Speltips: Västerås-Vita Hästen - Hemmalaget ska vara starkare!

Västerås 23/10

Haft ett par dagar ledigt härifrån då det varit rätt knappert utbud på slutet. Men nu börjar det rassla in matcher igen och då är man tillbaka såklart! Här har vi en match där jag tycker hemmalaget ska vara lite för bra förtillfället.

Västerås IK

Västerås har sett svårslagna ut hemma där nykomlingarna enbart förlorat en match under ordinarie tid och det var när man förlorade med 0-2 mot Björklöven. Annars har man tagit poäng i samtliga matcher mot bland annat topplagen AIK och Oskarshamn. Senast mot Södertälje hade man två gånger tvåmålsledning men två dåliga starter på andra samt tredje perioden gjorde så att hemmalaget inte kunde ta vara på samtliga tre poäng. Och inte blev det bättre då Nikolai Meyer gjorde 4-4 med sjutton sekunder kvar av matchen. En match man verkligen inte kunde stänga då man ledde med 3-1 och hade bland annat en skottenstatistik på sin sida efter två perioder med 40-16, och skjuta är något man har varit väldigt flitiga med på hemmaplan.

Man är ett stabilt lag som för det mesta försöker inte göra det så himla krångligt. Utan man spelar enkelt och försöker ta puckarna mot mål. Hemma vågar man släppa lite mer på handbromsen och flytta upp spelet ett snäpp gentemot på bortaplan därav man fått betydligt bättre utdelning med.

Vita Hästen HC

Vita Hästen är ett lag som jag personligen inte har så mycket övers. Ett lag som man stundtals får en känsla av att man enbart tutar och kör och hoppas på det bästa där man i vissa matcher hoppas att det ska räcka och hemma kan det funka. Men på bortaplan blir man lätt sårbara och man är ett erkänt svagt bortalag också då man tar alltid betydligt mer poäng hemma. Marcus Eriksson och Jesper Samuelsson har som vanligt ett väldigt stort ansvar i offensiven. Låser det sig för dessa killar då har Vita Hästen egentligen inte så mycket mer att komma med sen.

Slutsats och Speltips

Det skiljer väl inte överdrivet mycket på lagen om man kollar rakt av på pappret. Skillnaden är att Västerås har ett lite jämnare lag än Vita Hästen. Men tycker Västerås har fått ut betydligt mer av sin trupp där det är ett par spelare som tagit ytterligare steg i sitt spel.

Västerås stängde inför senaste hemmamatchen mot Södertälje runt 2,00 och då var det mot Södertälje som är ett mycket bättre lag (åtminstone potential att vara) än Vita Hästen än fast Södertälje inte riktigt fått det att stämma ännu. Det här spelet ska absolut inte stå högre än mot Södertälje. Att man sen har hemmaplan där man startat starkt mot ett erkänt dåligt bortalag gör inte saken sämre. Västerås ska vara det starkare laget!

Västerås -0.5 @ 2.17 - bet365 (1.5/5)






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt