Speltips: Världscupen i Lillehammer - Sundby kopplar grepp om minitouren?

Under lördagen ska etapp två av tre avverkas på minitouren i Lillehammer. Herrarna ska köra 15 kilometer i fristil med individuell start klockan 12.15.

Världscupen Lillehammer - 15 km individuellt herrar - Fristil - Lördag 1/12 - Spelstopp 12:15

Efter fredagens sprint så har segraren Federico Pellegrino tagit kommandot i tourens totalställning. Dock så är jag nästan 100 procent säker på att han inte kommer att något med totalsegern att göra här. Utan jag tror att de som kommer att vara med i toppen under söndagens jaktstart, kommer att göra bra ifrån sig under lördagens fristilslopp.

Hur bra är Andrey Melnichenko?

Svag fristilssprint under fredagen från Ryssen, som för många kan ses som ganska okänd, då han smugit under radarn och fått stå i skuggan av de stora stjärnorna under flera år. Nu verkar det dock som att han börjar visa framfötterna i de stora sammanhangen och vann på just denna distansen i den ryska premiären.

Ska det återigen hålla för ryssen eller är motståndet för starkt här i Lillehammer?

Jag kan tänka mig att det kommer att bli tufft för Melnichenko här. Han är uppsatt som en av de stora favoriterna här men jag tror helt allvarligt att chansen att nå en topplacering är för liten. Under fredagens sprint, som även den var i fristil, så såg han inte särskilt vass ut jämfört med flera andra åkare som också väntas åka starkt under distansen. Trots bra lopp under den ryska premiären så tycker jag att det finns alldeles för många hot på den här distansen för att Andrey Melnichenko ska hålla för en pallplacering. På denna distans i OS placerade han sig på en fjortondeplats och med ett liknande startfält som där tror jag inte, trots formen, att han har vad som krävs för en placering bland de tre bästa.

Andrey Melnichenko (Utanför topp 3) - 1.50 - Svenska Spel - 2/10 Units

Vilka ska då utmana om pallplaceringar under lördagen?

Är Simen Hegstad Krueger en man för pallen?

Silvermedaljör i det lopp i OS där Melnichenko slutade på plats fjorton. De möttes även i samma kvartsfinal under fredagens sprint där de var helt jämna och slutade på samma tid. Precis som Melnichenko gjorde Hegstad Krueger en bra nationspremiär i Beitostölen och slutade där tvåa på 15 kilometer i fristil, bakom Sjur Røthe. Gjorde en förvånansvärt bra världscupspremiär i Ruka förra helgen på loppet i klassisk stil, så förhoppningsvis sitter formen från i fjol kvar där han imponerade stort i fristilsloppen och i skiathlonen på OS.

Tycker att han ska ha bra chans till att slå sig in bland de tre bästa här i och med att formen är god samtidigt som att detta är den disciplin och distans där han visat sig stark tidigare. Chanserna att vara i toppen här anser jag vara goda för norrmannen och då ligger en pallplacering nära till hands.

Simen Hegstad Krueger (Topp 3) - 1.85 - Svenska Spel - 1.5/10 Units

Simen Hegstad Krueger (vs Andrey Melnichenko) - 1.77 - Coolbet - 1.5/10 Units

En som såg bra ut både idag under sprinten och under förra helgens klassiska distans i Ruka, är Martin Johnsrud Sundby.

Martin Johnsrud Sundby - Etappens vinnare?

Med ovanstående resultat i behåll så kan det konstateras att Martin Johnsrud Sundby verkar vara tillbaka i gammalt gott slag. Trea på denna distans i norska premiären bakom Røthe och Krueger. Verkar dock som att Sundby är i bäst form av dessa och med tanke på att han såg bra ut på fredagens sprint, där han också gjorde ett bra kval, skulle det inte förundra mig om detta är dagens segrare. Fyra på OS i denna disciplin och med tanke på formen och att han i slutändan kommer vara med i toppen av minitourens slutställning, så tycker jag att han ska ha en bra chans till en placering bland de allra främsta här, och jag tycker till och med chanserna till att vinna etappen är såpass goda att jag väljer två spel på den rutinerade norrmannen.

Martin Johnsrud Sundby (Topp 3) - 1.85 - Svenska Spel - 1.5/10 Units

Martin Johsrud Sundby (Vinnare) - 4.50 - Coolbet - 0.5/10 Units

Just nu finns bara topp 3-oddsen på svenska spel. Kommer med säkerhet dyka upp på fler bolag innan spelstoppet imorgon klockan 12.15. Men i och med att jag vill publicera inlägget med god framförhållning får Svenska Spels odds på just dessa två spel ses som godkända.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.