Tjena!

Inlägg om Dalkurd-Trelleborg igår, idag blir det om Göteborg och Örebro som gör upp i staden vid havet på lördagskvällen. Förhoppningsvis (garanterat) får vi mer av en publikfest i denna match, för ovanlighetens skull spelas matchen dock klockan 8 på måndagskvällen eftersom den inte får krocka med bronsmatchen i VM. 

7 Örebro        12  5  4  3  17-14  19

12 Göteborg  12  4  1  7  13-20  13

Örebros säsong hittills har varit klart godkänd, trots att vissa hade dem som en outsider till att vara med i bottenstriden har man spelat fin fotboll och också fått med sig poängen. Mycket av detta pågrund av att nya tränare Axel Kjäll stabiliserat upp försvarsspelet man tidigare haft problem med. Dessutom är man rätt frejdiga framåt där man framförallt har Kennedy Igboananike (6+0) och Nahir Besara (3+4) som nyckelspelare. Framtiden ser dock lite svajig ut då man har utgående kontrakt på förutom de två nämnda även Nordin Gerzic och Michael Almebäck. Samtliga är väldigt viktiga för ÖSK och man får nog ta sig en funderare om hur man ska göra med dem, Besara är väl den av de fyra man faktiskt skulle kunna tjäna lite pengar på genom att sälja nu i sommar.

Anmärkningsvärt är att av ÖSKs 19 poäng hittills har 11 tagits på bortaplan, bara AIK har tagit fler borta. Detta blir dessutom tredje matchen på naturgräs, full pott har man tagit i dem tidigare med målskillnad 6-3. Förra matchen hemma mot Elfsborg hade man ledningen så långt som till 84:e minuten, då slog firma Lundevall+Prodell till gånger två och ÖSK blev utan poäng. En helt rättvis 3-poängare för Elfsborg dock som skapade väldigt mycket speciellt under andra halvlek, lite oroande för ÖSK att man släppte till så mycket kan jag tycka. Men jag har fullt förtroende i att man gör allt i sin väg för att rätta till det till denna match, dessutom är Elfsborg ett bättre lag än va man presterat hittills under säsongen, framförallt offensivt.

Göteborg fick en ordentlig smäll senast hemma mot Kalmar, Göteborg har varierat i prestation kraftigt mellan och under matcher, nu har man dock bara 1 poäng på sista 5 matcherna och de bra prestationerna blir allt mer sällsynta. Det finns fortfarande tro att tränare Poyas projekt kommer bli bra tillslut men tålamodet börjar tryta från många håll nu. Lite oroande är det att man inte ser nån vidare utveckling åt rätt håll, de bra prestationerna har inte kommit kronologiskt direkt utan man såg faktiskt bättre ut i inledningen. Under andra halvlek i matchen mot KFF gick man över till mer utav en 4-backslinje från sin 3/5-backs som Poya hållit hårt i hittills, om detta är ett sundhetstecken att förändring måste ske eller ett vacklande i tron hos Mr Asbaghi i får vi vänta och se. 

Jag tycker att Poya inte riktigt får den chansen han förtjänar med den truppen han besitter just nu dock. IFKs ekonomiska hantering senaste åren har varit väldigt naiv, och det får man känna på nu när man måste spara in på pengarna. Men jag tycker inte att sportchef Mats Gren sätter värvningarna alls, klart det blir svårare att värva med mindre pengapåse men lyckade värvningar sen Mats Grens tillträde går nästan att räkna på en hand. Upp till bevis nu i sommar för Gren som förhoppningsvis får återinvestera i alla fall lite av Dahlbergpengarna i spelartruppen, för det är en direkt svag trupp man besitter just nu.

Borta i denna match pga gula kort är dem som bildade innermittfält mot Kalmar, August Erlingmark och Mix Diskerud. Därmed kommer vi antagligen få se det enligt mig svagare innermittfältet bestående av Amin Affane och Vajebah Sakor (apropå mindre lyckade värningar) i denna match. Det känns som dem kan få det väldigt jobbigt i mittfältskampen mot Gerzic och Rogic/Mårtensson i ÖSK. Göteborg har dessutom haft det jobbigt på hemmaplan hittills i år och har faktiskt redan förlorat fler hemmamatcher i år (4) jämfört med under hela fjolåret (3). Man var inga monster hemma under 2017 pga sina 8 kryss, men man hade i alla fall en stabilitet och trygghet i att man sällan förlorade där, den saknar man nu och det tror jag kan påverka.

Bolagen håller ett sargat hemmasvagt IFK vars självförtroende fick sig en törn sist som knappa favoriter här emot ett stabilt ÖSK med ett fint bortafacit. Jag håller inte med och spelar därför Örebro +0.25 @1.84 hos SBOBet med 1u.

Alla rekar
Örebro SK +0.25
2018-07-14 20:00
IFK Goteborg - Örebro SK
1.00 u
-1.00 u
Ett inlägg av
Allsvenskanbet Allsvenskanbet