Tjena!

Lite senare idag, klockan 15 för att vara mer precis tar Östersund emot Kalmar på Jämtkraft Arena. En spännande match jag på förhand tycker mig finna värde på hemmalaget i.

4 Östersund 16 9 3 4 28-18 30

8 Kalmar FF 16 7 2 7 18-17 23

Östersund har trots ordförande Kindbergs problem med lagen och tränare Potters avsked kommit igång ordentligt. Resultatraden 7-2-0 på de 9 sista matcherna med poängtapp endast mot AIK och MFF borta imponerar rejält. Detta trots att man tappat i princip hela stommen man gick till EL med, ”Sotte” till FCK, Sema till Watford, Brwa Nouri till Indonesien och Gero till Iran. Den största transferföljetången för ÖFK denna sommar är dock Saman Ghoddos, blir han kvar? Går han dit? Går han hit? Från att vara "klar" för Amiens i Frankrike, till att det publicerades bilder på honom när han skrev på ett papper av nåt slag för La Liga nykomlingen Huesca. Trots detta är han fortfarande ÖFKs spelare, i alla fall i skrivande stund, om han spelar denna match återstår att se dock. Ersatt dessa tapp har man gjort ganska smart, billigt och framförallt ungt men inte med speciellt tunga värvningar. De 22-åriga britterna Sellars och Flores från Cheltenham respektive Wigan har tillsammans med svenskarna Henrik Bellman (19) och Simon Kroon (25) från danska ligan förstärkt ÖFK under sommaren. Den gamla MFF talangen Kroon är väl den mest meriterade av dessa, det visade han inte minst senast i debuten mot Elfsborg där han gjorde mål. Man trodde ju att EL pengarna i kombination av pengarna man fått för försäljningarna skulle göra att ÖFK ersatte med lite mer etablerat folk. Det har dock aldrig varit så ÖFK jobbat och de verkar man fortsätta hålla fast i.

Kalmar är i lite av ett vägskäl av säsongen, 8 poäng och 5 lag måste man gå förbi för att nå upp till europaplatserna. Man hade faktiskt häng på dem för 4 omgångar sedan, men med tre raka förluster innan matchen senast som man vann mot blåvitt tappade man mark på toppen. Vill KFF att säsongen fortfarande ska leva när vi går in i september gäller det att man tar sina poäng nu. Det är dock såklart inga förväntningar på att KFF ska nå europaplats denna säsong, det är många andra lag i serien som såg klart bättre ut innan seriens start och som har satsat mycket hårdare. KFF har sett till sin trupp och förutsättningar gjort en klart godkänd säsong hittills. För tillfället har assisterande tränarna Henrik Rydström och Jens Nilsson hand om laget pga huvudtränares Nanne Bergstrands sjukskrivning, återstår att se hur länge detta pågår. Det känns annars lite som en tidsfråga innan Rydström tar över detta lag permanent, en fin start fick dem dessutom i segern mot Göteborg senast. Där matchade man igång Rasmus Elm än mer efter hans inhopp mot AIK i matchen innan, mot Blåvitt startade han och spelade 62 minuter innan han byttes ut. Man ser på hela KFF när Elm är på planen att samtliga spelare steppar upp litegrann, det i kombination med Elms fina passningar gör han till en av seriens kanske största MVPs, som tyvärr för KFFs del spelar alltför sällan.

Kalmar har på de 5 matcherna hittills i årets allsvenska på konstgräs raden 1-0-4 med den enda vinsten mot jumbon Dalkurd. KFF är ett riktigt bra allsvenskt lag på naturgräs men kanske ett av seriens sämsta lag på konstgräs. Lägg därtill ÖFKs brutala form tillsammans med Nanne Bergstrands plötsliga sjukskrivning tycker jag det är upplagt för hemmalaget här. Lagen har mött varandra två gånger i år, 3-0 till ÖFK på Jämtkraft i svenska cupen och 1-1 på Guldfågeln Arenas naturgräs. Jag tror inte ÖFK upprepar bedriften i 3-0 vinsten till punkt och pricka då man fullständigt slaktade KFF i den matchen, men jag tror fortfarande man kommer kunna ta en komfortabel seger här som man även gjorde då.

Östersund -1 @2.34 tar jag hos Pinnacle med 1u(flat).

Alla rekar
Östersunds FK -1.0
2018-08-12 15:00
Östersunds FK - Kalmar FF
1.00 u
1.34 u
Ett inlägg av
Allsvenskanbet Allsvenskanbet