Speltips: Juventus vs. Milan - Den ljumna, Italienska Supercupen.

Juventus 27/9

Under onsdagen är det dags för Italiens motsvarighet till "supercup" där Juventus och Milan ställs emot varandra i en match som spelas i Saudiarabien. Klockan 18:30 svensk tid är det avspark för denna något kontroversiella match med tanke på både vart den spelas samt att kvinnor endast tillåts på en sektion.

Juventus

Juventus har efter uppehållet som tog vid den 30e december varvat igång med en Coppa Italia-match som gick nu i helgen där man ställdes emot Bologna på bortaplan. Det var ett något roterat Juventus som kontrollerat och ganska enkelt tog sig vidare till kvartsfinal efter en 2-0 seger. Ronaldo vilades, medans Bernardeschi, Kean och Costa ledde anfallet bakom Pjanic ihop med Khedira och Emre Can.

Ronaldo förväntas att nu att starta matchen och kanske får även målskytten mot Bologna, Kean, en till match ifrån start sedan Mandzukic saknas. Vid deras sida lär vi få se Dybala medans Matuidi och Bentancur också bör få varsin plats på mittfältet. Cancelo är tillbaka efter en skada och han samt Alex Sandro lär ta ytterbacksplatserna. Chievo väntar på måndag, så några större överraskningar i startelvan lär vi inte få se mer än just Moise Kean eventuellt tar en plats.

Hitta de högsta oddsen på matchen här

Milan

Milan har även de spelat en Coppa Italia-match som uppladdning inför detta möte och där stod Sampdoria för motståndet på Luigi Ferrari-stadion. 0-0 var resultatet efter full tid och under förlängningen kunde den inbytte Cutrone avgöra med två vackra mål.

Annars stormar det en del kring Milan vid sidan om plan, Higuain startade mot Sampdoria men var fortsatt sådär frustrerad och osynlig på samma gång där nu uppgifter gör gällande att han själv begärt att få flytta, mot Gattuso's vilja som helst (något skämtsamt) hade velat låsa in honom i ett rum. Nåja, detta har nu lett till att Higuain troligtvis inte medverkar i matchen mot Juventus här och kanske är det för allas bästa att han får sin flytt då det inte alls fungerat för honom.

Något som inte fungerat särskilt bra är också Milans anfallsspel, varken med eller utan Higuain. Det ser otroligt trögt ut när man anländer i sista tredjedelen utav plan. Man saknar till den här matchen Suso dessutom som trots sina, i mitt tycke, begränsningar ändå varit den spelare som legat bakom det mesta i anfallsväg för Milan. Om man ska hitta något positivt så är återkomsten utav ytterbacken Conti nu snart hundraprocentig och han gjorde ett fint inhopp mot Sampdoria, Conti har en inläggsfot som saknats i Milan och en helt annan tajming i när han ska skicka in bollen mot straffområdet. Milan har ju även värvat en brasse, Paqueta, som spelade 86 minuter i Coppan och som kommer med goda vitsord. Det var alltså rätt in i hetluften för denne, som höll saker okomplicerade och enkelt i sin första match och det är inte heller omöjligt att han får ännu en start här. Det förväntas inga större förändringar i startelvan här, mer än att Castillejo tar Susos plats och att Paqueta/Calhanoglu tar varsin plats på vänsterkantens mittfälts och ytterplats.

Speltips

Jag förväntar mig en ganska kontrollerad match likt en klassisk cupfinal här, jag vet att det finns en plojstämpel utifrån kring dessa matcher men jag tror verkligen att Gattuso ser denna match som en liten chans att stoppa en fjäder i sin hatt. Milan slår ur underläge och vi kan förvänta oss ett Milan som ställer ut sina block lågt och drar ned tempot med ett långsamt passningsspel från egen straffområdes linje. Juventus kommer att vara där för att pressa, men utan Mandzukic i fronten är jag inte lika säker på att den kommer vara så effektiv som Juventus höga press ibland kan vara och jag är ganska övertygad om att man även vill bevara en hel del energi. Milans försvar tycker jag är underskattat och med Musacchio och Romagnoli tillbaka i mittlåset är man väldigt nogranna. För Juventus del är sådana här matcher som alltid en process och den processen kommer att innehålla även från deras sida ett kontrollerat uppbyggnadsspel som inte alltid är i högsta tempo, vi lär inte få se en frejdig omställningsfotboll mellan dessa och jag räknar även med en hel del skott utifrån straffområdet då båda lagen antagligen saknar sina förstaval i spetsanfallare, där både Ronaldo och Cutrone är mer rörliga runt omkring offensiv box. Sammantaget anser jag underspelet besitta en hel del spelvärde och det är där mina pengar investeras under onsdagen.

U2.5 mål spelas till 1.83 hos Svenska Spel.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt