Speltips: #AsianCup2019 : Grupp A

AFC Cup

Lördagen 5/1 och på självaste Trettondedagsaftonen spelas premiärmatchen i #AsianCup2019 . Asiens största turnering för nationallagen med en hel del prestige på spel.

Under några inlägg kommer jag att försöka gå in lite närmare på lagen, grupperna samt en och annan speltips. Fördelningen blir (förhoppningsvis) så att del av inlägg handlar om själva turneringen med bla format och spelplatser medan andra delen innehåller information om lagen och grupperna, samt speltips.

Format:

Till 2019 år upplaga valde AFC att utöka antal lag från 16 till hela 24. Detta har gett möjlighet till att fler ”mindre” nationer har kunnat kvalificera sig och debutera i turneringen. Lagen är indelade i sex grupper med fyra lag i varje. Ettan och tvåan i respektive grupp samt de fyra bästa tredjeplacerade lag tar sig vidare till utlslagsrundan.

Förhandsfavoriter:

Big Four, dvs. Iran, Australien, Japan och Sydkorea är största favoriter och det med all rätta. Skulle förvåna mig(och de flesta andra) väldigt mycket om inte något av dessa lyfter bucklan när finalmatchen är spelad. Givetvis hoppas och tror jag på att Iran är laget som står som slutsegrare!

Bakom Big Four har vi ett gäng lag som skulle kunna överraska en del men att gå hela vägen blir väldigt svårt för att inte skriva omöjligt. Dessa är hemmanationen UAE, Qatar, SaudiArabien, Irak och Uzbekistan.

Som alltid i turneringar hänger mycket på placeringar i gruppen och vilken väg man får till finalen. Även om man försöker sig på att förutspå så vet vi alla att det blir alltid någon form av överraskning som ställer till det i ordningen på slutspelsträdet.

Grupp A (UAE, Thailand, Bahrain, Indien):

Hemmanationen UAE kommer till spel med stora förhoppningar om att ta sig långt och kanske tom hela vägen. Man har med sig bronsmedalj från senaste turneringen för fyra år sedan och har satsat stort på mästerskapet.

Lagets och kanske en av Asiens mest sevärda spelare är Omar Abudlrahman. Tyvärr kommer vi inte att få se Omar i spel då han åkte på en knäskada och inte kan delta. Ett avbräck som med största sannolikhet innebär att UAE som bäst kanske tar sig till kvartsfinal. Ali Mabkhbout, Ahmed Khalili och Omars bror Ahmed blir spelarna som får ta större ansvar. Har dessa tre prickat formen rätt och laget prickat formen kan hemmanationen ta sig förbi kvarten men jag är tveksam!

Thailand är tillbaka i #AsianCup efter att missat senaste tre upplagorna. Man har stora förhoppningar på att ta sig vidare från gruppen och slåss om andra platsen bakom UAE. Ett självförtroendemässigt stukat Thailand som kommer till spel. Man åkte ut redan under semifinalen i AFF-mästerskapet för några veckor sedan efter att Malaysia blev för svåra. Klar missräkning för laget och nationen då man ansågs som ganska stora favoriter till att vinna hela mästerskapet. Thailand är ett stabilt lag i defensiva spelet men haft problem med att göra mål och offensiva spelet. Svaga anfallsspelet var just det som fällde laget i AFF. Trots att man mer eller mindre var överlägsna Malaysia i semifinalen så lyckades man inte med att förvalta sina lägen. Kronan över verket var en missad straff under tilläggstid!

Bahrian är laget som kommer att slåss med Thailand om att knipa andra platsen i tabellen. Laget gjorde stora framsteg för tiotalet år sedan men det hela stannade upp och inte mycket hände i laget. Nu är laget åter på gång uppåt, även om man inte kommer att bli något topplag i kontinenten eller ens i närheten så kan man vara med bakom stora nationerna och med jämna mellanrum och under enskilda matcher kunna störa dessa.

Sist ut i grupp A har vi debuterande Indien. Laget är här för att lära och jag skulle bli förvånad om man överhuvudtaget får med sig några poäng hem. Landet är under utveckling när det kommer till fotboll och än så länge långt från övriga etablerade nationer. Lagets stora stjärna är 34 årige Chhettri som utöver att göra målen är även stor ambassadör för fotbollen i Indien och gör en hel del utanför plan för att sprida sporten i världens näststörsta land när det kommer till antal befolkning.

Sammanfattning grupp A:

UAE kommer att vinna gruppen. Sett över tre matcher, hemmaplan och starkaste truppen fäller avgörandet. Bahrain och Thailand slåss om platsen bakom. Båda bör dock ta sig vidare från gruppen om vi utgår från ett oavgjort resultat i lagens inbördes möte samt att båda vinner sin match emot Indien som med största sannolikhet kommer att förlora samtliga sina matcher.

Spelschema Omgång 1

Speltips:

Thailand möter Indien i sin premiär. Thailändarna bör och ska vinna den här matchen. Får man bara någorlunda ordning på sitt anfallsspel blir vinsten större än en uddamålsseger.

Hemmanationen UAE spelar emot Bahrain i sin premiär. Man är på förhand favoriter men kanske lite väl för stora med tanke på avsaknaden av Abdulrahman samt att historiskt sätt brukar gulfnationer spela jämna matcher emellan. UAE har gjort fler än ett mål i två av sina senaste sju matcher och det emot motstånd som Laos och Yemen. För övrigt har laget antigen nollat framåt eller bara gjort ett.

Odds hos bolagen hittas HÄR

**Thailand – Indien: Thailand -1 @ 2.12 hos Unibet

**UAE – Bahrain: Bahrains +1 @ 1,87 hos Unibet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.