Speltips: Björklöven-Karlskrona - Fart och fläkt att vänta?

Björklöven 25/9

Senaste blogginlägget slutade med förlust då Tingsryd blev nollade hemma mot Oskarshamn och förlorade med 3-0 i en annars relativt jämn match. Syntes att Oskarshamn hade lite mer tyngd och spets i laget och det var det som avgjorde matchen med bland annat två mål i första perioden i power play. Björklöven hemma mot Karlskrona näst på tur och det är två lag som har öppnat säsongen helt olikt. Ena laget har inte alls öppnat som jag förväntat mig, medan det andra laget har öppnat ungefär som förväntat om inte lite bättre.

IF Björklöven

Ja vad ska man säga om Björklövens start på säsongen. Man har inte alls börjat som förväntat då jag har rankat dem väldigt högt i år. Från att spela väldigt energirik och fartfylld hockey på försäsongen till att man stundtals ser livrädda ut på planen och har inte en aning om vad de ska göra på isen och det är inte konstigt att man inte alls fått ut mycket på slutet där vi inte egentligen ska tala om special teams. Man är sämst i hela ligan med skrämmande 6% i power play och man är även en av de absolut sämsta lagen i ligan gällande box play också då man enbart har en procent på cirka 70. Det finns absolut potential i laget men då fjärdekedjan med Marcus Jonsson, Jacob Peterson och Mattias Granlund är en av de bättre kedjorna så är det mycket som inte står rätt till i Björklöven.

Borta mot Almtuna nästsenast gjorde man kanske sin sämsta match för säsongen men nu senast mot AIK var det verkligen ett Björklöven i rätt riktning men trots det ännu en förlust på kontot. Efter en total dominans i början av matchen och 1-0 ledning så räckte det med ett farligt läge för AIK så var Björklöven som ett helt annat lag resterande delen och istället totalt utspelade. Fortfarande är det väldigt svängigt i Löven och det märks att självförtroendet har fått sig en rejäl törn.

Karlskrona HK

Karlskrona fortsätter att spela fin hockey med mycket fart. Sist mot Pantern förde man spelet totalt men Panterns kontringshockey förstörde kvällen för blekingegänget och man skulle ha ledat efter första perioden då man missade mängder med frilägen. Matchen innan så förlorade man en målrik match borta mot Oskarshamn efter en bra insats av KHK och man var väl egentligen värda poäng i den matchen. Tycker fortfarande att Karlskronas hockey hemma vs bortaspel fortfarande skiljer sig rätt mycket, men det här Karlskrona kan rubba vilket lag som helst i serien!

Slutsats och Speltips

Jag tror vi kommer få se en match med mycket fart och en hel del energi. Fagervalls hockey går egentligen ut på ett starkt försvar med ett anfall med mycket fart och energi. Men det där starka försvaret tycker jag mig inte ha sett så mycket av hittills. Man har släppt in lite mål men samtidigt tycker jag inte att det har sett så stabilt ut än vad man egentligen kan tro där det har bjudits på en del mål där till exempel Jakob Stenqvist har bara han själv bjudit på ett antal mål. Egentligen tycker jag inte att det är offensiven som har varit Björklövens problem (än fast man gjort minst mål i hela ligan) utan snarare försvaret. I offensiven har man skjutit mänger med skott där man faktiskt är det lag som skjuter mest per match. Det är inte bara otroligt dålig effektivitet utan det ska även sägas att många av de här skotten är inte direkt kvalificerade chanser.

Karlskrona har ligans bästa power play och då jag tror att Björklöven kommer styra matchen så kommer Karlskrona få mängder av kontringar på Löven. Jag tror att Karlskrona kommer uppfylla sin målkvot, och det känns som det är upp till Lövens offensiv hur många mål vi hamnar på. Men jag tycker att oddset är för högt om min matchbild stämmer och överspelet är spelat!

Över 5 @ 2.07 - Pinnacle (1.5/5)






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt