Visst tittar vi i slutändan på fotboll för att se mål? Visst kan vi räkna med det i den här matchen? Jag tror i alla fall att det går undan i denna lunchmatch i London, där Arsenal jagar Champions League-plats och tre poäng mot hemmalaget West Ham.

Håll koll på Sveriges bästa bettingsidor här

Läget i West Ham

När du hört ”West Ham” på sistone tänker du kanske på Samir Nasri, spelgeniet som fallit i glömska men som är tillbaka i London – denna gång iförd West Hams tröja. Han förväntas starta på bänken i den här matchen, där han ställs mot sitt gamla lag, och på hemmalagets skadelista finns Jack Wilshere, Carlos Sanchez, Andriy Yarmolenko och Manuel Lanzini, som fick lämna återbud precis före VM för sitt Argentina.

Efter en ojämn start på säsongen fick West Ham igång motorn i början av december när man plockade fyra raka ligasegrar. Marko Arnautovic leder offensiven och har prickat in sju mål så här långt, tätt följd av Javier ”Chicharito” Hernandez på fyra. Båda går dock en kamp mot klockan för att bli spelklara här, men annars finns det brasilianska yrvädret Felipe Anderson – åtta fullträffar på 21 matcher.

Form: V-O-F-V-F

Skador och avstängningar: Jack Wilshere, Winston Reid, Carlos Sanchez, Manuel Lanzini, Andriy Yarmolenko, Ryan Fredericks, Fabian Balbuena

Läget i Arsenal

Efter den där lysande säsongsinledningen har Unai Emerys Arsenal inte sett lika starka ut på senare tid. I december hann man förlora mot Southampton, Tottenham och Liverpool, innan man studsade upp på segerspåret igen på nyårsdagen via en 4-1-seger mot Fulham. Sedan följde en vinst i FA Cupen mot Blackpool och nu gör man sig alltså redo för derby mot West Ham.

Tillbaka i full träning den här veckan är Mesut Özil, men Henrikh Mkhitaryan förväntas inte vara återställd förrän nästa månad. Dessutom finns frågetecken för en handfull spelare, däribland Laurent Koscielny och Hector Bellerin. Noterbart är att Arsenal har hamrat in minst två mål i nio av sina tio senaste ligamatcher, samt att man faktiskt är obesegrade i 17 av 19 sådana.

Form: V-V-F-O-V

Skador och avstängningar: Danny Welbeck, Rob Holding, Henrikh Mkhitaryan

Slutsats & speltips

Mot bakgrund av att Arsenal gjort över 2,5 mål på fem av sina sex senaste matcher mot West Ham testas ”över 2,5 mål av Arsenal” till 3,50 gånger pengarna på Unibet.

Att Pierre-Emerick Aubameyang nätar är inte särskilt spelvärt sett till oddset och jag testar i stället Felipe Anderson som målskytt, vilket på samma sajt ger 3,25. Slutresultatet? Där provar vi 3-1 till gästerna för 15 gånger pengarna på bet365.

Innan du spelar – ta en titt på vår oddsjämförelse här

…och håll ögonen på: Felipe Anderson. Eftertraktad av alla för ett par år sedan. Het i Premier League nu.

Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00
Ett inlägg av
Nemrud Kurt Nemrud Kurt