Serieledningen har glidit Manchester City ur händerna. Nu får man möjlighet att ta tillbaka den i och med Liverpools tuffa schema – men det räcker med att snegla på statistiken för att förstå vilken tuff nöt att knäcka Everton är.

Håll koll på Sveriges bästa bettingsidor här

Läget i Manchester City

Första ligaförlusten måste väl komma någon gång – om man inte heter Arsenal och leds av Thierry Henry för en sisådär 15 år sedan – och Manchester City fick se sig besegrade mot Chelsea på Stamford Bridge. Därefter har man virvlat sig förbi Hoffenheim i veckans Champions League efter en dubbel av Leroy Sané och nu ligger fokus på att försöka återta förstaplatsen i ligan.

Fortsatt saknas kuggar som Sergio Agüero, Kevin De Bruyne och nu även David Silva, men om ersättarna heter Riyad Mahrez och Bernanrdo Silva blir skadan lindrigare. Stortalangen Phil Foden har i veckan förlängt sitt avtal, på bänken finns spelare som Ilkay Gündogan och Nicolas Otamendi och… ja, ni har koll på Citys spets och bredd. Och City har koll på vad Everton är för typ av motstånd.

Form: V-F-V-V-O

Skador och avstängningar: David Silva, Sergio Agüero, Kevin De Bruyne, Benjamin Mendy, Claudio Bravo, Oleksandr Zinchenko

Läget i Everton

Ett mål på övertid kan betyda mycket. Everton var ett slaget lag hemma mot Watford i måndags, men Lucas Digne kvitterade i matchminut 96 och det säger någonting om hur svårslaget det här laget kan vara. Ingen underskattar Everton, ingen tvivlar på att Everton är ett jobbigt motstånd – och Everton har alltid en handfull kvalitetsspelare som håller väldigt hög klass.

I nuläget heter en av dem André Gomes, som anslutit från Barcelona och hittat rätt i Premier League. En annan stavas Richarlison, i rampljuset senast med ytterligare ett ligamål, och här finns också Yerry Mina, Theo Walcott och Gylfi Sigurdsson. Och så var det ju det där med statistik. De tre senaste gångerna Everton gästat City i ligan har man lyckats knipa poäng – eller vad sägs om 1-1, 1-1 och 0-0?

Form: O-O-F-V-O

Skador och avstängningar: Morgan Schneiderlin, James McCarthy

Slutsats & speltips

Silva, Agüero och De Bruyne borta – då kliver Leroy Sané fram och bygger vidare på sin fina form. En större peng spelas på att den tyske virvelvinden gör mål till 2,37 gånger pengarna på bet365.

Jag tror på en tät match och att City vinner med uddamålet. Handikapp (-1) och etta spelas därför till 4,25 på Unibet. Ska vi tippa ett slutresultat i vanlig ordning säger jag 2-1 till City, vilket på samma sajt ger 9 gånger pengarna.

Innan du spelar - ta en titt på vår oddsjämförelse här

…och håll ögonen på: Richarlison. Stått för åtta mål på 14 ligamatcher hittills.

Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00
Ett inlägg av
Nemrud Kurt Nemrud Kurt