Oskarshamn är inne i ett tufft schema nu men gjort det riktigt bra med fem vinster av sex möjliga där man enbart har förlorat borta mot Pantern. Karlskrona ser man att de blir bättre och bättre där det främst är hemmaspelet som tagit nivåer. Bortaspelet är fortfarande inte klockrent och nu väntar en svår bortamatch i Be-Ge Hockey Center.

IK Oskarshamn

Oskarshamn har inför året tappat en drös med duktiga spelare som tagit nästa kliv i karriären såsom Marcus Björk (Örebro), Karl Johansson (Växjö), Manuel Ågren (Djurgården), Martin Fehervary (HV71) och Joakim Hagelin (Modo) om man ska nämna några av tappen. Men samtidigt har man värvat bra och intresant med bland annat Joakim Hillding, Joakim Thelin, Viktor Öhman och Filip Sveningsson. Kanske inte lika starkt då man jämför namn mot namn men det har ju verkligen börjat strålande. 5-1 senast borta mot Leksand imponerar! Speglade väl inte direkt matchbilden men Christoffer Rifalk i kassen var otroligt bra tillsammans med ett effektivt Oskarshamn bordade segern.

Nu väntar ett på pappret lättare uppgift i Karlskrona och poängchansen ska vara stora här. Oskarshamn är som vanligt en väldigt svår uppgift och främst på deras hemmaplan och helst nu då man startat så bra som man gjort. Man ska vara bättre än ett bortaspelande Karlskrona.

Läget i Oskarshamn

Man hade en hel del spelare borta senast mot Leksand men tränaren Håkan Åhlund tror samtliga ska vara tillbka på is. De spelare som berörs är Adam Åhman, Emil Carnestad, Måns Hansson och Robin Söderqvist.

Karlskrona HK

Karlskrona har som jag nämnt tidigare fått bit för bit lagt i det nya pusslet då man bytt ut hela laget från fjolåret. Hemma har man bevisat hög potential i spelet men borta tycker jag man inte alls blir lika slagkraftiga. Utspelade länge borta mot Västervik (som är bättre än vad tabellen säger dock) och senast gjorde man en stabil insats mot Vita Hästen men då ska man planenligt va det bättre laget också. Dock har Karlskrona överraskat postitivt på mig i inledningen och främst så här tidigt på säsongen. De har klättrat något steg på min ranking som jag gjorde inför säsongen och får nog se sig själv som en topp 6 utmanare.

Läget i Karlskrona

Helt skadefria och förväntas ställa upp likadant som senast.

Slutsats och Speltips

Tar vara på oddsrörelsen här då Oskarshamn gått från öppningsoddset runt cirka 1.75 till nästan 1.90 (ML/DNB) och det är alldeles för högt. Jag tycker att öppningsoddset är närmare sanningen än rörelsen som skett. Jag rankar Oskarshamn högre än Karlskrona och man ska vara det bättre laget och absolut på sin hemmaplan. Borde bli en fartfylld historia det här och känns bra att vi sitter här med pengarna tillbaka vid oavgjort!

Oskarshamn +0 @ 1.893 (1.5/5)

Alla rekar
Oskarshamn +0
2018-10-12 19:00
Oskarshamn-Karlskrona
1.50 u
1.34 u
Ett inlägg av
Marreee Marreee

Senaste speltips från Hockeyallsvenskan

Alla speltips från Hockeyallsvenskan
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Registrera dig
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Glömt lösenord