Speltips: Brommapojkarna - Dalkurd

Dalkurd 8/3

Tjena!

Efter en vecka fullt med europaspel för de svenska lagen fortsätter allsvenskan denna helg. Efter denna helg där Sirius, Malmö, AIK och Djurgården är spellediga blir vi äntligen av med den haltande tabellen som vi haft ett tag vilket känns skönt, om inte annat dödar det en del serieledar-diskussioner på sociala medier. Inleder helgens omgång gör Brommapojkarna och Dalkurd i en riktigt jäkla ångestmach på lördagen.

13 Sirius 16 4 2 10 18-35 14

14 Trelleborg 15 3 3 9 15-29 12

15 BP 15 3 1 11 9-33 10

16 Dalkurd 15 2 3 10 19-32 9

Det är en bottenstrid i allsvenskan som blir intressantare och intressantare, inte minst därför Sirius tagit 9 poäng de 3 senaste matcherna medans de andra i botten i princip stått still under samma period. Inför säsongen pratades det om hur bra och jämn årets allsvenska skulle vara, det var nästan svårt att tippa vissa lag i botten då man ändå hade en tro på de flesta lagen. Men såhär efter halva serien om man försöker sig på någon slags jämförelse mellan lag olika år kan vi nog konstatera att samtliga lag som åkte under fjolåret skulle ha placerat sig högre upp än dessa lag efter en halv serie i alla fall. Ta Göteborg och Elfsborg t.ex som nog är väldigt glada att dessa räddningsplankor finns, då man mot nykomlingarna tagit i IFKs fall 9 av sina 19 poäng hittills, och i Elfsborgs fall som tagit över hälften, 9/16 poäng mot dessa tre lag. Hade detta varit en annan säsong där de två lagen inte fått med sig så enkla poäng från dem mötena hade vi nog haft total kaos i dem två föreningarna för tillfället.

Brommapojkarna har inte haft någon vidare återstart efter uppehållet då man förlorat samtliga 4 matcher hittills. AIK och Göteborg borta är inga matcher man förväntas ta poäng i (dock skulle man kunna argumentera att man förtjänade det mot IFK). Dalkurd borta och framförallt Sirius hemma är dock matcher man inte får förlora om man vill hålla sig kvar. Jag tycker dock man ser någon slags utveckling i vissa delar av spelet varje gång jag ser BP, man har ofta mot lag med liknande nivå som dom själva rätt bra kontroll på matchen. Jämfört med många andra traditionella bottenlag är man inte rädda att hålla i bollen, detta går lite till en överdrift ibland dock då man har en tendens att bli lite naiva. Dock är man för svaga och dåliga i de båda straffområderna, man är lite ineffektiva framåt och skulle behöva va lite mer ordentliga framför sitt eget mål. I offensiven har man rört om lite i under sommaren, in har Kistas Kaka Philip Hellquist kommit tillsammans med lånet av den isländska anfallaren Kristján Flóki Finnbogason. Ut har Bajram Ajeti gått efter bara ett halvår i klubben, efter succen i Gefle under fjolåret var det spännande inför säsongen att få se honom i allsvenskan. Succén har dock lyst med sin frånvaro och efter att uppgifter om att han inte går ihop med tränare Luis Pimenta har man valt att bryta kontraktet.

Dalkurd har efter uppehållet resultatraden 1-1-2 och har därmed tagit in 4 poäng på BP. Förlusten senast hemma mot Sirius var dock riktigt jobbigt då man gjorde en dålig match samtidigt som man förlorade mot en botten/stadskollega. Det var inte längesedan jag skrev om att jag trodde Dalkurds kurva pekade uppåt, pendeln slår dock snabbt och nu med Japanske Sugita officiellt såld tillsammans med intensiva rykten om att lagets största stjärna Turay påväg till Belgien är snarare känslan att man lär bli kvar i botten. Inför denna match har man dessutom mittfältaren Rewan Amin och backen Kebba Ceesay avstängda pga gula kort. På bortaplan denna säsong har Dalkurd bara tagit en poäng vilket bara BP är sämre med som har tagit noll, inledningsvis i serien tyckte jag att Dalkurd fick oförtjänt lite poäng sett till hur man presterade. De bra prestationerna kommer dock mer och mer sällan, det tillsammans med att man knappt har 4-siffrigt med åskådare på ”hemmaplan” och allt kaos i ledningen av klubben har gjort att mycket av den hype och tro som funnits runt klubben efter avancemanget från superettan i höstas har försvunnit.

Ett Dalkurd härjat av avstängningar och försäljningar på viktiga spelare som dessutom är rätt håglösa på bortaplan tror jag kan få det tufft mot BP i denna match. Ja, lagen möttes så sent som för tre veckor sedan och då tog Dalkurd en stabil seger, men man ska komma ihåg att dessa lag är lag som denna säsong hittills tagit runt 90% av sina poäng på hemmaplan. BP känns speciellt nu efter Ajeti lämnat som en mer harmonisk grupp av spelare och jag tror att BP kommer kunna tillåtas kontrollera denna match eftersom Dalkurds egentligen enda vapen är att stå ganska lågt och slå långt på Turay, Turay som om han ens spelar denna match lär ha tankarna någon annanstans.

Brommapojkarna 0.0 @1.85 hos SBOBet spelar jag med 1u(flat).






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt