Speltips: Spanien - Kroatien. Grinigt i Elche när Spanien och Kroatien möts?

Spanien 11/9

Förra blogginlägget satt väldigt behagligt i träningsmatchen mellan Portugal och Kroatien. Precis som jag var inne på så smällde det tidigt i första halvlek och redan efter drygt 30 minuter kunde ‘Båda lagen gör mål’ rättas med vinst.

Nations League är i full gång och de flesta lagen har hunnit spela sin första match. Det är ett upplägg som jag tror är allra mest attraktivt för lagen i de högsta grupperna. Att redan nu under 2018 kunna få kvalificera sig till EM 2020 är självklart en stor fördel. Samtidigt som en plats till EM ligger i potten så får man samtidigt chansen att mäta sig och visa upp att man klarar av att spela på den högsta nivån även i landslaget. Detaljer kan slipas på etc.

Spanien har redan sparkat igång sitt gruppspel i Nations League. Man började det hela med att vinna borta på Wembley mot England med 1-2. Man vände ett underläge och klarade av att stå emot pressen i slutminuterna. Vid en vinst här ikväll säkrar Spanien gruppsegern. Det är alltså en match ikväll som har en stor betydelse för bägge landslagen. Vi kan nog förvänta oss en match med ett högt tempo och en hel del fulspel. Kroatien är kända för sitt effektiva kontringsspel, vi såg det mot Argentina i VM, och vi kommer med stor sannolikhet få se en identisk matchbild i detta möte.

Till kvällens fight väljer jag att fokusera på kortspelet och domarens beslut. Kroatien och Spanien är två lag som är vana att hamna i protokollet för varningar. Spaniens möte med England för några dagar sedan slutade till exempel med totalt 5 varningar i matchen medans Kroatiens träningsmatch mot Portugal slutade med 3 varningar, 2 för kroaterna.

Kroatien snittade i sommarens VM-turnering 2,14 kort per match. Ser vi till hur många kort det blev totalt i matchen landade snittet på 3.85. Kroatien fick i 2 matcher utav 7, 4 spelare varnade. Totalt så gick 3 av 7 matcher för Kroatien i VM över 3,5 kort. Noterbart är att i 3 av de 4 andra matcherna så kom matcherna upp i 3 utdelade varningar.

Spaniens VM äventyr blev, som vi vet, inte så lyckat. Uttåget mot Ryssland redan i slutspeles omgång var ett stort nederlag. Spanjorerna kommer revanschsugna in till dessa tävlingsmatcher. I VM hade Spanien ett lågt snitt på hur många spelare man fick varnade per match. Siffran är på 0,5. Alltså blev en spansk spelare bara varnad i varannan match. Noterbart är att man mötte lag som Ryssland, Iran och Marocko där man dominerade bollinnehavet. Spaniens matcher i VM hade dock ett högre snitt på antalet utdelade varningar. Där blev snittet 3 varningar per match.

Domare för kvällen är Ruddy Buquet, som till vardags dömer den franska ligan. Han har även under Augusti månad dömt i Europa League. Fransosen är väldigt “kortglad”. I hans 5 senaste matcher har han totalt delat ut 21 kort. Det ger ett snitt på 4.2 kort per match.

Jag tror, som jag varit inne på, att vi får se en match likt den Argentina hade mot Kroatien. Spanien kommer att få dominera matchen sett till bollinnehav och Kroatien kommer fortsätta spela sitt defensiva, kompakta spel. Det kan bli grinigt på planen i Elche.

Därför väljer jag att spela över 3,5 kort i matchen till 1,85 hos Unibet med 3/5 units.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt