Äntligen är den svenska hockeyn igång på riktigt! Och jag har en känsla av att det kommer bli en väldigt fin och intressan säsong. Det finns väldigt många lag som känns spännande såhär på förhand i samtliga tre ligor (SHL, HA, HE) som man har ögonen på, men även några lag som man tycker borde kunna ställa upp ett bättre lag på pappret som man är lite besvikna på. Men några av dessa lag har det inte helt enkelt på sidan om isen med, som påverkar en hel del.

Men vi börjar med ett hett möte mellan Luleå och Brynäs. Två lag som jag inte ser räcker till någon topp 6 placering, men tycker det ena laget hotar mer än det andra. Luleå bör placera sig strax utanför topp 6, 6-8 medan Brynäs kommer få det lite tuffare. Brynäs får vara nöjd om de avancerar sig till Play In (som det ser ut just nu), men det är inget som är säkert. Brynäs har en stabil målvaktsuppsättning med Rautio och Karhunen (Jocke Eriksson skadad). Likaså en backuppsättning som håller hög klass med några fina toppar, men är väl främst anfallet som är Brynäs största beskymmer. Några oprövade utlänningar samt överlag inga givna toppar och jag tror att anfallet kan bli Brynäs fall i år. Får Brynäs till den lagdelen kommer laget befinna sig högre upp. Men befarar att det kommer kunna ta tid innan det händer.

Luleå är alltid väldigt svåra att knäcka hemma i Norrbotten. Lassinantti håller hög klass och spännande att de satsar på Niklas Rubin som har gjort det otroligt bra i Tingsryd där han mer eller mindre hållit Tingsryd ovanför ytan senaste säsongerna. Annars ett intressant lag överlag med profiler som Erik Gustafsson och Niklas Olausson i täten. Viktigt att få in lånet av Isac Lundeström från Anaheim Ducks som kommer bli en riktigt fin hockeyspelare! Utöver att han kommer ha en fin framtid framför sig kompletterar han Luleås forwards uppställning där man kan ställa upp tre fina linor och med bredd dessutom.

Luleås genrep hemma mot Björklöven slutade i ett målkalas sist. Hela 14 mål, varav hemmalaget stod för 9 stycken. Att släppa 5 mål mot ett allsvenskt lag som Björklöven må inte se så fint ut, men kändes som en hel del fokus saknades i försvaret, och det är något som jag absolut inte är beskymmrad över. Normalt har Luleå ett vasst försvar!

Här kan jag tycka att 2.20 på hemmalaget är i överkant. Anser Luleå har ett bättre lag än Brynäs, samt hemmaplansfördel. Bulan kan laget från förra säsongen och kryddat till laget ännu lite till. Såg riktigt bra ut slutet av säsongen ifjol och jag tror Luleå kan ta ännu ett steg därifrån och klickar allt då utmanar de verkligen om att knipa en topp 6 plats på allvar. Tappet av Aaron Palushaj till Örebro kommer nog betyda mer än vad Brynäs kommer tro. Brynäs startade säsongen dåligt ifjol och jag befarar att det även kan bli en repris av det i år med.

Spelar Luleå -0.5 @ 2.20 hos bet365. Insats 1.5/5 (vilket motsvarar en vanlig insats).

Alla rekar
Luleå -0.5
2018-09-15 19:00
Luleå-Brynäs
1.50 u
1.80 u
Ett inlägg av
Marreee Marreee