Speltips: Djurgårdens IF-Örebro HK - Ett specialspel till lördagsgodiset

Lördagshockey på agendan och i det här inlägget läggs fokuset på Hovet i Stockholm där Djurgården tar emot Örebro.

Djurgårdens IF-Örebro HK, 24/11, 15:15.

Toppen mot botten här och skiljer för tillfället åtta placeringar och tolv poäng mellan lagen.

Djurgården - Ett lag med kvalité i spelet

Djurgårdens IF är nog det lag som såhär långt in på säsongen imponerat mest på mig vad gäller spelet. Man placerar sig just nu på en fjärdeplats i tabellen efter en lite svagare period som efterföljer den sprakande inledning man hade på säsongen.

Det är framförallt offensiven som man visat sig starka i och när det kommer till flest antal gjorda mål så är det Djurgården som toppar statistiken i serien med sina 62 baljor.

I spelet jag valt att ta i dagens match kommer spelet i numerärt överläge vara en nyckelfaktor. I spel fem mot fyra är msn näst bäst i serien vad gäller effektiviteten och man har i spelformen gjort mål i sex av nio hemmamatcher, och tycker en hel del talar för att det återigen ska ske.

Emil Bemström visade sig vara ett fynd från Leksand i och med att han fullständigt bombar in mål efter mål i powerplay. Hittar han luckan även idag? Det som talar emot för Djurgårdens del i powerplay är att Jacob Josefson saknas på grund av skada. Positivt är dock att Dick Axelsson var tillbaka senast och det kommer att vara en värdefull spelare för Djurgården i det offensiva spelet.

Örebro - Kämpigt med effektiviteten

Rodrigo Abols hade öppet mål men sköt skottet i princip snett bakåt när Aaron Palushaj friställde honom under torsdagens tillställning mot hemma mot Luleå. Ungefär det som sammanfattar Örebro Hockey just nu. Det studsar inte riktigt deras väg i alla matcher trots långa stunder med stort spelövertag.

Mot Luleå blev det två mål, det andra, en sen kvittering med dryga minuten kvar som visade sig meningslös då Luleå fick sista ordet genom Petter Emanuelssons avgörande med ynka tio sekunder kvar av matchen.

Har nämnt Örebro i ett antal inlägg den här säsongen, och i nästan varje så har jag nämnt att effektiviteten är för dålig, gentemot spelet som oftast är bättre än det motståndarna svarar upp med.

Nämnde ovan om Djurgårdens powerplay och det ser ut som att det är någonting som börjar ljusna i den spelformen för märkningarna efter en riktigt svag inledning på säsongen vad gäller spelet i powerplay. Nu har man blivit skarpare i passningarna och verkar ha hittat den femma som ska vara den bärande i powerplay. Den uppställningen som Aaron Palushaj styr från vänster, och därifrån han senast tryckte dit ett slagskott i spel fem mot tre.

Dock ser boxplayspelet desto sämre ut. Insläppt mål i spelformen fyra matcher i rad och tycker ingenting tyder på att en förbättring är på väg här. Låter motståndarna spela på alldeles för stora ytor och komma till alldeles för bra lägen för att det i längden ska vara hållbart. Åker laget på för många utvisningar här, ja då kan det bli en jobbig afton för Örebro.

Slutsats och speltips

Två lag som är vassa i det offensiva spelet och också i spel fem mot fyra ställs emot varandra här på Hovet. Med fart under skridskorna som båda lagen brukar gilla så kommer utvisningarna att komma, och då också möjligheterna i powerplay, där jag tror lagen kommer utnyttja sina kvalitéer och starka uppställningar. Spelar följande:

Över 1.5 Mål i Powerplay - 2.15 - NordicBet - 4/10 Units






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt