Har en typ av verklighet kommit ikapp? Tyngs man av pressen? Borde Nathaniel Clyne inte ha lånats ut? Frågetecknen hopar sig över Liverpool – men nu är det hög tid att studsa tillbaka och återigen ta en seger i Premier League.

Håll koll på Sveriges bästa bettingsidor här

Läget i Liverpool

Det röda tåget tuffade på, satte fart och sikte mot gyllene destinationer – men nu har Liverpool tappat lite riktning och mycket kraft. Två oavgjorda matcher, 1-1 mot West Ham respektive Leicester, har öppnat ett titelrace som kunde ha stängts i bortamötet med Manchester City i början av januari. Nu har City tillfälligt gått om Liverpool, och nu behöver Liverpool bevisa sin storhet igen.

Hemmalaget är visserligen obesegrat i 33 raka matcher – sedan april 2017 – på Anfield, men både spelet och poängskörden har lämnat en hel del att önska på sistone. I mittlåset får Virgil van Dijk, som är avstängd nästa match om han drar på sig ett gult kort, klara sig utan Joe Gomez och Dejan Lovren. Framåt behöver Mohamed Salah, Roberto Firmino och Sadio Mané ta laget i handen och spräcka en rödsvart nolla därframme.

Form: O-O-V-V-F

Skador och avstängningar: Alex Oxlade-Chamberlain, Joe Gomez

Läget i Bournemouth

Hur värderar man en tiondeplats? Det beror lite på vem man frågar. Å ena sidan går Bournemouth på knock med 4-0 hemma mot Chelsea, å andra förlorar man mot bottenlaget Cardiff med 2-0. I den här matchen får man klara sig utan Callum Wilson – tio mål hittills – och Nathaniel Clyne. Honom känner ni till. Det är högerbacken som Liverpool-kritikerna menat att Jürgen Klopp aldrig borde ha lånat ut.

Statistiken talar dessutom emot Bournemouth. Man har förlorat sina åtta senaste bortamatcher i tävlingssammanhang, varav sju i ligan, och inte ens tagit poäng på bortaplan sedan oktober. Bara Fulham har släppt in fler mål när man är gästande lag. Därutöver har Bournemouths fem senaste matcher mot lag i topp sex slutat med fem förluster och 17 insläppta mål.

Form: F-V-V-F-F

Skador och avstängningar: Lewis Cook, Simon Francis, Callum Wilson

Slutsats & speltips

Liverpool måste ta sig i kragen och vinna – och även om jag tror att man gör det blir det en knapp seger. Slutresultatet 1-0 spelas därför till 11 gånger pengarna på bet365. Att Sadio Mané blir målskytt spelas också till 2,05 på samma sajt.

På tal om 1-0 och målsnålt testas även under 1,5 mål i matchen, vilket ger 6,75 gånger pengarna på Unibet. Kanske blir detta segern som Liverpool inte riktigt förtjänar, men som man behöver och som tar laget tillbaka på segerspåret.

Innan du spelar – ta en titt på vår oddsjämförelse här

…och håll ögonen på: Sadio Mané. Magkänslan säger att han fixar segern.

Ett inlägg av