Tjena!

Som uppvärmning inför VM-finalen på söndagsförmiddagen tar Sundsvall emot AIK på NP3 Arena i Sundsvall.

1 AIK            13  7  6  0  23-10  27

9 Sundsvall  12  5  3  4  20-17  18

AIK har i veckan tillsammans med Häcken och Malmö gått in i europaspelet, AIK gjorde ungefär vad man kunde förvänta sig på torsdagskvällen borta mot i skrivande stund ligafyran Shamrock Rovers på Irland där man vann med 1-0. I första halvlek tilläts Shamrock kanske lite oroande enkelt få hålla i bollen och styra spelet med AIK i försvarsställning i princip konstant. Under andra halvlek visade dock AIK sin styrka och växlade upp mer och mer ju mer Shamrock tröttnade, man tog dessutom ledningen med kvarten kvar efter ett fint anfall som avslutades av Daniel Sundgren. AIK åker hem från Irland med ett fint resultat utan att ha släppt till någonting bakåt, mycket mer kan man som sagt inte begära.

I och med intåget i europaspelet kommer nu AIK spela mer eller mindre två matcher i veckan ett tag framöver, hur truppen är lämpad för detta återstår att se. Spelklara från och med denna match mot Sundsvall är i alla fall Heradi Rashidi som fått knapert med speltid i Dalkurd och Panajotis Dimitriadis på bosman, senast i andraligan i Turkiet där han var ordinarie. Viktiga värvningar för AIK sett till det spelschema man kommer ha, det är dessutom på positioner där man har jobbiga skador och behöver ha in bredd. Den namnstarkaste värvningen är även han tillgänglig från och med denna match, men med tanke på Sebastian Larssons VM-deltagande lär det ta lite längre tid tills vi får se honom debutera i AIK tröjan. 

Sundsvall har rivstartat i Allsvenskan med två bortamatcher, Sirius och Häcken har stått för motståndet och 3 poäng kommer man hem med från dem. Sirius vann man ganska komfortabelt mot, men det var nog mycket Sirius förtjänst som var katastrofala, faktum kvarstår dock att Giffarna städade av dem. Mot Häcken på Hisingen hade man det tyngre där man förlorade med 3-0. Det är dock en av de svåraste bortamatcherna under säsongen och trots att Sundsvalls status i serien har reviderats jämfört med tipset inför är inte Häcken borta en match man ska känna sig tvungna att ta poäng i. Jag tror Sundsvall kan komma att störa AIK i denna match om man får igång det fina rull man haft tidigare i år där man under perioder knappt låter motståndarna röra bollen.

Huruvida AIK kommer rotera eller inte denna match vet vi inte än, gör dem det blir det en kvalitetssänkning, väljer man att inte göra det är det många spelare på plan som spelar sin 3:e match på 8 dagar med en Irlandsresa tur & retur inbakad i mitten. De matcher AIK inte riktigt får till det offensivt, vilket händer ibland, litar man väldigt mycket på att sina spetspelare framåt ska stå för inviduella prestationer. Nu med dem på bänken eller med två matcher i benen sista veckan tror jag man kan få det rätt jobbigt mot ett Sundsvall som sett väldigt fina ut hittills under säsongen. Mot Shamrock valde tränare Norling helt oförståeligt att bara nyttja 2 byten, varav det sista skedde under tilläggstiden. Det lär inte påverka redan i denna match, men fortsätter man göra såna val under en tuffare matchperiod har det en tendens att straffa sig i slutändan.

Sundsvall har bara förlorat 1 av 7 matcher hemma hittills och jag tycker det är lite upplagt för att AIK tappar poäng här. AIK är otroligt svårslagna, men har minst sagt haft en tendens att kryssa mycket hittills under säsongen, speciellt på bortaplan. Sundsvall +0.75 @1.93 hos SBOBet tar jag med 1u.

Alla rekar
GIF Sundsvall +0.75
2018-07-15 14:00
GIF Sundsvall - AIK
1.00 u
-0.50 u
Ett inlägg av
Allsvenskanbet Allsvenskanbet