Tro, hopp – och en serieledare i sikte för de regerande mästarna. Segern mot Liverpool gav Manchester City råg i ryggen och nu tar man emot en allt annat än svag nykomling i Wolverhampton för att fortsätta jakten på Premier League-titeln.

Håll koll på Sveriges bästa bettingsidor här

Läget i Manchester City

Allt ställdes på sin spets. Så ska det naturligtvis inte vara i januari, men vid förlust hade Manchester City legat tio poäng bakom suveräna serieledarna Liverpool. Nu blev det inte så. Nu kunde man med tur och skicklighet kamma hem segern på hemmaplan, framburna av en vass Sergio Agüero på topp. Med vind i de ljusblå seglen kan City och Pep Guardiola återigen tro på ligatiteln även i år.

Ännu en ljusning är att Kevin De Bruyne är tillbaka i spel. I form är han en av världens absolut bästa kreatörer och en nyckelspelare i en trupp som kryllar av kvalitet. Sjukstugan är så gott som tom för City och det är nästan så att bänken skulle kunna vinna Premier League. I FA Cupen mot Rotherham mäktade för övrigt Ilkay Gündogan med fyra assist i 7-0-segern, och senast mot Burton gjorde Gabriel Jesus fyra mål.

Form: V-V-V-V-F

Skador och avstängningar: Claudio Bravo, Benjamin Mendy

Läget i Wolverhampton

Många förväntade sig en flytt till en storklubb, till ett lag där han skulle kämpa för sin startplats för att förhoppningsvis få ett par chanser att visa sin talang. I stället valde Ruben Neves att flytta till Wolverhampton – och med facit i hand är det svårt att argumentera för att portugisen fattade fel beslut. Tillsammans med Joao Moutinho står han för det mesta på ett hyperintressant mittfält och det är ingen slump att laget ligger nia.

Nykomlingen ”Wolves” har tagit poäng mot Arsenal och Manchester City, knockat Chelsea och slagit ut Liverpool ur FA Cupen. Utöver portugisduon finns mexikanen Raul Jimenez på topp och han har hittills svarat för sex mål. Bortsett från en svag period i höstas, där man förlorade fem av sex matcher och spelade oavgjort den sjätte, har Wolverhampton imponerat så här långt och på skadelistan finns ingen spelare alls.

Form: V-F-V-O-F

Skador och avstängningar: Ethan Ebanks-Landell

Slutsats & speltips

Jag sätter en större peng på att båda lag gör mål, vilket ger 2,12 gånger pengarna på Unibet, och testar även att första målet kommer mellan minut 1 och 10 till 3,50 gånger pengarna på bet365.

Långskottet blir den här gången inget slutresultat, utan en målskytt. Jag talade gott om Ruben Neves och han är visserligen ingen målmaskin, men att portugisen nätar spelas till 11,00 på Bet365.

Innan du spelar – ta en titt på vår oddsjämförelse här

…och håll ögonen på: Sergio Agüero. För Phil Foden lär väl inte få spela här?

Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00
Ett inlägg av
Nemrud Kurt Nemrud Kurt