Speltips: #AsianCup2019 : Son(en) min, fräls oss!

Abbe 1/18

Då var gruppspelet färdigspelat och äntligen går #AsianCup2019 in i avgörande fas med utslagsmatcher. Skrällarna har lyst med sin frånvaro och enda skrällen vi fått beittna var Australiens förlust i sin premiärmatch emot Jordanien och kanske att Syrien som enda ”topprankade” lag som inte tagit sig vidare från gruppspelet där alla övriga topp två rankade nationer tog även hand om topplatserna i sina respektive grupper. Om spänningen var liten kring direktplatserna var den desto större när det handlade om vilka tredjeplacerade lag som skulle ta sig vidare.

Innan vi går in närmare på vad som varit och vad som väntar kan vi njuta av Saman Ghoddos mål emot Jemen med en iransk kommentator i extas:

AsianCup2019:

Gruppspelet:

Innan turneringen nämnde jag ”Big Four” bestående av, Iran, Japan, Australien och Sydkorea. Enda av dessa som egentligen inte visat någon mästarform är Aussie som hade stora problem med att ta sig vidare från sin grupp. Med nöd och näppe lyckades man vinna emot Syrien i sista matchen och säkrade andraplatsen. Övriga tre har stått för väntade prestationer även om man i perioder under ett par av sina matcher tappade initiativet.

Bakom Big Four är det Qatar som imponerat mest med sin unga trupp. Man hade vissa svårigheter under första halvleken emot Libanon men efter det har man haft full kontroll på händelserna. Vinst emot SaudiArabien med 2-0(kostade även på sig att missa straff) och spelet man visade upp lär gett eko över hela kontinenten.

Hemmanationen UAE har inte imponerat på något sätt och faktiskt på ett turligt sätt tog sig vidare och vann sin grupp. Sent straff i premiären, indiska missar i massor under omgång två och en avslagen tillställning i sista omgången där båda lagen tog sig vidare på ett oavgjort resultat är lagets facit.

Mest spännande under gruppspelet var annars kampen om bästa tredjeplatserna som gav biljett till slutspelet. Kampen var så spännande att den inte slutade förrän efter slutsignalen i gruppspelets allra sista match!

Vietnam vann sin sista match med 2-0 och hamnade på tre poäng och målskillnaden 4-5. Därefter klev Oman in och avgjorde sin match med sena mål i 84e respektive 93e och matchens absolut sista bolltouch. Detta innebar 3-1 seger och målskillnaden 4-4. Sist ut av lagen var Libanon som innan sin sista match hade målskillnaden 0-4. Man hamnade i underläge innan tio minuter var spelad men höjde sig därefter och ägde allt. Efter en orgie av missade målchanser blev det till slut seger med 4-1 efter att man gjort sista målet i 97e(!!) minuten och precis som Oman på matchens sista bolltouch. Helt plötsligt hade man exakt samma målskillnad som Vitenam, dvs: 4-5. Det hela fick alltså avgöras på antal fair play poäng(gula och röda kort) och där drog Vietnam längsta strået och även säkrad biljett till slutspelet!

Speltips:

Bolagens odds på samtliga matcher finner ni HÄR

Jordanien-Vietnam: Ett oväntat möte där Jordanien är laget som imponerade mest under gruppspelet och vann sin grupp före Australien. Man följde upp detta med vinst emot Syrien för att i sista matchen vila en del spelare och spela 0-0 emot Palestina. Att Vietnam skulle sluta trea i sin grupp var helt i sin ordning. Man var mer eller mindre chanslösa emot både Iran och Irak samt vann programenligt emot Jemen. Även om Vitenam ledde emot Irak och det till slut blev ”bara” förlust med uddamålet och 3-2.

Jag ser Jordanien som starkare och bättre laget. Man har kompakt försvar samt giftig offensiv där man fyller på med många spelare när tillfällen ges. Vietnam däremot har uppnått toppen av sin kapacitet och här ska man inte ha mycket att sätta emot. Försvaret är under allt kritik och framåt skapar knappt ingenting emot bättre och starkare nationer.

Speltips: Jordanien -0,75 @ 1.94 hos Unibet

Thailand – Kina: Åttondelarnas enda renodlade möte mellan två lag från kontinentens östra sidan. Att kina skulle sluta på andra plats bakom Sydkorea i gruppen är helt på sin plats. Thailand slutade också på andra plats i sin grupp men det var efter nöd, näppe och en knippe tur. Många var vi som trodde mer om Thailand och många är vi som förvånats över hur tamt laget agerat.

I mitt tycke finns det endast en utgång i den här matchen och den är att Wu Lei i Kina kommer att avgöra i en match där Kina har kontroll över händelserna från början till slut.

Spletips: Kina -0,5 @ 1.82 hos Unibet

Sydkorea-Bahrain: Förhandsfavoriterna Sydkorea började mästerskapet utan sin stjärna Son Min. Han anslöt till truppen direkt efter ligamatchen emot Manchester United och spelade sista matchen i gruppen emot Kina. Nu finns han tillgägnlig för resten av turneringen och kommer utan tvekan att höja nivån på truppen ytteligare.

Bahrain knep tredjeplatsen i sin grupp efter sent avgörande i sista matchen emot Indien. Man var nära en vinst i premiären emot hemmanationen UAE för att följa upp med en förlust emot Thailand och slutligen en knapp 1-0 seger med avgörande i 93e minuten emot Indien. I mitt tycke är laget ganska svagt och man kommer ha att stora problem med Sydkoreas snabba spel.

Speltips: Sydkorea -1,5 @ 1.93 hos bet365

Övriga matcher:

Samtliga matcher hittar ni HÄR

Jag ser i dagsläget inget spelvärde i övriga matcher av flera anledningar. Odds är bla. alldeles för låga eller att matcherna är jämna och speglar inte oddsen i mitt tycke. Kan hända att nya förutsättningar dyker upp under kommande dagar som gör att jag ändrar uppfattning. Återkommer isf. med speltips!

Nedan ska ni iaf få ta del av mina tankar i en kort och mycket avskalad version:

Iran-Oman: Allt annat än en avancemang för Iran betecknas som en skräll modell större. Australien-Uzbekistan: Normalt ska Australien vinna men man har inte imponerat och skrällvarning för uzbekerna! Japan-SaudiArabien: På förhand hetaste matchen. Japan som favoriter med alla rätta men saudierna kan skrälla. UAE-Kyrgistan: Hemmantionen UAE vinner denna i en match som har potential att bli målrik. Qatar-Irak: Unga Qatar emot unga Irak. Här kan det sluta precis hur som helst med Qatar som knappa favoriter.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.