Speltips: Örebro SK - Brommapojkarna

Redlineer,

Brommapojkarna 8/8

Vi tittar fram emot helgen och lördagen där vi enbart har en match som ska spelas i Allsvenskan, efter att Dalkurds möte med Malmö flyttats till fredagen. Mötet är det emellan Örebro och Brommapojkarna, en rätt så betydelsefull fight för de båda.

Örebro har, något väntat, inte riktigt levt upp till de resultat man lyckades uppnå innan VM-uppehållet och sedan serien för en månad sedan drog igång igen har man enbart lyckats ta en ynka poäng. Den tog man i bortamatchen mot Häcken för lite mer än en vecka sedan och det är ingen underdrift att det var en oförtjänt sådan, efter att Häcken i princip massakrerat Örebro.

I helgen fick Häcken dock sin revansch på Örebro efter en övertygande 2-1 seger på Berhns Arena, där man nu söker sin revansch mot Brommapojkarna. Det är utan tvivel en match man måste vinna, för att stoppa blödningen och återfå lite självförtroende. Man gör det dock utan otroligt viktige Almebäck i försvaret, vilket är ett avbräck som lär synas. Man har lånat in mittbacken Tranberg från Nordsjälland, men han anländer först till truppen på torsdag och således har väldigt lite på sig att göra sig redo, om Kjäll skulle vilja använda honom redan på lördag.

Mot sig har man som sagt Brommapojkarna, som i den senaste omgången lyckades vända ett underläge till vinst emot krisande Dalkurd. Det var lagets första vinst på sju matcher, även den första efter uppehållet. Positivitet kan vi hitta i att nyförvärvet från IK Start, Floki Finnbogason, byttes in och stod för ett mål. Jag tycker även att man kan konstatera en mindre kvalitetshöjning utav laget, även om man förlorade med 3-0 mot IFK Göteborg så var man länge med i matchen och skapade en hel del. Samma gäller egentligen emot AIK mer, även om den perioden enbart varade under matchens första 30. Man har fått in både rutin och en ledare utav linjen i Hellqvist, som kanske inte är en utpräglad målskytt men alltid lägger ned ett hårt jobb.

Man har nu chansen vid en mini-skräll att sätta press på både Sirius och Elfsborg ovanför sig i tabellen och jag förväntar mig att man kommer att gå in i matchen med en attityd om att våga hota hemmalagets försvar. Risken är som vanligt med "BP", denna säsong och särskilt på bortaplan, att man faller ihop som ett korthus vilket får mig att rygga bort ifrån ett ah-spel på dem som absolut hade varit aktuellt på hemmaplan. Örebro är samtidigt dem desperata för poäng och en sådan som Omoh bör få en hel del ytor att arbeta på.

Jag räknar med en öppen matchbild här där lagens två rätt så virriga försvar kommer att få jobba för sina pengar, men jag tror inte det räcker och endast en monstruös prestation från någon utav målvakterna skulle i min bok vara det som sätter stopp för ett målkalas här. Ö3.0 blir mitt spel i denna lördagstillställning och det till oddset 2.23 som hittas hos Pinnacle. Lycka till!

Alla rekar
Över 3.0 mål
2018-08-11 18:00
Örebro SK - Brommapojkarna
6.00 u
-6.00 u
Ett inlägg av
Redlineer Redlineer

Senaste speltips från Allsvenskan

Alla speltips från Allsvenskan
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Registrera dig
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Glömt lösenord