Speltips: Bologna - Milan, mycket på spel.

MIlan 18/12

Full rulle under tisdagen då vi har både Bundesliga och cupmatcher i England, dessutom ska omgång 16 i Serie A avslutas då Milan gästar Bologna och det är där vi sätter vårat avstamp.

Milan

Milan lyckades med bedriften att åka ur Europa League under förra veckan där allt man behövde göra var att se till så att man inte förlorade med två eller fler mål, lättare sagt än gjort visade det sig när man mötte Olympiakos i Grekland där slutresultatet skrevs till 3-1. Fokuset läggs nu snabbt på ligan och istället för att älta EL-debaklet så har man faktiskt en fjärdeplats att försvara.

För tro det eller ej, med allt negativt som snurrar runt klubben och bland fans, så ligger man på en fjärde plats och även om man har en hel drös med klubbar bara poäng bakom sig, så har man här en chans att göra ett litet miniryck och för stunden cementera den så aktade fjärdeplatsen. Positiva besked har också kommit gällande skadeläget och både Romagnoli och Musacchio är tillbaka från sina skador samt med i matchtruppen, men det är fortsatt oklart hurvida Gattuso vågar riskera ett bakslag genom att starta någon utav dem (Gazzettan förutspår att så inte blir fallet)

Annars har mycket handlat om Higuain och det rykte som kom under förra veckan att man funderar på att inte göra lånet, som kostade klubben 18 miljoner euro, permanent. Chanserna är väl ändå någorlunda stora att detta något klubben själva sett till att få ut för att väcka liv i Higuain som har 6 raka matcher där han startat utan att hitta nätet.

Bologna

Om någon trodde att stämningen eventuellt var dålig i Milan så kan jag ju tala om att den är helt katastrofal i Bologna. Tränare Filippo Inzaghi har det tungt och hans lag går rena rama kräftgången och man har inte vunnit en match i ligan sedan i slutet av semptember. Man har inför den här matchen varit på ett mini-ritiro för att komma samman och kanske behövdes det efter att man hittat tre stora kors utlagda över träningsplanen, tillägnade med namn på sig till VD, Sportchef och chefsscout.

Tuffa tider är det med andra ord och tufft lär det bli på planen också, där Inzaghi förväntas att ta bort den kreativa mittfältsplatsen som Orolini och svenske Svanberg huserat på, till förmån för Dzemaili och således tighta till det där tremannamittfältet lite extra när de ska stångas med Bakayoko och Kessie. Matchplanen lär vara ganska straight forward, där kamper ska vinnas och bollen ska skickas ut i ytterzonerna för inlägg mot gigantiska Santander på topp.

Speltips

Den primitiva matchplanen kan säkerligen funka mot Milan, som själva lär prioritera bollvårdnad och kontroll. Matchen i sig är extremt viktig för båda lagen där poängtapp för Gattuso lär elda på ifrågasättandet av honom som coach (som alltid) medans Inzaghi troligtvis ryker när som helst om man inte börjar plocka mer poäng, Bologna som har Europaambitioner placerar sig alltså på 18e plats.

Så förvänta er två försiktiga och riskminimerande lag, där vi kan anta en fysisk batalj med mycket avblåsningar. Jag anser att underspelet i matchen är väldigt spelbart och således placeras U2.5 mål i matchen till 1.83 hos Svenska Spel. Som alltid kan du ta dig en till HÄR för att se vilken sida som har bäst odds på spelet just när du kollar, för att inte gå miste om viktiga punkter. Lycka till!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt