Speltips: Pantern-Leksand - Ingen show i Rosengårds Ishall!

Marreee,

Leksand 12/10

Södertälje tappade ledning men vände och vann och därmed satt även 2.41-oddsaren. Tingsryd tog över matchen totalt i andra perioden och när Södertälje tappade ledningen kände jag på mig att det här kommer rinna iväg i Tingsryds favör. Slog faktiskt av matchen efter två perioder för att se på film med tjejen. Blev mäkta imponerad att de hade vänt!

Vi fortsätter med att husera nere i Sveriges södra regioner och den här gången blickar vi oss mot Malmö för matchen mellan Pantern-Leksand. Två lag som har en del att bevisa.

IK Pantern

Pantern känns betydligt tunnare ut i år än fjolåret. Man blev handplockade i slutet av säsongen där massvis av tongivande spelare försvann till andra klubbar. Man har inte riktigt fyllt de tomrummen ännu och för mig är man inget lag för topp 8 om inte hemmaspelet kan spöka. Och hittills i början av säsongen har man inte direkt visat något som tyder på att jag har fel, men man har två matcher som sticker ut och det är segern borta mot Björklöven, som jag då såg som en jätteskräll samt storförlusten borta mot Västerås med hela 10-3. Man går och förlorar mot Västerås med 10-3 för att sen gå och vinna mot Björklöven med 3-1. Hockey är bra härligt ibland va!

Pantern har fått lämna Malmö Isstadion och fått flytta in i Rosengårds Ishall, en ishall som verkligen passar Pantern mer än föregångaren. Bytt ett ekande Malmö Isstadion till ett halvfullt Rosengårds Ishall med ca 300 pers är ett smart drag av Pantern. Att komma till en mer eller mindre träningslada istället för att komma till någon lyxig arena som till exempel Tegera Arena eller Fjällräven Center är inte det enklaste och är något som kan sätta lite funderingar i motståndarnas skalle. Det är inte bara att komma till en sån hall när vissa spelare alltid har spelat i fina anläggningar och med fel inställning kan en sån spelare bli iskall då man både tycker man är bättre än såhär och tycker allt känns tråkigt. Det jag egentligen vill komma fram till är att Pantern kommer nog störa många lag här under vintern!

Leksands IF

Leksand har fortsatta problem med att hitta spelet som man så gärna vill åt. Men det har sett bättre ut senaste matcherna och man ska inte alls gnälla på bortaresultaten mot Södertälje samt AIK som genererade i fem poäng. Men man har ändå haft fortsatta problem med målskyttet. Visserligen gjorde man sex mål borta mot Södertälje, men Södertäljes försvar har varit allt annat än bra i år men det är bra gjort hur som helst att göra sex mål i en och samma match. Dock trodde man nog lite på att målproduktionen skulle lossna efter den matchen men nu senast hade man stora problem igen med att få in pucken. Hela 50 skott sköt man mot Oskarshamns målvakten Christoffer Rifalk men bara en gång rasslade det till i nätet.

Slutsats och Speltips

Jag tycker att den här matchupen luktar målsnål och trodde inte att undern skulle vara underdogs. Ett Leksand som har väldiga problem med att göra mål där spelet på bortaplan inte alls hotar lika mycket som när Dalmasarna befinner sig på hemmaplan (till exempel senast mot Oskarshamn). Pantern känns rätt uddlösa och man är faktiskt det lag som släpper till minst skott samt det lag som skjuter minst skott i hela serien. Ypperligt tillfälle för Leksands försvar att ta revasch för man kan tycka att det är anfallet som varit det största problemet, men det är faktiskt så att man släppt in mer mål än vad man gjort där försvaret har varit väldigt ojämnt där man gått bort sig gång på gång. Jag tror på en målsnål historia där bortalaget drar det längsta strået tillslut.

Under 5 @ 2.05 - Pinnacle (1.5/5)

Alla rekar
Under 5
2018-10-12 19:00
Pantern-Leksand
1.50 u
Push
Ett inlägg av
Marreee Marreee

Senaste speltips från Hockeyallsvenskan

Alla speltips från Hockeyallsvenskan
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Registrera dig
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Glömt lösenord