Jul och nyår är över – Premier League tuffar vidare. Ombord på tåget finns ett blått manskap som är defensivt starkt på Stamford Bridge, och en skara rödvita gäster som vet hur man får hål på topplagen. Chelsea på ena sidan. Southampton på andra.

Håll koll på Sveriges bästa bettingsidor här

Läget i Chelsea

Är det läge att få häng på de absoluta topplagen? I så fall hade skadefronten kunnat se bättre ut för Chelsea, som går in i det nya året med Pedro på skadelistan och med en handfull spelare vars medverkan är osäker. Olivier Giroud, Cesc Fabregas och Ruben Loftus-Cheek kan missa matchen, men Eden Hazard – tio mål så här långt – är på banan för att leda offensiven.

Chelsea har vunnit sina sju senaste tävlingsmatcher mot Southampton och prickat in minst två mål i sex av dem. Dessutom har man inte förlorat två raka ligamatcher på hemmaplan sedan november 2011, då mot Arsenal och Liverpool. Med skadespöket hängande över Maurizio Sarris axel är det dock inte konstigt att han säger så här inför matchen: ”Vi är i trubbel. I januari har vi nämligen match var tredje dag.”

Form: V-V-F-V-V

Skador och avstängningar: Pedro

Läget i Southampton

Kampen kring strecket går vidare för Southampton, redo för bortamatch på Stamford Bridge efter två raka förluster i ligaspelet. Senast skrevs slutsiffrorna till 1-3 hemma mot Manchester City och där visades Pierre Emile-Höjbjerg ut. Hans fyra matcher långa avstängning inleds i kväll, på en arena där Southampton tagit tre segrar på de 19 senaste tillfällena.

Danny Ings, som i somras anslöt från Liverpool, står på sju fullträffar hittills. Ett snitt på ett mål varannan är inte illa i ett lag som strider i botten. Här ställs han mot ett Chelsea som hållit nollor i åtta av tio ligamatcher, men noterbart är att Southampton nätat i nio av de tio senaste ligamatcherna, inklusive mot City i två möten, mot Tottenham, Arsenal och Manchester United.

Form: F-F-V-V-F

Skador och avstängningar: Ryan Bertrand, Michael Obafemi, Pierre-Emile Höjbjerg

Slutsats & speltips

Trots att Chelsea är defensivt starkt spelar jag att båda lag gör mål till 2,00 på bet365. Att Danny Ings skriver in sig i målprotokollet för gästerna testas också till 4,40 på Unibet.

Ska vi i vanlig ordning dra till med ett långskott? Jag tror att Chelsea går upp i tidig ledning och att segern aldrig blir riktigt hotad. 3-1 spelas till 12 gånger pengarna på Bet365.

Innan du spelar – ta en titt på vår oddsjämförelse här

…och håll ögonen på: Christian Pulisic…värvades i dag, men ansluter inte än. Titta på Eden Hazard i stället.

Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00
Ett inlägg av
Nemrud Kurt Nemrud Kurt