Äntligen fick man efter en längre väntan rätta ett bloggspel som en vinst när PEPO vann toppmatchen mot MP med 4-0 inför ett nytt publikrekord när 2115 personer hade kommit på plats för att följa med lagets 60-års jubileumsmatch. Formen överlag har varit helt ok dom senaste dagarna och förhoppningsvis kan man avsluta juli månad på ett fint sätt. Flyttar nu i dagens blogg en division neråt och tar fokus på en match från Kolmonen och gruppen Kaakkois-Suomi.

STPS – Union Plaani spelstopp 28.07.2018 kl. 14:00

Hemmalaget STPS som jag bloggade om i förra veckans fredag när dom förlorade med 2-1 mot Virky får idag Union Plaani på besök till Kyrönniemen Urheilukenttä i Nyslott.

STPS ligger för tillfället på en 5:e plats i tabllen när man har från 12 spelade matcher 6 vinster, 1 oavgjord och 5 förluster med målskillnaden 29-24. På hemmaplan har man från 6 matcher 4 vinster och 2 förluster med målskillnaden 19-5, noterbart är att dom två förlusterna som man åkte på kom när man hade en dålig period i mitten av juni och förlorade med 5-2 hemma mot HaPK och 6-2 hemma mot PeKa. Till dagens match får man tillbaka en del spelare som saknades i förlustmatchen mot Virky p.g.a. skador eller avstängningar. Man saknar dock en del spelare som normalt sett är ordinarie på mittfältet när bl.a. Miikka Kuntonen (11 matcher 3 mål), Marko Huttu (7 matcher 1 mål) och Juuso Kautonen (9 matcher 0 mål) inte finns med i truppen. Ser vi på den starkaste lagdelen hos STPS så har det varit defensiven var man idag startar igen med målvakten Konstantin Sorokin i målet och som gjort bra ifrån sig i dom 5 matcher som han stått för laget efter att han blev värvad i slutet av maj månad.

Union Plaani som är nykomlingar i årets serie ligger för tillfället på en 7:e plats i tabellen med 4 vinster, 3 oavgjorda och 5 förluster och en målskillnad på 24-40. Man kommer senast från en galen match hemma mot Lappee JK som slutade 3-3 efter att man i den matchen drog på sig 10 gula kort, 2 utvisningar och lyckades kvittera till 3-3 när matchuret visade 90+6 minuter och med 2 man mindre på planen. Union Plaani inledde säsongen på ett bra sätt när man från sina 8 första matcher tog 4 vinster, 2 oavgjorda och 2 förluster. I sina senaste matcher har det dock gått klart sämre när man har dragits med en hel del skador och avstängningar. Från dom 4 senaste matcherna har man 1 oavgjord och 3 förluster med den föga smickrande målskillnaden 6-21 var kronan på verket är 10-0 förlusten mot Sudet. Till dagens match mot STPS har man stora problem att få ihop ett fullt manskap. Man fick som sagt i senaste matchen två spelare utvisade som saknas idag, dessutom fick man målvakten Tomi Järvinen skadad. Detta har lett till att man idag har rest till Nyslott med endast en avbytare med sig och har i öppningselvan flera spelare som har spelat bara 1-2 matcher denna säsong.

Ser vi på skadeproblemen som Union Plaani har för tillfället, och att STPS i grunden är ett starkt hemmalag och har en bättre trupp till sitt förfogande än vad Plaani kommer med så skall STPS var skyhöga favoriter i min bok. Detta gör att jag väljer att dagens bloggspel kommer att vara STPS att vinna till oddset 1.55 med 5/5 u hos Coolbet, dvs ett maxspel.

Ett inlägg av
TWistbacka TWistbacka