Speltips: Växjö Lakers HC-Malmö Redhawks - Växjö på gång igen?

Växjö 21/9

Hej!

Ett speltips ute inför matchen Rögle-Örebro och finns att läsa här

Tänkte även blicka närmare på denna match mellan två lag som var i farten i CHL så sent som i tisdags.

Växjö Lakers HC-Malmö Redhawks, 11/10, 19.00

Match för båda lagen i Champions Hockey League i tisdags och såhär ser det ut inför den här matchen när det är dags att återgå till seriespelet i den Svenska Hockeyligan igen:

Läget i lagen

Växjö Lakers HC

Enkel seger i CHL hemma mot Cardiff senast med 3-1 och var med stor sannolikhet något som gjöt gott mod i smålänningarnas trupp efter en smått sargad start på säsongen där de fina resultaten uteblivit. Men jag tycker att spelet finns där. Mot Örebro skulle man vunnit sett till chanserna och likaså mot Linköping. Skellefteå var en svår nöt att knäcka men tyckte att man spelade tillräckligt bra för att komma därifrån med mer än en poäng. Viktigt att de fått igång nyförvärven. Austin Ortega och Roman Horák ska båda två bidra med spets och poängproduktion och det är verkligen vad de har gjort. Vann senast i SHL hemma mot Frölunda med 1-0 och det känns som att Växjö är på gång nu efter en trevande inledning på säsongen där de trots en del spelarförluster haft en hel del stora förväntningar på sig. Starka hemma och bra trupp rakt igenom.

Malmö Redhawks

Tillskillnad från Växjö så åkte Malmö på en förlust i Europaspelet senast i och med en 3-2-förlust i Tyskland mot EHC RedBull München. Haft en riktigt bra inledning på säsongen och det är framförallt i defensiven som man presterat och kunna använda för att vinna matcher. Mot Örebro vann man, trots siffrorna 5-1, orättvist och mycket på grund av att Oscar Alsenfelt storspelade i kassen och stod emot allt som kom emot honom. Skrev inför Örebro-Malmö att Malmös försvar skulle ha det svårt att kunna stå upp mot alla Örebros attacker då jag ansåg att Örebro var ett såpass mycket starkare lag offensivt än det Rögle som Malmö mött i omgången innan. De hade också problem med att stå emot attackerna. Men tur för försvarsspelarna att de hade Oscar bakom sig som stod emot. Mot Växjö kommer man att få problem och det är med tanke på att de kommer att ställas på mycket svårare prov än mot både Rögle och Örebro som de besegrat de senaste omgångarna.

Slutsats och speltips

Växjö har fortfarande stor tyngd och spets i sitt lag den här säsongen och visade det mot Frölunda i förra omgången. Malmö har haft det ganska så tufft trots att siffrorna ser bra ut. Idag kommer de ställas på ännu hårdare prov och tycker att Växjö ska ha goda chanser till att kunna styra denna match från första nedsläpp och vinna mot detta Malmö med minst två puckar.

Mitt speltips blir således:

Växjö Lakers HC -1.5 Asian Handicap - 2.65 - Pinnacle - 4/10 units






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt