Speltips: Norwich - Birmingham . Ska "turen" vända nu?

Birmingham 1/18

Norwich får man väl ändå tittulera som årets skrällgäng så långt denna säsong. Tredjeplats endast 4 poäng efter ledande Leeds och man är definitivt med i racet om uppflytt enna säsong. Även Birmingham tycker jag vi kategoriserar in under positiva överaskningar. En 8e plats var det nog få som vågade drömma om och kanske kanske har Monk något stort på g med klubben denna säsong.

Norwich

Det är alltså en ganska oväntad toppmatch som väntar oss denna fredagskväll. Båda lagen har som sagt överaskat positivt och deras tabellposition ger såklart extra nerv i matchen. Än är det långt kvar av säsongen, men poängen är viktiga och nu när vi ändå är på andra halvan av säsongen.

Norwich har trots tabellpositionen vacklat en aning senaste omgångarna... Fyra raka matcher i ligan utan vinst och lägg därtill förlusten mot Portsmouth i cupen så är raden än längre. Men ska man vara krass har det inte sett ritkigt bra ut betydligt längre. Kollar vi deras senaste sju matcher där de tagit poäng så har de ändrat utgången med mål i 78e eller senare i samtliga dessa..... Lägg därtill att i tre av dessa har målen kommit på övertid. Så utan att avslöja mitt tips i förhand så skall vi inte ropa hej i denna match förrän domaren blåst av matchen.

Jag har sett några av dessa matcher och jag tycker inte man imponerat. Och kanske är det tillslut verkligheten som kommit i kapp dem nu på slutet när segrarna plötsligt inte trillar in. Kollar vi på laget så tycker jag inte man har ett lag för toppen. Övre halvan absolut, men rent kvalitetsmässigt finns stora brister både i det offensiva och defensiva. Lägg därtill att det även finns en del skador. Tettey och Klose är out, och sedan tidigare saknar man ju Leitner, Morris och Pinto. På det positiva kontot noterar vi dock att kapten Hanley är tillbaka efter att ha vart avstängd i förra matchen.

Birmingham

Birmingham som alltid ses som lillebror i den näst största staden i England gör det i mina ögon alltså väldigt bra denna säsong. Kanske har äntligen Gary Monk hittat rätt. Jag har alltid gillat Monk, men hypen i början av hans tränarkarriär gjorde nog att han kanske hamnade på lite för stora uppdrag inledningsvis. I Birmingham har han ändå hittat en klubb som har musklerna att utmana om PL platser men som kanske ändå har en någolunda normal kravbild.

Man hade en väldigt fin tendens månaden innan jul där segrarna rullades in. Men likt Norwich har det sett en aningen knackigare ut den senaste tiden. Förlust emot Middlesbrough senast och man har nu tre raka utan vinst i ligan.

Även Birmingham har några skador, om än inte lika kännbara. Bogle, Davis och Roberts är samtliga out en stund till.

Matchen

Det är två lag som gillar högt tempo i matcherna. Då jag tycker lagen påminner mycket omvarandra så känns detta som en väldigt tajt och ganska oviss historia. Nyckeln blir vem som vinner mittfältskampen, och med Tettey out för Norwich så hamnar man här i ett underläge. Gardner och Kleftenbeld är väl kanske inte de mest spektakulära mittfältarna, men de tar alltid jobbet och vilka nu kanariefåglarna spelar med på mitten så kommer de få det tufft. Båda lagen har riktigt fina anfallsvapen. Finnen Pukki har med sina 15 mål och 5 ass denna säsong varit ett ritkigt utropstecken för Norwich, För bortalaget har Adams och Jutkiewicz gjort hela 23 mål tillsammans och är med det kanske ligans farligaste anfallspar. Den sistnämnda är dessutom med väldigt mycket i uppspelsfasen och har utöver sina 10 egna mål assisterat till 9.

Spelet

Övern skulle kunna vara intressant. Med Tetteys frånvaro kommer Birmingham ha ett övertag på mitten vilket kommer skapa ytor åt dem. Som jag skrev innan så har båda lagen fin offensiv kraft, men jag tycker ändå att även defensiven är så pass bra att jag inte vågar ta ö 2,5 till knappa 2,0. Hade velat haft några tiodendelar till upp på det oddset för att jag skulle tyckt det vara värt.

Nä, det bästa spelet i denna match i min bok är Birmingham +0,5 @ 2,0 som jag tagit på Unibet. Detta för att:

  • Jag tror på en tajt match där Birmingham med sin fysik ska ha bra chans att knipa poäng
  • Tetteys frånvaro kommer bli ett avbräck för hammalaget
  • Norwich vacklande form
  • Norwich har några poäng mer än man kanske förtjänat sett till matchbilderna och med sina sena mål

Kolla här för alternativa odds!

Titta gärna in i min spelbok för fler ideer. Tog Fulham +1 tidigare i veckan och där oddset är tyvärr borta, men totalt finns sju spel i spelboken

Lycka till!!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.