Speltips: Reipas - MPS/Atletico Malmi 09.08.2018

Gårdagens bloggspel slutade i en halv vinst när RoPo vann med 1-0 mot FC Santa Claus, en liten besvikelse med tanke på att FC Santa Claus spelade med en utespelare i målet. Som tur var så gjordes målet i första halvlek vilket betyder att andra maxspelet från matchen RoPo HT/FT hittade hem. Hela gårdagen slutade i +4.69 u, lite oflyt på två av spelen som bommade medan det tredje som sket sig var rent ut sagt ett skitspel från min sida. Idag har vi totalt 8 matcher som skall spelas i Kolmonen och har valt mig att flytta från Rovaniemi till Lahtis för följande match:

Reipas – MPS/Atletico Malmi spelstopp 09.08.2018 kl. 18:30

I en av dagens Kolmonen matcher som spelas i gruppen Uusimaa 3 får serieledande Reipas från Lahtis MPS/Atltetico Malmi från Helsingfors på besök till legendariska Kisapuisto i Lahtis, samma stadion som har en staty av Jari Litmanen utanför planen.

Reipas har såhär långt krossat allt motstånd som man stött på i årets Kolmonen när man från 13 matcher har lika många vinster och den smått otroliga målskillnaden 73-9 från sina matcher. Vågar säga att Reipas är i år det bästa laget som spelar i alla 9 Kolmonen grupper som finns och att man skulle klara sig bra också i Kakkonen med det laget som man har till sitt förfogande. Reipas består till stora delar av rutinerade spelare från Lahtis området som spelat antingen fotboll i Veikkausliiga med FC Lahti eller tidigare i Kakkonen med dom olika lagen som finns i Lahtis. Något om styrkan i laget säger det att det för tillfället är bara två av lagets ordinarie spelare som inte gjort mål ännu i år och en av dom är målvakten Juha Tuomi medan den andra är försvararen Mikael Salimäki (11 matcher i år). Ser vi på anfallsparet som man har till sitt förfogande i år så är det i en klass för sig själv när Olli Tynkkynen gjort 24 mål på 13 matcher och Teemu Toukonen gjort 16 mål på 10 matcher. Reipas har spelat två matcher efter sommaruppehållet när man vunnit med 7-1 hemma mot Joki och 7-2 borta mot Nopsa.

MPS/Atletico Malmi parkerar för tillfället på en tredje plats i tabellen, man har dock för tillfället hela 15 poäng upp till Reipas när man från 13 spelade matcher har 7 vinster, 3 oavgjorda och 3 förluster med målskillnaden 23-20. MPS har såhär gjort en fullt godkänd säsong i årets Kolmonen och en styrka som man har haft är att man har lyckats vinna dom jämna matcherna som man oftast varit favoriter i. Man har dock inte närapå samma bredd och styrka i sin trupp som dagens motståndare Reipas har. Lagets bäste målgörare är Jesse Kotonen med 6 mål på 11 matcher, följt av Jonne Ketonen som har 5 mål på 9 matcher. MPS har från sina två spelade matcher efter sommaruppehållet 1 vinst och 1 förlust när man i föregående match vann med 3-1 hemma mot Töölön Taisto och före det förlorade med 1-0 hemma mot RiPS.

Även om MPS/Atletico Malmi under inga omständigheter är ett dåligt Kolmonen lag så håller jag Reipas flera klasser bättre än MPS. Lagen har mötts tidigare en gång i år när Reipas vann i början av säsongen med 5-0 borta mot MPS. Genom åren haft bra statistik borta mot Reipas när man från 4 borta matcher mot Reipas har 3 vinster och 1 oavgjord, bra dock att ta i beaktande att Reipas vid dom tillfällen hade ett helt annat lag till sitt förfogande än vad man har i år. Ser vi på Reipas matcher i år så har 12 av lagets 13 matcher slutat i en vinst med minst 2 mål medan den 13:e slutade i en 3-2 vinst för Reipas. Formen hos Reipas ser också som sagt ut att fortfarande vara bra när man vunnit sina två matcher efter sommaruppehållet med 5 och 6 mål, låt säga mot svagare motstånd än vad MPS/Atletico Malmi är. För mig skall dock Reipas vara solklara favoriter idag att återigen ta en vinst med minst två mål och mitt spel i dagens match kommer att vara Reipas -1 EH med 4/5 u hos Unibet till oddset 1.68. Får man spela hos betfari så kan man för högre odds plocka antingen Reipas HT/FT till 1.90 eller Reipas -2 EH till 3.10 i odds.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.