutsats & speltips

City har gjort över 2,5 mål i sju av sina nio senaste hemmamatcher. Agüero har gjort 17 mål i sina 23 senaste hemmamatcher. Att argentinaren gör matchens första mål spelas till 4,25 gånger pengarna på Unibet.

Jag lägger dessutom en större peng på att City leder i både halvtid och vinner matchen efter fulltid, vilket ger 2,25 på bet365. Slutligen tippas slutresultatet 2-1 till 8,50 gånger pengarna på Unibet.

Innan du spelar – ta en titt på vår oddsjämförelse här

…och håll ögonen på: Gonzalo Higuain… Och Sergio Agüero – duellen mellan dem.

Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00
Ett inlägg av
Nemrud Kurt Nemrud Kurt