Tjena!

På måndagskvällen avslutas omgång 21 med bland annat matchen mellan Häcken och Trelleborg, en av seriens formstarkaste lag mot det formsvagaste där jag tror respektive form håller i sig.

Häcken kommer från en riktig överkörning i senaste matchen som var innan landslagsuppehållet borta mot AIK. 3-0 låg man under i paus och det var inte ens oförtjänt då Häcken knappt kom över halva plan, den andra halvleken var ganska jämn men det var mycket på grund av att AIK slog av på takten. Innan den matchen hade man dock 4 raka vinster och det har inte varit orättvist sett till hur spelet sett ut på sistone. Man ligger klart mycket närmare sin fulla potential nu i jämförelse med i våras sett till den trupp man besitter och mycket av det tror jag har med återkomsten av Alexander Jeremejeff att göra. Det är inget jättefacit han har med 3 mål med sina 7 starter i Häcken hittills men han gör så mycket gott för spelet och ger så mycket mer till spelarna runtom honom därframme än vad kanske tidigare forwards gjort, Alhassan Kamara som ett exempel som var mycket mer av en djupledsgående måltjuv.

Negativt för laget från Hisingen denna match är dock att det ordinarie sittande mittfältet bestående av Erik Friberg och Alexander Faltsetas är avstängt. Jag tycker inte det ska påverka allt för mycket i en match som denna då de är väldigt fysiska pjäser som lämpar sig bättre mot bättre motstånd där Häcken inte är så bollförande, men klart det påverkar nånting att byta ut en så vital del av centrallinjen. Överkörningen Häcken fick utstå senast sätter såklart lite griller i huvudet om hur bra man egentligen är, men samtidigt lär man vilja studsa tillbaks med besked från det och nu är det på hemmaplan mot det sämsta laget i serien såhär långt om man får tro på tabellen.

Läget för Trelleborg ser inte ljust ut, jumboplacering och 3 poäng upp till kvalplats är väl inte hopplöst utgångsläge men det är framförallt spelet som inte fungerar alls. Jämför man med bottenkollegorna ser jag det som svårt för TFF att ens gå jämt med dem under de återstående tio omgångarna. Å andra sidan är det bara som sagt 3 poäng upp till kvalplats och framförallt på hemmaplan nu i höst mot lag som mer eller mindre är klara med sina säsonger kan man säkert skramla ihop lite poäng. Lite positiv feeling fick man i alla fall med sig in i landslagsuppehållet i och med krysset mot Peking hemma för två veckor sedan. Surrealistiskt för övrigt att nästan en tredjedel (4/13) av TFFs poäng denna säsong kommer mot serietrean Norrköping.

Åter i spel sen en stund tillbaka är forwarden Salif Camara Jönsson, 35 år gammal gör han sina första allsvenska matcher efter att ha spenderat större delar av karriären i serier under Allsvenskan och Superettan. En vacker saga vars perfekta slut hade varit att TFF klarar sig kvar tack vare en superhöst av Camara Jönsson. Tränare Winqvist har inte vågat starta med Camara Jönsson och Deniz Hümmet än, något jag verkligen tycker han ska göra. 27 mål tillsammans under fjolåret i Superettan så mål har dem i alla fall i sig, dessutom vad har man att förlora? Man måste snart nog börja gå framåt för att ta 3-poängare.

TFFs poäng kom i månt och mycket i början av säsongen när man fortfarande gick på nykomlingsmoln. 2 poäng på de 10 sista matcherna vittnar däremot om hur man numer knappt går på ångor, och för att vara krass har man inte förtjänat mer heller eftersom det alltsom oftast ser katastrofalt ut. Häcken är en av seriens starkaste hemmalag och vann så sent som för två omgångar sen mot BP med 6-0 hemma, BP chanser inför den matchen skulle jag nog säga är likvärdiga med TFFs inför denna. Klart det inte måste betyda att Häcken kommer köra över TFF med några tennissiffror här, men en stabil seger med minst två mål ser jag det som klart möjligt att man ska klara av.

Häcken -1.75 @1.89 tycker jag är fin i denna match och det tar jag med 1u(flat) på SBOBet.

Alla rekar
BK Häcken -1.75
2018-09-17 19:00
BK Häcken - Trelleborgs FF
1.00 u
-1.00 u
Ett inlägg av
Allsvenskanbet Allsvenskanbet