Speltips: Tung investering på spanjor som trivs!

Hoppas ni haft en god jul och får en god fortsättning kära följare! Oavsett om ni har haft det eller ej så kommer här något uppmuntrande från mig (sorry för extremt dåligt rim). Dart-VM är tillbaka! Vi går ikväll in i åttondelsfinalerna och det är nu giganterna börjar mötas och klorna vässas. Seedade spelare har fallit till höger och vänster och vi har inte lika många gigantmöten än som jag hade förväntat mig. Men det har i ärlighetens namn bara gjort turneringen roligare.

Luke Humphries är den spelare som imponerat mest på mig. Visst har han gjort ett bra år på Pro Touren och visat att han är en bra spelare, men att han skulle kliva upp på scenen och slå Adam Hunt, Stephen Bunting och Dimitri van den Bergh såg jag inte komma. Imorgon ställs han mot Rob Cross och jag ger han helt klart en 20-25% chans där att avancera.

De två bästa spelarna i världen är kvar i turneringen och spelar ikväll. Van Gerwen som började turneringen med att få en kanna öl över sig ser stabil ut och kastar averages över 100. Ställs ikväll mot Adrian Lewis som kan ställa till problem för Van Gerwen om han har en av sina riktigt bra dagar. Mest troligt rullar dock Van Gerwen vidare ikväll.

Garys resa har varit lite tuffare. Jermaine Wattimena hade en pil ämnad för Bullseye för att slå ut Gary. Den hittade dock inte in och Gary kröp över mållinjen i ett avgörande sets tiebreak. Ikväll ställs han mot Chris Dobey och då gäller det att återigen vara på tårna. För Dobey har sett bra ut. 4-1/2 till Gary är mitt tips där.

Matchen jag tänker fokusera på idag är dock den mellan en spanjor som stått för turneringens skräll och den 30e seedade nederländaren!

Alcinas-Van de Pas

Att dessa två spelare skulle spela en sextondelsfinal där priset är att möta Brendan Dolan i en åttondelsfinal känns helt otroligt. Tanken var att Peter Wright skulle vandra igenom quarter nummer fyra som dessa spelare befinner sig i. Istället såg Antonio Alcinas till att slå ut Peter Wright med 3-1 i set. Inte förvånande att Wright inte skulle gå hela vägen då han varit rätt dålig senaste tiden, men att Alcinas skulle göra det kändes oväntat.

I Alcinas första match var han rätt så risig. Just därför trodde jag inte han skulle rå på Wright. Men som så många gånger fallet är så höjer man sig efter motståndet. Alcinas mötte i första omgången Craig Ross som var rent ut sagt usel. Därav gjorde Alcinas bara det som krävdes för att gå vidare.

Att Alcinas är framme i sextondel kanske ses som överväldigande för honom. Nej då. Han spelade riktigt bra här förra året också och tog sig till åttondelsfinal. Så han känner sig bekväm på den här scenen. Att han har fått vila elva dagar sedan sin senaste match ser jag som bara positivt. Inom dart är det extremt vanligt att man slår en bra spelare och sedan dagen efter är helt under isen för man har inte återhämtat sig. Händer så gott som alla som lyckas slå Van Gerwen. Det kommer inte ske Alcinas som har varit hemma i Spanien och firat jul och varit på träningstavlan dagarna långa. Han kommer komma utvilad och förberedd till tusen.

Benito van de Pas har inte haft en särskilt vacker utvecklingskurva senaste året och han kommer falla på rankingen rejält närmsta 12 månaderna. Han har ett snitt i år på sitt average som ligger på 85,05. Det ger honom en 207e plats på årsrankingen. Alcinas snittar 91,64 och 63a i år.

Tittar man på vad Benito har presterat i år så har man väldigt svårt att förstå varför han är seedad i år. Rankingen funkar dock så att rankingpoängen man tjänar stannar i två år, och just därför kommer han dala som ett löv nästa år om inget sker drastiskt.

Benito fick krypa över mållinjen i sin första match i turneringen. Han mötte Jim Long från Kanada och vann efter ett hårt tiebreak där Long hade en pil för att vinna matchen. Long var en av de sämre spelarna som lyckades kvalificera sig för årets turnering och Van de Pas måste höja sig rejält för att ha en chans ikväll.

Hur jag än vrider och vänder på det så ser jag inte hur Van de Pac ska ha en chans här. Han kastar väldigt sällan 180s då hans pilar går in med konstiga vinklar hela tiden och sitter dåligt i tavlan. Alcinas kommer därav outscore Van de Pac och sätta konstant på honom och han kommer behöva vara stekhet på sina dubblar.

Visst, Benitos checkoutprocent under åren är 37,5% vilket gör att han faktiskt vunnit ett par matcher. Men Alcinas har 36,5% och är inte långt efter där. Denna turnering har dessutom Alcinas varit säkerheten på själv och varit 43procentig på dubblarna trots att han varit under press av en sådan spelare som Peter Wright.

Spel

One way traffic brukar man kunna säga när det spelas fotboll och ena laget står för en spelmässig överkörning. Något liknande tror jag faktiskt det blir här ikväll. Alcinas kommer med all garanti kasta ett högre average än Van de Pas. Han kommer kasta fler 180s och fler 140s. Om han dessutom fortsätter checka ut som han har gjort vet jag inte hur Van de Pas ska komma åt ett set ens.

1,57 erbjuder Willam Hill på Alcinas och det tycker jag är på tok för högt. Jag hade inte satt den en punkt över 1,30 som förutsättningarna är nu. Jag kommer trycka in hårt för första gången i denna blogg och spela fyra flats på fyra olika linor.

Match: Antonio Alcinas-Benito van de Pas

Spel: Antonio Alcinas, Alcinas -1,5 Set, Alcinas -2,5 Set, Alcinas Flest 180s

Odds: 1,57, 2,00, 3,25, 1,50

Bookies: William Hill, William Hill, William Hill, Unibet

Alltid risk för bakslag när man går in såhär pass tungt. Det är dock en risk jag är redo att ta då jag just ikväll tycker det ska skilja så otroligt mycket mellan dessa medan bolagen inte är inte på helt samma spår.

//Axel Andersson

//@MrXet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.