Speltips: AIK-Malmö FF - Supermatchen

Malmö FF 25/10

Tjena!

Ett riktigt supermöte vankas på måndagskvällen när AIK tar emot Malmö. Vi har varit bortskämda sista tiden med toppmatcher mellan lag det snällt sagt finns hätsk stämning mellan, och denna är inte något undantag. Det enda som skulle kunna göra denna match än mer intressant på förhand hade varit att MFF legat lite närmare AIK och haft guldvittring vid vinst här. Nu får vi nöja oss med att MFF går för fullt för att nå europaplats och försöker att sabba AIKs väg mot guldet istället, vilket helt klart duger ändå för min del.

AIK

AIK kommer ifrån ett riktigt avslaget derby både på planen och på läktaren mot Djurgården förra helgen. Knepigt att det kändes såpass mycket som en vanlig match i serielunket för att vara derby med tanke på AIKs guldjakt och DIFs sista chans att ge lite mer upprättelse till denna säsong. AIK var nog mest nöjda över krysset och det hade varit ett grymt resultat och Peking tappade poäng mot Kalmar. Nu gjorde Peking istället 1-2 i slutet och AIKs kryss blev lite sämre, men det är fortfarande klart godkänt då man har 6 poäng ner till Peking med mycket bättre målskillnad.

Derbyt må ha varit ganska avslaget i spelet, men gång på gång smällde det ordentligt på mittplan och domare Johannesson fick snabbt revidera sin ganska låga toleransnivå i starten av matchen till att släppa det mesta efter ett tag. Tre stycken gula hann AIK på dra sig i matchen innan det skedde, varav två var på Tarik Elyounoussi och Enoch Kofi Adu som låg i farozonen för att missa denna match. Som ersättare lär vi få se Nicolas Stefanelli och Panos Dimitradis, två stycken bra ersättare inte många andra lag kunnat matcha, men det är trots det dessa tapp jag kommer basera mitt spel ganska mycket på. Adu har startat varenda match för AIK hittills denna säsong, utom matchen mot Nordsjälland i EL man symboliskt nog förlorade och åkte ut emot. Adu är fruktansvärt viktig för AIKs spel och jag tror att man kan få stora problem utan honom, det finns en anledning till att Norling alltid startar honom och bara valt att byta ut honom en gång i Allsvenskan hittills. Elyounoussi värvades som en stjärna inför säsongen och har fått en del kritik, med all rätt för sin poängskörd. Något han dock gjort är att ha gått in helhjärtat för det defensiva jobbet, det är en jäkla arbetsinsats han lägger ner match efter match. Dessutom har han klickat riktigt bra med anfallskollegan Henok Goitom som han numer bildar en av seriens bästa anfallspar med.

Malmö

MFF kommer senast ifrån en väldigt viktig vinst hemma mot Bajen, MFF visade som man gjort så många gånger förut vilken styrka man besitter när man vänder den matchen trots underläge i halvtid. Om det inte räckte så öppnade Markus Rosenberg som gjorde mål i matchen för en fortsättning över nästa år trots att han gjorde klart inför säsongen att detta år skulle bli hans sista. Det hade varit fantastiskt för MFF att få en säsong till med Rosenberg som gång på gång bevisar att han är långt ifrån slut och fortfarande håller riktigt hög allsvensk nivå.

Malmö möter norska Sarpsborg borta i EL ikväll (torsdag) vilket såklart inte ger optimal uppladdning till denna match. Samtidigt har man tre stycken hela dagar att förbereda sig på bästa sätt, lägg därtill att om det är någon trupp i allsvenskan som ska klara av ett sånt matchande är de just MFFs som besitter ett fantastiskt lag som faktiskt nog är lättast att hantera med dubbelspel då man kan hålla igång och ge hela laget speltid kontinuerligt. Missar denna match gör Behrang Safari pga gula kort, ganska tungt tapp på en rutinerad spelare men ingenting som ska störa för mycket.

Slutsats & Speltips

Jag tycker MFF är omotiverat stora underdogs här, tunga tapp i AIK och spel på naturgräs vilket inte gör hemmafördelen så stor som den kunnat vara då MFF trivs bättre där kontra konstgräs. Lägg därtill att MFF visat väldigt fin form på senaste tiden främst spelmässigt men även resultatmässigt mot riktigt bra motstånd som Besiktas. MFF har verkligen revanscherat sin svaga inledning på årets säsong och har bevisat för fotbollssverige att man fortfarande är att räkna med i allra högsta grad trots snedsteget i rekryteringen av Magnus Pehrsson. AIK har vacklat lite på slutet och även om jag tror man kommer reda ut detta tillslut och att det inte är någon guldfrossa man dragit på sig så lockar oddset på bortalaget i just denna match.

Malmö +0 @2.34 tas på Pinnacle med 1u(flat).






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.