Tjena!

Vi bryter välbehövligt sett till formen av de allsvenska speltipsen med lite svenska cupen kval som spelas i veckan. Klockan 18.30 på onsdagskvällen tar Hudiksvall hemmahörande i division 2 Norrland emot superettanlaget Jönköpings Södra på Glysisvallen. Jag tycker det finns chans till skräll här trots att det är en bit mellan lagen i seriesystemet.

Superettan:

10 Frej 18 6 4 8 29-34 22

11 Jönköpings S 19 5 4 10 17-26 19

12 Norrby 18 5 4 9 15-28 19

13 Varberg 19 4 6 9 25-33 18

14 Landskrona 19 4 5 10 25-27 17

Division 2 Norrland:

1 Hudiksvall 17 11 4 2 37-19 37

2 Piteå 17 11 2 4 39-22 35

3 IFK Luleå 17 10 4 3 32-14 34

4 Ytterhogdal 17 10 2 5 39-24 32

5 Timrå 17 9 4 4 38-28 31

Som vi ser är det en dyster läsning för de Jönköpingsupportrar som hade hopp inför säsongen om att detta skulle bli ett år man bara var ner och vände i superettan. Det kändes länge förra säsongen som att Jönköping var för bra för att hamna på den där kvalplatsen men efter en galen sista omgång där J-Södra tryckte på mot ÖFK utan att få utdelning samtidigt som Giffarna spöade Göteborg borta med 3-0 blev det så ändå. Sen inför kvalet mot Trelleborg kändes det som att man fick lite panik, men trots det var man även där bättre än TFF över 180 minuter men det var som gjort att man skulle åka ur på nåt sätt. Det känns fortfarande knepigt då Thelins projekt enda in i slutet gick åt rätt håll, i alla fall var min känsla så. Men truppen var helt enkelt för svag för att utnyttja de fördelar man fick genom Thelins taktik samtidigt som man inte fick den utdelning man borde ha fått.

Jörgen Wålemark tog sen över laget men fick sparken 3 omgångar in i superettan med 3 raka förluster. Christer Persson och Stefan Jörgensen tog över efter honom men det blev knappast så mycket bättre, därför har man nu igen bytt tränare till Andreas Brännström. En rekrytering jag tror kan bli riktigt fin för J-Södra, Brännström som i mitt tycke är kapabel till att träna lag i allsvenskan är en dröm att få in för J-Södra i denna situation. Dessutom slipper man en Poya situation i Gefle då man skrivit 2+2 med honom. Han gör sin första officiella dag idag måndag (20/8) två dagar innan detta mötte så inför denna match lär han knappast hunnit med att sätta nån prägel dock. Noterbart är att ”Brännan” som han kallas anställdes av just Hudik på ett treårskontrakt 2011 med uppgift att leda laget tillsammans med Sören Ericson. Brännan lämnade dock Hudik redan efter 6 månader med anledning av det stora pendlingsavståndet han hade från Uppsala som han inte ville flytta ifrån pga sin sambo kvar där.

Hudiksvall, eller HuFF som de kallas i folkmun har varit ett konstant topplag i division 2 Norrland. Sedan 2011 då man blev Hudiksvalls FF ifrån Hudiksvalls ABK har man samtliga säsonger spelat i div 2 Norrland, med det sjuka facitet en femteplats, en fjärdeplats, en tredjeplats och hela fyra(!!) andraplatser. Så det är inget dåligt division 2 gäng vi snackar om här direkt, det är en proffsig organisation med bra kontakter till Gefle och framförallt Sundsvall, där man ibland får spelare på lån och ibland får rejects på permanenta övergångar som inte lyckas slå sig in i de respektive lagen. Från Sundsvall får man inte heller bara spelare, utan både huvudtränare Mikael Bengtsson och assisterande Sören Ericson har förflutet som olika roller i Sundsvall som man då rätt naturligt delar spelfilosofi med. Ett 5-2-3/3-4-3 utövar man med en stabil backlinje som leds av Christoffer Ericson som under 2014 och 2015 var i stort sett ordinarie i IK Frej i superettan men flyttade sen hem igen för att starta om karriären i HuFF pga bristande motivation. Framåt har man fin spets i Andreas Smedbakken med 11 mål hittills denna säsong från sin position till vänster i anfallet. Dessutom har man den motoriske målskytten Pelle Lööf längst fram som spenderat i princip hela sin seniorkarriär i klubben, drygt 100 mål har han mäktat med totalt där majoriteten är i div 2, detta trots ganska stora skadeproblem sista åren vilket är väldigt imponerande med tanke på att han ”bara” är 27.

Jag såg HuFF så sent som i lördags i seriefinalen mot Ytterhogdal som apropå rejects är ett lag fullt med engelsmän vars karriärer på den brittiska ön stagnerat pga skador eller annat och man då istället testar lyckan i Sverige. Det mest lyckade exemplet från den klubben är Curtis Edwards som gick direkt från Ytterhogdal in i ÖFKs startelva för två år sedan. HuFF kom vinnande ur den mycket tighta och välspelade matchen med Hogdal med vinst 3-2, vilket nu ger laget kanske de bästa förutsättningarna man haft såhär långt in i serien någonsin att äntligen komma åt den där förstaplatsen. Hudik är ett väl fungerande harmoniskt lag som kommer vara taggade till tänderna att fälla ett större lag på hemmaplan. J-Södra däremot kommer med motsatta förutsättningar, ny tränare och lär ha allt fokus på fortsättningen i superettan med risk att denna match blir lite bortprioriterad.

Jag spelar dubbelchans på HuFF @3.34 med 1u(flat) på Unibet genom att lägga 39% av insatsen på HuFF @8.50 och 61% av insatsen på oavgjort till 5.50. Vill man inte krångla till det genom att vikta och hålla på finns tex dubbelchans 1X @3.25 på Bethard vilket också funkar såklart.

Alla rekar
Hudiksvalls Forenade FF eller oavgjort
2018-08-22 18:30
Hudiksvall FF - Jönköpings Södra IF
1.00 u
-1.00 u
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00
Ett inlägg av
Allsvenskanbet Allsvenskanbet