Onsdagskväll och en match framflyttad. Manchester City är i final i Carabao Cup och det gör att matchen idag flyttats. Inte mig emot. Dock är det ju sjukt att Viasat, som man ändå betalar en ganska stor slant till varje månad inte kan visa matchen. Javisst, detta beror på att Sky och BT inte producerar matchen, men för mig blir detta bara bla bla bla. Premier League och dess rättigheter är väl om inte det dyraste, så ialla fall i toppen av rättigheter och kostnad. Att man då inte kan sy ihop att man får visa alla matcher och speciellt de matcher som är helt allena än onsdag är bara dåligt. Aja, nu är det som det är och som Sotonsupporter är man van att leta fulstream istället.

Matchen

Manchester City har får man ändå säga vacklat den senaste tiden. Både onödiga förluster och poängtapp och man får tacka sin lyckliga stjärna att konkurrenten Liverpool även dessa har svajat de sista matcherna. Nu är man i skrivande stund 3 poäng efter Pool och vid vinst ikväll går man förbi i form av målskillnad och då en match mer spelad.

Och ska man prata svajiga lag så är steget till Everton inte allt för långt. Förlusterna duggar tätt och detta mot motstånd man normalt borde klara av med det manskap man har. Man ligger på en nioende plats och har 33 poäng så långt, så att kolla nedåt mot någon form av nedflyttning är ej aktuellt. Däremot är det väldigt långt till den där sjätteplatsen man faktiskt vart med och krigat om senaste säsongerna och som man har som målsättning inför säsongen.

Everton

Hemmalaget förlorade alltså senast emot Wolves. Innan detta lyckades man besegra jumbon Huddersfield. Till denna match saknar man Mina, Baines och Jagielka. Däremot bekräftade Silva att den centrala mittfältaren Gueye som i januari envist ryktades till PSG är redo för start vilket såklart är riktigt viktigt för Liverpoolklubben. Mittfältaren saknades emot Wolves vilket verkligen syntes. Wolves kreativa mittfältare fick mycket yta som man kunde utnyttja och Everton är sårbara utan denne.

Everton förlorade mot Millwall i Fa-cupen och är med det utslagna ur alla cuper denna säsong och kan nu koncentrera sig enbart på ligan. Skulle jag själv gissa tror jag man kommer försöka spela av den här säsongen, och tankarna kommer snart börja ligga på nästa säsong. Man riskerar inte att åka ut och till en Europacup plats blir det bara längre och längre. (Om man nu ens vill dit)

Manchester City

Slaget om titeln kunde som sagt nästan i praktiken vart fölorad. Man förlorade emot Newcastle och Liverpool hade därmed chansen att koppla ett ordentligt grepp. Två oavgjorda för de röda och 1 imponerande vinst för Manchester C emot Arsenal senare och avståndet laget emellan är plötsligt endast 3 poäng. Och vid seger idag blir det alltså bli en ny serieledare.

City är ju till skillnad från Everton med i samtliga cuper vid sidan av seriesystemet. Men man besitter också en bredtrupp. Därför är det som alltid tufft att sia om vilket lag City ställer på banan. Aguero och Jesus har kört stafett med startplatsen längst fram i banan. Bakom har ju Sane tillsammans med Sterling vart de som spelat mest, men vips så ställdes Sane över senast emot Arsenal. De Bruyne har ju vart skadad stora delar av säsongen, men i och med att han är tillbaka så har ju City fått riktigt fint extrakapital och nog skall man kunna vara med och slåss på samtliga fronter. Och man är ganska förskonade av skador. Det är enbart Mendy och Kampany som saknas, men att just dessa saknas är ju något som City är ganska vana med.

Aguero spelade senast och gjorde då hattrick emot Arsenal. Jag tror (Och hoppas för min fantasys skull) att han även spelar idag. Han är fortfarande mer målfarlig än vad hans brasilianska kollega är och med honom på banan får City än mer och offensivt stark uppställning. Känslan är att spelare som Sane och Sterling får mer yta och man gör helt enkelt mer mål med Agge i laget.

Liverpools oavgjorda resultat emot Leicester och Palace har ju såklart även gjort City taggade. Jag tyckte man såg det redan emot Arsenal att man kom ut med helt annat vilja och jag gissar att Pep med vittring på titeln eldat på inne i omlädningsrummet.

Speltips

Everton är oberäkerliga, men de är oftast ett roligt lag att titta på. Med 36 gjorda mål och lika många insläppta så snittar man 2,9 mål per match. Man har även skadebekymmer i det defensiva i Mina, Baines och Jagielkla. Lägg därtill att Gueye saknades sist och kanske saknar någon procent till han är på topp igen. Aguero har jag skrivit nog om, men City gör mycket mål. 3,4 mål i snitt per match blir det i deras matcher och med det har man högst målsnitt i ligan. Jag var länge inne på att spela någon form av hcp spel på City, men ju mer jag analyserade matchen, desto mindre litar jag på Everton. De kan störa de flesta lagen vid rätt dag. Däremot ser jag inte hur denna match skulle kunna bli målsnål. Oddset har sjunkit med 0,05 medan jag skrev texten, men jag kniper över 3,5 mål @ 2,25 på Coolbet då jag verkligen tror på målkalas ikväll. Vill man fega lite så finns ö 3,0 till dryga 1,7 och är klart spelbart även det.

Jämför gärna oddsen här

Lycka till!

// Masen

Alla rekar
Över 3.5 mål
2019-02-06 20:45
Everton FC - Manchester City
5.00 u
-5.00 u
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00
Ett inlägg av
Masen Masen