Speltips: IFK Göteborg - Sirius

IFK Göteborg 8/8

Tjena!

Spelet på Norrköping mot Sundsvall såg bra ut tills minut 82 då Linus Hallenius kvitterade för Giffarna. Ny helg på ingång och då är det dags för omgång nummer 17, öppnar den gör Göteborg och Sirius redan på fredagen.

10 Örebro 16 5 5 6 20-21 20

11 IFK Göteborg 16 6 1 9 21-25 19

12 Elfsborg 16 4 4 8 15-21 16

13 Sirius 16 4 2 10 18-35 14

14 Brommapojkarna 16 4 1 11 11-34 13

15 Trelleborg 16 3 3 10 15-30 12

16 Dalkurd 16 2 3 11 20-34 9

Göteborgs återstart efter uppehållet har i princip varit samma visa som under våren, två vinster och tre förluster på fem matcher har man hunnit med och man fortsätter blanda och ge. Det positiva de kan bära med sig dock är att man har två raka vinster på hemmaplan med 5-0 i målskillnad. Göteborg plockar kontinuerligt poäng mot de flesta av lagen i serien, så nån risk att man blir inblandad i nån bottenstrid ska vara lugnt. Dock stänger transferfönstret i skrivande stund om 4 dagar (11:e Augusti) och det är oroande tyst om rekryteringar från IFKs sida. Efter att ha tappat fyra stycken startspelare i Pontus Dahlberg, Sebastian Eriksson, Mix Diskerud och Gustav Engvall har man inte direkt ersatt någon ännu. Försäljningen av målvakt Dahlberg var helt rätt sett till de pengar man fick och att man faktiskt har en gedigen ersättare i truppen i Erik Dahlin. Resten av spelarna har dock lämnat tämligen stora hål efter sig. Det är rätt tydligt hur man saknar Erikssons vänsterfot i backlinjen, hur man saknar Diskeruds kreativitet på mitten och trots sin svaga poängskörd var Engvall väldigt viktig för lagets spel. Återstår att se vad IFK gör, vill man ha en finare höst än vår måste det komma in spelare i alla fall. Det ska dock sägas att IFK fortfarande kan ställa upp en helt okej startelva, men bakom den är det en otroligt tunn trupp man besitter. Positivt för Blåvitt med Sebastian Ohlsson tillbaks denna match, han testades för första(?) gången som wingback i matchen mot BP med lyckat resultat.

Sirius har i motsats till Blåvitt förstärkt under sommaren, förutom ett par spelare som kommit tillbaks på lån har man värvat Robert Åhman-Persson sen innan, sen har man också värvat innermittfältaren Mohammed Saeid och anfallaren Jonas Lindberg. Huruvida de två sistnämnda kommer spela denna match är dock oklart då båda började träna med laget så sent som igår (måndags). Sirius var också såklart i ett mycket mer utsatt läge när man gick in i uppehållet med sina 5 poäng jämfört med Blåvitt som hade 13, men man går ju också jämfört med Blåvitt in i hösten som ett starkare lag än va man var i våras. Bollen har studsat Sirius väg de senaste matcherna och man har fått fina resultat med sig, det ska dock sägas att jag fortfarande inte är jätteimponerad av Sirius spel. 0-1 vinsten mot BP var i mitt tycke en match som kunde gått åt båda håll där Jesper Arvidsson sätter en riktigt fin frispark. 3-2 mot just Blåvitt hemma gjorde man ett till mål på frispark och de två andra målen kom på straffar där i alla fall en var riktigt flyt att man fick. I 1-3 matchen mot Dalkurd sedan hade man fin utdelning och såg bra ut främst offensivt, men vid 1-2 ledning Sirius hade Dalkurd en del chanser för 2-2. Inte minst genom Andrew Stadler i Dalkurd som hade ett kanonläge men som inte fick träff på bollen strax innan Sirius 1-3 mål med matchens sista spark.

Jag säger inte att Sirius inte förtjänar sina resultat de sista matcherna. Men på samma sätt som man i våras kanske inte riktigt fick med sig resultat sett till sina prestationer många gånger har man de senaste matcherna haft brutal utdelning på sitt spel och främst sina fasta situationer. På de sju mål man gjort på dessa tre raka vinster har endast två av målen inte kommit via fasta situationer. Sirius är absolut ett bättre lag denna höst jämfört vad man var i våras med tanke på sina förstärkningar, och man kommer säkerligen kunna klara sig kvar. Men mycket mer än så är man inte i mitt tycke och jag tycker IFK länge var bättre än Sirius när lagen mötte senast på studenternas. Sirius fick då in ett jätteviktigt 1-2 mål innan HT och kunde sedan vända matchen genom två straffar. Helt andra förutsättningar nu med match på Gamla Ullevi där jag tror IFK kan komma ta en ganska bekväm seger mot ett Sirius som eventuellt övervärderas lite pga sina resultat på senare tid.

IFK Göteborg -0.75 spelas @1.96 hos bet365 med 1u(flat).






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt