Speltips: Hammarby-Örebro - Orkar formsvaga ÖSK stå emot seriens bästa offensiv?

Hammarby 15/8

Tjena!

På måndagskvällen tar serietvåan Hammarby emot Örebro på hemmaplan. Jag tror det kan bli en väldigt jobbig match för gästerna som är en av seriens formsvagaste lag för tillfället med resultatraden 1-2-7 på de 10 senaste matcherna.

2 Hammarby 17 11 4 2 34-18 37

10 Örebro SK 17 5 5 7 20-22 20

Faktum är att matchen mellan dessa två lag på Behrn Arena i våras var startskottet på Örebros riktigt jobbiga period. Innan den matchen hade man 15 poäng på de 7 första omgångarna och var på riktigt med i toppen, efter den har resultaten som sagt inte alls gått ÖSKs väg. Den ganska smala truppen har märkts och blivit prövad efter försäljning av mittbacken Hines-Ike, avstängning på Gerzic och skada på Kennedy Igboananike. Startelvan ÖSK kan ställa upp är helt klart ett lag för övre halvan i alla fall. Men det finns förmodligen uppåt tio stycken starkare trupper i allsvenskan och över en säsong på 30 matcher är det oftast trupperna som fäller avgörandet. Positivt för den ganska smala truppen är att trots ”bara” en försäljning av Brendan Hines-Ike har man tagit in tre stycken nyförvärv. Två stycken mittbackar i form av lån med köpoption på Viktor Tranberg från Danmark och kontrakt året ut med Fabio De Souza Silva från Brasilien. Ingen av dem ersätter antagligen Hines-Ike som hade en riktigt fin vår i kvalité men man får in lite alternativ där bak, vilket är väldigt välbehövligt i och med att Arvid Brorsson fortfarande är skadad också. Framåt har man tagit in Johan Bertilsson vilken är en spelare som jag tror väldigt mycket på, han kunde inte riktigt slå sig in i ÖFK under fjolåret men hade trots det väldigt bra stats i poäng sett till den speltid han fick. Hans vår nu i Dalkurd har mest varit präglad av en bänkplats och de känns nog bra för alla parter att han de fick till en flytt redan nu. Får han kontinuerlig speltid i ett okej lag i en miljö han trivs i är han en spelare som gör minst 10-15 poäng under en allsvensk säsong, det är jag övertygad om. ÖSKs fortsatt stora fara är dock de utgående kontrakten på Almebäck, Gerzic, Besara och Kennedy I. Samtliga nyckelspelare som utgör den starka centrallinje som håller kvar ÖSK som en konkurrenskraftig allsvensk klubb.

Hammarby kommer från 0-0 senast i toppmötet mot Norrköping borta. Viktigt för dem att inte förlora där så man höll distansen ner till Peking samtidigt som man inte tappade för mycket på AIK. Nyförvärvet Rodic gjorde debut med ett inhopp som inte gjorde någon bajensupporter glad, klart han ska få mer tid att bevisa sig men något vidare första intryck gav han inte. Bajen har spelat helt okej efter uppehållet även om man inte riktigt nått upp till den högstanivån man hade under perioder i våras. Hursomhelst fortsätter man att köra över de svagare lagen på hemmaplan, vilket jag kategoriserar ÖSK som för tillfället. Jag tror Hammarby fortsatt kommer vara en kanditat till guldet och en match som denna ska vinna komfortabelt. Bara Bajen kommer upp i närheten av normal nivå kommer det pumpas anfall med mycket folk på rullande band matchen lång emot ett ÖSK med urusel form som kommer behöva slänga ihop en väldigt nykomponerad konstellation i backlinjen på grund av nya spelare in, Brorsson fortsatt skadad och Lorentzon avstängd. Osäkert dessutom om lagets bästa målskytt Kennedy Igboananike kommer till spel då han missat de två senaste matcherna på grund av skada.

Hammarby -1.25 @2.02 hos bet365 tar jag med 1u(flat).






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt