Blått mot rött – och toppen mot mitten. Manchester United kommer från en tung triumf i Turin, Manchester City är ett ånglok som väller fram utan att be någon om ursäkt. Nu möts de i slaget om sin stad – och de två profilerna på bänken gnuggar händerna.

Håll koll på Sveriges bästa bettingsidor här

Läget i Manchester City

Hur får man stopp på Manchester City? Den frågan ställde sig Shakhtar Donetsk i veckan och Southampton förra helgen. Båda sökte svaret – och fann sig själva få hämta ut bollen ur nät sex gånger vardera. 6-0. 6-1. Tio City-vinster på lagets elva senaste matcherna vittnar om spets och bredd, kvalitet och kontinuitet.

Trots att Kevin de Bruyne fortsatt är borta på grund av skada tuffar det ljusblå tåget vidare mot nya segerdestinationer. Frågetecken för Eliaquim Mangala, samtidigt som Claudio Bravo saknas, men här finns Gabriel Jesus som gjorde hattrick senaste och en handfull klasspelare som vill sätta tänderna i United.

Form: V-V-V-V-V

Skador och avstängningar: Claudio Bravo, Kevin de Bruyne

Läget i Manchester United

Sakta men säkert, kanske utan att imponera men ändå med någon form av styrka, har José Mourinho börjat navigera United-skutan åt resultatmässigt rätt håll. Nu ställs han mot rivalen Pep Guardiola och han gör det med en bortaseger mot Juventus i ryggen och möjligen med Romelu Lukaku i laget igen.

Har gästerna någon chans att rubba City och måla Manchester rött? Självklart. Laget kryllar trots allt av kvalitet och en sen vändning mot de italienska mästarna på bortaplan ger precis den dos självförtroende och skjuts som ett svajande storlag behöver för att kliva in i ett derby och knocka konkurrenten.

Form: V-V-V-F-O

Skador och avstängningar: Diego Dalot

Slutsats & speltips

Målrikt eller målsnålt? Jag tror på det förstnämnda. Det kommer att gå undan när City skapar sina chanser, men ett United som fick maximal utdelning mot Juventus i veckan kommer inte gå mållösa från den här matchen. En stor peng spelas på båda lag gör mål till 1,70 på bet365.

Dubbelchansen i form av ”Oavgjort eller Manchester United” testas till 3 gånger pengarna på samma sajt och jag drar till med ett långskott en bit in på offensiv planhalva: Matchen slutat oavgjort, vilket ger 5,40 på Unibet.

Innan du spelar - har du koll på dessa oddsbonusar?

…och håll ögonen på: Juan Mata. Den kloke kreatören nätade sist och lär ha fått blodad tand.

Ett inlägg av
Nemrud Kurt Nemrud Kurt