Speltips: Mora IK-Djurgårdens IF - Sviter ska brytas!

DIF 21/12

Mora tar emot Djurgården hemma i Jalas Arena under fredagskvällen. En match där Mora vill förlänga sin två matcher långa svit av segrar på hemmaplan, och Djurgården vill bryta sin tre matcher långa svit av bortaförluster.

Mora IK-Djurgårdens IF, 21/12, 19:00

Hemmalaget kommer från en match borta mot Luleå där man var helt utspelade och förlorade i slutändan med 5-2 mot serieledarna. Djurgården kommer från en övertidsvinst hemma mot HV71 och har fått en hel del viktiga spelare tillbaka.

Jumbon Mora tar sina poäng på hemmaplan - men inte idag?

17 av sina 24 inspelade poäng har spelats hem på hemmaplan i Jalas Arena den här säsongen för Mora. Trots det är man ju långt ifrån något bra lag varken på hemma- eller bortaplan och placerar sig just därför som jumbo i SHL när snart halva säsongen är spelad.

Nej, man kommer att få spela negativt kval senare i vår, det är jag ganska övertygad om eftersom att det för Moras del inte ser särskilt bra ut, och behöver passera två lag för att vara på säker mark. Truppen man har att tillgå för att klara av det är inte av den högsta kalibern heller, och med en av sina bättre spelare, Marek Daloga avstängd denna, och de tre efterföljande matcherna kommer det att vara tuffa uppgifter som dalalaget ställs inför.

Mora kommer att få en tuff vinter och vår och när poängen tas så sällan som de gör är det svårt att avancera i tabellen. Tycker inte att spelet ser särskilt lovande ut heller, och resultaten är upp och ned där en stor majoritet är ned. Exempelvis dubbelmötet med HV71 innan uppehållet. Förlust 0-6 borta för att sedan vinna med 2-1 på hemmaplan.

Är hemmaplansfördelen en så stor och avgörande faktor hos Mora att det kan skilja så mycket från match till match?

Jag tror snarare att det är så med en svagare trupp och ett svagare spel, att prestationerna inte kommer lika lätt och lika ofta som när man har en bättre grund i spelet och en högre lägstanivå. Mora behöver ligga på sin högstanivå för att vinna hockeymatcher just nu och så har det varit den här säsongen och så kommer det förmodligen att se ut resten utav den också. Skall man ha en chans mot Djurgården här, då behöver man nog allt komma upp i en nivå nära den högsta man kan åstadkomma.

Djurgården med spelare tillbaka

Seger på övertid hemma mot HV71 senast. Här är man ute efter att bryta den dystra bortatrenden man har med tre förluster på raken där en av dessa var på övertid, mot Växjö. Djurgården är bra, men har haft tunga avbräck under en längre period. Nu verkar skadeläget ljusna för Stockholmarna.

Tillbaka i spel är Dick Axelsson, Petteri Wirtanen, Bobbo Petersson samt David Bernhardt. Utöver dessa är Jacob Josefson och Manuel Ågren tillbaka på is och tränar, men spelar inte här.

Djurgården är bra och har varit ett topplag hela säsongen. Grundspelet är bra och man är med och tävlar om alla tre poängen i princip varje match.

Senast lagen drabbade samman, då på Hovet, var det klasskillnad mellan lagen och Djurgården vann med 4-1. Något liknande att vänta här?

Slutsats och speltips

Mora är svagt och har en viktigt kugge borta i och med Marek Dalogas avstängning. Djurgården är starkare i grunden och har flera kuggar tillbaka efter skador. Djurgården var mycket starkare i lagens första möte för säsongen och tror att klasskillnaden som finns mellan lagen kommer att hålla i trots att det är Mora som har hemmaplansfördelen här.

Djurgårdens IF Fulltid - 2.05 - bet365 - 4/10 Units

Håll koll på de bästa oddsen för SHL här

Och de bästa bonusarna här






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt